Šta je novo?

graficka buka ?!?!

draskosaric

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2004
Poena
301
Vec neko vreme me smara buka koju proizvodi kuler od graficke- Asus Radeon9200 se. Ono sto je interesantno je to da cim se podigne windows, buka prestaje, ali do tada je situacija k'o iz onog vica:

- Mujo, tandrce ti motor!!!
- Aaa?
- Mujo, tandrce ti motor!!!
- Ne cujem te nista, tandrce mi motor!!!

POmagajte!!! :wall: :crash:

9200se sa ventom ? Retka pojava. U svakom slucaju - ta graficka ce bez problema raditi sa bilo kakvim pasivnim hladnjakom. Jesi li siguran da je graficka a ne chipset ?
Bilo koji od tih ventilatora da je u pitanju - ocisti ga i podmazi. Meni vent na chipset-u urla prvih 10-15 sekundi rada a onda kada se zagreje lezaj se ucuti. Oguglao sam na to. ( Inace desava sa samo kada se masina ohladi tj. zimi i komp stoji po ceo dan iskljucen, a u sobi je hladnjikavo )

Poslednja izmena:
Nema to veze sa windows-om nego sa pola minuta potrebnih da se kuler zagreje posle paljenja.Možeš da dižeš i Linux,isto će biti.. 😀
To je normalna pojava kod omatorelih i nekvalitetnih ventilatora.
Zašto jednostavno ne iščupaš kablić ventilatora iz konektora na kartici? Možeš i da izvadiš karticu i odšrafiš ventilator. Ako taj krš od kartice ne bude radio normalno i bez ventilatora,ja ti poklonim novi. 🙂

kakve nebuloze... (da se kuler zagreje pa da se smiri) mislim stvarno....

99.9% ventilatora radi na max obrtaja prilikom paljenja dok ne dodje do ocitavanja.

@ draskosaric stavi ti taj ventilator na 7V (kao i ja sa 9600pro) i radice ti sporije > nece se ni cuti a ipak ce biti dovoljno obezbedjeno hladjenje

oklagija je napisao(la):

misli stvarno...

kakvog bre ocitavanja?
Jel to ocitava samo kad je hladno ?

ocitavanja temperatura 10-15 sec!
Spoj ventilator direktno na napajanje(preko molex-a) i nece biti u pocetku ventilator bucan da bi se malo kasnije smirio ! vec ce se konstantno vrteti

Poslednja izmena:
oklagija je napisao(la):
Spoj ventilator direktno na napajanje(preko molex-a) i nece biti u pocetku ventilator bucan da bi se malo kasnije smirio ! vec ce se konstantno vrteti

Ne znam da li si pratio od pocetka, ali tema je 9200se koja nema nikakav monitoring temperature i sl. :S:

oklagija je napisao(la):

ne verujem da 9200se ima ocitavanja temperature i broja obraja venta ( pa i to sto ima vent je vec retkost ). Chipset na nf7 nema sigurno.
Ne pratis o cemu je ovde rec.

Nabavi grafitnu mast i podmazi kuler. Trebalo bi da resi stvar. Za par meseci kad ponovo pocne da zuji ponovi postupak.

Ja sam kupio titan kuler za Graficku i cipset i necuje se uopste.

Montaza vrlo jednostavna.A ako hoces da ga podmazujes u Svetu komp. u nekom od
starijih brojeva je bilo detaljno uputstvo kako podmazati stari ventilator.Mozes i da potrazis na njihovom sk.co.yu Bice svakako tisi.

oklagija je napisao(la):

99.9% ventilatora radi na max obrtaja prilikom paljenja dok ne dodje do ocitavanja.

@ draskosaric stavi ti taj ventilator na 7V (kao i ja sa 9600pro) i radice ti sporije > nece se ni cuti a ipak ce biti dovoljno obezbedjeno hladjenje

nisu nebuloze, jednostavno nemas dug niz godina iskustva sa istim...

draskosaric je napisao(la):
Vec neko vreme me smara buka koju proizvodi kuler od graficke- Asus Radeon9200 se. Ono sto je interesantno je to da cim se podigne windows, buka prestaje

Zar ti se bas toliko dugo dize Windows?

Salim se, imas u nekom od poslednjih par SK-ova kako se ciste i podmazuju ventilatori pa odradi to i bice bolje. To sto je bucan na pocetku -- verovatno dok se ne ucita drajver koji kontrolise broj obrtaja (mada mi je malo neverovatno da su se smarali oko toga na takvoj kartici).

AndrijaR je napisao(la):
A ako hoces da ga podmazujes u Svetu komp. u nekom od
starijih brojeva je bilo detaljno uputstvo kako podmazati stari ventilator.Mozes i da potrazis na njihovom sk.co.yu Bice svakako tisi.

Audio je napisao(la):
Salim se, imas u nekom od poslednjih par SK-ova kako se ciste i podmazuju ventilatori pa odradi to i bice bolje.

Cat je napisao(la):
ne verujem da 9200se ima ocitavanja temperature i broja obraja venta ( pa i to sto ima vent je vec retkost ). Chipset na nf7 nema sigurno.
Ne pratis o cemu je ovde rec.

Audio je napisao(la):
To sto je bucan na pocetku -- verovatno dok se ne ucita drajver koji kontrolise broj obrtaja (mada mi je malo neverovatno da su se smarali oko toga na takvoj kartici).

:d :d :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno