Šta je novo?

Graficka do 350e - preporuke

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Pozdrav,

Pre mesec dana sam kupio Asus 3870, odlicna grafa za taj novac (toliko sam tada i imao) medjutim iako nisam neki gamer zelim da kad pozelim da odigram nesto, to bude na 1680x1050 i sa 2x/4x AA i 8x/16x FAA a protom da to ide kao voda.... (naravno, ne crysis, vec NFS PS i slicno).

Juce sam prodao moju 3870 jer sam dosao do nesto extra kesha za bolju grafu. E sad pitanje je koju. Ako je neko pratio moje postove u vezi grafickih karti u drugim temama verovatno zna da planiram Asus 3870x2. Da li za taj novac ima nesto mozda bolje?? (btw, takodje plocu koju imam najverovatnije menjam za P5E X38 i na njoj ce biti Kingston HyperX 4x1GB 1066Mhz)

Evo primera nekih, ali ne znam da li su one bolje:

ASUS EN8800GTX/HTDP/768 - 335e

Asus nVidia GF 8800GTS 512MB 2DVI/HDCP PCI-E - 280e

PS: U principu preferiram Asus sto se da primetiti....

...a sto mislis da ces pogresiti ako pazaris taj Asus 3870x2?
to je odlicna karta... ne moras se zezati sa SLI / CF.... niti takvu plocu kupovati....
za te pare ti svakako resava "problem"

(i sije one dve druge predlozene)

Poslednja izmena:
Ne mislim da bi pogresio ako bih uzeo 3870x2, inace ploca ce biti P5E X38, nego gledajuci razne testove na netu vidim da se za taj novac mozda moze kupiti i bolje od 3870x2 koja, za sada, nema bas dobru podrsku sa drajverima...

Koj jos misli da 3870x2 sije ASUS EN8800GTX/HTDP/768??? Bas me zanima sta ostali misle o tome..

Ja bi ti predlozio za 300e dva komada 9600GT, a onih 50e prebaci na plocu (prodas staru, uzmes novu). Sa AA, an kom insistiras, NVidia 9600GT je bolja od 3870x2 za ~20%. Ako ti ne treba AA uzmi 3870x2. Vrlo jednostavno. U svakom slucaju dodje na iste pare, samo ima vise cimanja ako ides na 9600GT jer moras menjati plocu.

hehe.. ovo za devojku je bilo dobro... no da se vratimo na temu.

Treba mi AA, pa zbog toga sve ovo i radim... nemoj mi reci da je 3870x2 bas los kada je u pitanju AA. Nemam neko napajanje, pa gledam da izbegnem SLI/CF, bice gusto i za 3870x2 ali radi ce. Koje je sledece resenje do 350e (single card) koja ce zadovoljiti moje potrebe za AA?

Bez ikakvog razmisljanja HD3870x2.I AA i AF mozes da pojacas na max i ima sve da leti.Za GoranM:Ja mislim da je sasvim drugo single resenje a sasvim drugo 2 gpu.Crosffire je bolje resen nego SLI barem tako kazu testovi.A da ne pominjem da je lepse imati jednu mega jaku karticu u masini nego dobre dve.A opet ako mu nekad u buducnosti zatreba jos nesto jace on moze da metne jos jednu 3870x2.Mada za to sigurno nece biti potrebe.:wave:

Bez ikakvog razmisljanja HD3870x2.I AA i AF mozes da pojacas na max i ima sve da leti.Za GoranM:Ja mislim da je sasvim drugo single resenje a sasvim drugo 2 gpu.Crosffire je bolje resen nego SLI barem tako kazu testovi.A da ne pominjem da je lepse imati jednu mega jaku karticu u masini nego dobre dve.A opet ako mu nekad u buducnosti zatreba jos nesto jace on moze da metne jos jednu 3870x2.Mada za to sigurno nece biti potrebe.:wave:

Za AA (ono sto coveku treba) 2 komada 9600GT u SLI su brza od svake, ali svake 3870 CF ili 3870x2 kombinacije. Koliko? Jedno 20%.

Reci mi koju Asusovu plocu bi mi preporucio za SLI??? (2x9600GT) Mada tada bih morao i napajanje da menjam ali nema veze... samo da mi to lepo radi. Bitno mi je to sto pre zbog toga sto moram sutra da javim koju plocu hocu umesto moje P5KC..

Reci mi koju Asusovu plocu bi mi preporucio za SLI??? (2x9600GT) Mada tada bih morao i napajanje da menjam ali nema veze... samo da mi to lepo radi. Bitno mi je to sto pre zbog toga sto moram sutra da javim koju plocu hocu umesto moje P5KC..

Neku od ovih:
http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=397

Koliko para vec imas. Sam odluci.

http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=473

Ovo drugo ti je neka budzet varijanta, a imas i Gigabyte 650i SLI kod naz za cca 75eura.

Poslednja izmena:
Ja bi isto rekao 3870X2, kao najace single resenje, za SLI ovde i nisam nesto iz vec smorenih razloga..
S obzirom, sta bi uzeo za te pare kada samo ta kartica prakticno jedina i postoji u tom cenovnom rangu i najaca je trenutno. ( zanemarimo Ultru )
Po meni jedina dilema bi bila 8800GTS 512MB i ona, pa 88 jeftiniji idt...

Ja bi uzeo neku jeftiniju 650i plocu i 9600GT x 2. Druga varijanta sa manje cimanja je da uzme 3870x2, cak ni drajvere ne mora da menja. Novi Cat 8.2 i 83. su dobri.

pa ne mogu da verujem da ni jedan SLI ne podrzava ddr2 preko 800 (ja imam hyperX na 1066)

edit:

osim stiker II koja je smesno skupa...

Poslednja izmena:
@OCz... reci mi a sta je sa 8800GTX??
kinta nije problem... vec napraviti dobar izbor! Ako sada ne kupim nesto ovako nikada necu... sad mi je iskrslo da imam nesto extra kesha i nece mi biti krivo da ode na dobro parce hw-a

PS: za sada naginjem ka tome da ostanem pri 3870x2

8800GTX se drzi sa 3870X2, mada kako gde, stvar je uglavnom da ili je slican ili gubi sve zavisi gde.
Recimo da ako je..340e valjda ? a 3870 360-370e onda taman kolika je razlika u ceni tolika je i u performansama, mada ne znam, malo je ne logicno sada ga uzeti, nekako mu je prosla popularnost, s obzirom mislim da ces i posle lakse prodati taj 3870 nego njega, tj. za vecu cenu.

Sto se tice SLI-a..pah
Aj kad je krenulo.

Ako uzme jeftiniju plocu, onda je prakticno kupio smece, ako uzme skuplju plocu, onda *** moze za te pare extra X38 ploca, + overclock i nije jaca strane tim chipsetovima ( za SLI ) tako da je tu jedina korist uzeti je...ako hoces 2 nVidie unutra, mada mislim da se i ne isplati toliko, tj SLI mi je vise za one sa 30inch monitorom koji su u fazonu stavi i ne misli.

Poslednja izmena:
@GoranM... sve to stoji... jedino mu "zameram" sto nije nabavio plocu sa 2x 16x... :) Inace score me ne impresionira, ja sam u 3dmark06 sa 3870 imao 12.200... sa ovom mashinom...

@OCz... sasvim je sigurno da je smesno kupiti 2x9600 a uzeti shit plocu... to ne ide... Inace 3870x2 imam za 355e

@GoranM... sve to stoji... jedino mu "zameram" sto nije nabavio plocu sa 2x 16x... :) Inace score me ne impresionira, ja sam u 3dmark06 sa 3870 imao 12.200... sa ovom mashinom...

@OCz... sasvim je sigurno da je smesno kupiti 2x9600 a uzeti shit plocu... to ne ide... Inace 3870x2 imam za 355e

Onda uzmi 3870x2, za te pare vredi, a nema cimanja oko ploce. :wave:

Vidi, ako ti je max rezolucija monitora 1680x1050, a ti hoces da igras na toj rezoluciji, AA ti NIJE POTREBAN, tj ne mozes da vidis razliku jer nemas sitniji pixel da ti pegla ivice, treba ti samo graficka koja dobro radi AF. Neka me neko ispravi ako gresim.

@ndushan... u principu visoka rezolucija pegla donekle ivice, ali opet ima velikih razlika izmedju 2,4 xAA. Na manjim rez to se vidi jos vise, ali ***-a.... zovite me perfekcionista ili kako vec ali hocu da isteram 2,4xAA na 1680x1050... a opet da mi igra "tece"...

ja licno nisam za 2 gpu, jer sve zavisi kako ce se ponasati od igre do igre (isto i za 3870 x2, sve zavisi da li su driveri optimizovani za igru, zbog CF), tako da ako ne zelis da razmisljas o tome da li ce grafa na nekoj igri raditi kao grafa od 350 eura ili grafa od 200 eura, uzmi 8800 GTS 512MB (G92) i ne razmisljaj.

btw, vidim da ti je AA i AF jako bitan, tako da je po meni ovo ocit izbor. (inace sam ati-evac al, sto je, je, nvidia je u AA i AF puno bolja)

sad ce opet biti po meni da nemam pojima, al sta cu ja, tako to ide :banana:

Poslednja izmena:
@dreamer... u pravu si... nema ko sad po tebi bilo sta... Nvidia se pokazala bolje u AF i FAA, ali ipak 3870x2 je toliko brza karta da je sigurno bolja od 8800GTS ili GTX i za AA i FAA, od ultre posteno nije ni blizu. Tek ce x2 zablistati kada izadju nesto bolji driver-i i igre koje su optimizovane za x2.

PS: Kupio sam malo pre 3870x2 i P5E (sve Asus) a i Nocta kulere za case i thermaright 120extreme... kada sklopim bice to jedna dobra mashina za sledecih par godina...

@dreamer... u pravu si... nema ko sad po tebi bilo sta... Nvidia se pokazala bolje u AF i FAA, ali ipak 3870x2 je toliko brza karta da je sigurno bolja od 8800GTS ili GTX i za AA i FAA, od ultre posteno nije ni blizu. Tek ce x2 zablistati kada izadju nesto bolji driver-i i igre koje su optimizovane za x2.

PS: Kupio sam malo pre 3870x2 i P5E (sve Asus) a i Nocta kulere za case i thermaright 120extreme... kada sklopim bice to jedna dobra mashina za sledecih par godina...

Par godina? ne nadaj se :p

:wave:

Vrh Dno