Šta je novo?

Grafička za Oblivion ?

• Začetnik teme Začetnik teme Novice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
Pre nekog vremena postavio sam slično pitanje u nekoj temi,ali tada sam bio glup :d .Od tada sam pažljivo pratio teme vezane za grafičke i mogu reći da je sad stanje malo bolje,ali nedovoljno dobro da bih smislio šta da radim.

Mašina je u potpisu.Pitanje se tiče poznatog TES serijala rednog broja IV.Želeo bih da ga po stoti put poteram (nikako da mi dosadi) u sledećim okolnostima:

1280x1024 ali sa Natural Environments i Higher Textures modovima,kao i onim modovima što ''bistre mutnu sliku daljini'' (stvarno ne znam kako se zovu) što predstavlja veliki impact na performanse računara.Detalje i Clear Range of View bih da guram u intervalu 75%-100%,uz AAx2,stim da bih ako je moguće nekako da skinem onaj glow efekat lilihip Obliviona.Takođe će uleteti i OOO mod koji dodaje dosta novih NPCova i takođe utiče na fps.

Sa ovim setingom bih želeo u najzahtevnijim scenama ~30fps a da prosečno bude ~50fps.

1.) Postoji li ikakva mogućnost da klokujem ovo čudo,dodam 1GB rama i kupim neku jaču kartu i time makar dobijem ~80% željenog ? (pusti snovi verujem)

2.) Ako je neizbežan kompletan upgrade MoBo i CPU šta i kako sa minimalnim finansijama?

I da možete da vrištite od smeha,nije frka :d i meni je smešno :wave:

Da pojasnim:

The following will run Oblivion at maximum settings on 1600x1200 at around 60 FPS:

CPU: Intel Core 2 Extreme X6800
GPU: Nvidia Geforce 8800 GTX in SLI mode
RAM: 2 Gigabytes

The following will run Oblivion at maximum settings on 1680x1050 at around 40 FPS:

CPU: Intel Core 2 Duo 6600
GPU: Nvidia Geforce 8800 GTX OC
RAM: 2 Gigabytes 8500+

Ne mogu da verujem da je stanje ovakvo - igra je izašla u martu 2006e znači pre skoro godinu i po dana - i da ti i dalje treba vrh konfa za nju...???

Poslednja izmena:
1) Ne nije moguce, za ono sto si ti naveo potrebna ti je kartica iz 8800 serije (GTS 640Mb zbog kolicine tekstura), a s939 athlon ne moze da isporuci dovoljno podataka kartici, pa je ona overkill. Sto ce reci, da ti je potreban full upgrade (MoBo+CPU+RAM+VGA).

2) Biostar TF560 + AMD Athlon64 X2 4x00 + 2Gb bilo koje memorije + 8800GTS 320 (za ono sto ti zelis). Ali, ako nemas toliko para onda 8600GT GLH umesto 8800

hvala coola,već sam provalio i smorio se...a tako sam se ponadao kao mlad majmun...moram d sačekam još zbog kartice ovo ostalo je stvarno đabe sad,a to me malo nervira.

x2600xt will do the work. Imash temu o istoj i rezultatima u oblivion-u

100e koshta i pored toga mozesh josh sa par igara da se poigrash sasvim pristojno.

Ako ne onda 8800gts.

x2600xt will do the work. Imash temu o istoj i rezultatima u oblivion-u
Sa tim modovima i rezolucijama koje je on naveo sigurno ne.
Kada se zamene teksture kvalitetnijim, pitanje je da li je dovoljna grafička bez 512MB za početak.

Nazad
Vrh Dno