Šta je novo?

Grafička za IL2

Trajce

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
345
Pozdrav,

imam jedno pitanje. Obzirom da nisam pasionirani igrač (barem ne igram DOOM, HL, CS, i slično) već uglavnom igram simulacije letenja (IL-2 - pre svega, i malo Flight Simulator 2004), interesuje me koju bi mi grafičku karticu preporučili.
Konfiguracije je sledeća: ABit NF-7, 2x512DDR, AMD 2200+, i trenutna grafička je Sapphire 9550.
Šta mene interesuje.
1. Znam da je bolji PCI-E, 64-bitni AMD, NF4 ploče i ostalo, ali jednostavno mi to još uvek ne treba.
2. Zato me interesuje samo zamena postojeće AGP kartice.
3. Razmišljam o: 9800Pro, X700Pro, neki od 6600GT modela (konkretno XFX ili MSI), ili možda X800GT.

Šta vi predlažete? Napominjem da od igara igram uglavnom IL-2 i eventualno FS2004. Dakle - koja bi kartica mogla da izađe na kraj sa zahtevnošću koju ima ova prva?
Negde sam video test kartica i tu je, recimo, ATI 9800Pro BRŽI od 6600gt modela u IL-2 pri 1280x1024, za čitavih 30-35fps!!! Kako je to moguće?

Poslednja izmena:
Bilo bi ti najbolje da pazaris neki Geforce 6600, a sve ostalo je bacanje para jer ce ti procesor biti usko grlo. Eventualno neki Radeon 9800 Pro, ako si Ati fan i naravno ako je karta povoljna.

Kod ortaka na mnogo slabijoj konfiguraciji radi dobro IL2. Jedino ako je tvoja graficka 64 bit-na.
Ti rece da nisi pasionirani igrac a pominjes X800GT? Ali, nece ti vredeti dobra graficka sa slabim procesorom. :wall:

Poslednja izmena:
Trajce je napisao(la):
Negde sam video test kartica i tu je, recimo, ATI 9800Pro BRŽI od 6600gt modela u IL-2 pri 1280x1024, za čitavih 30-35fps!!! Kako je to moguće?

256>128 bita na vecim rezolucijama, valjda... :D

Hmmmm, apsolutno ste u pravu. Ali razmišljam, ako već dajem novac za karticu (sve cene našao na www.toppreise.ch, to može prijatelj da mi prosledi bez problema), onda za malu razliku bolje da uzmem malo jaču karticu.
Primer sa sajta:
Sapphire X700 Pro - 123 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_68769.html)
XFX 6600GT - 125 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_64869.html6600GT)
Sapphire 9800Pro - 120 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_19478.html)

postoji čak i PowerColor 9800Pro za 101 Euro.

Zbog toga razmišljam o ovim karticama. Ne traže dodatno napajanje (bar ne ATI modeli), a ko zna što je to dobro?!
Dakle - vaša preporuka među ovim modelima???

I hvala unapred - ovo je bilo baš brzo!!! :type:

Poslednja izmena:
"256>128 bita na vecim rezolucijama, valjda..."

Totalni ***** - uopšte nisam razmišljao o ovome... :wall: :wall: :wall:
Prosto me sramota!!! :trust:

Poslednja izmena:
Dajte bre... za Il2 je dovoljan i MX400, kakve 6600GT i gluposti. Ako cemo realno, 9550GE ti je idealna solucija za male pare!

Pozdrav

Poslednja izmena:
Trajce je napisao(la):

To može biti samo obratno jer IL2 dosta bolje radi na Nvidia kartama.
Evo ti primjer sa visokim rezolucijama i extremnim setovanjima.
IMG0009451.gif

Kao sto kazu uzmi neki 6600 ja igram IL2 (i sve dodatne varijante) skoro svaki dan od kad se pojavio i bogami bolje radi na NVidia grafikama (imao sam 9800pro, a sad 6200@6600).

omnik je napisao(la):
Dajte bre... za Il2 je dovoljan i MX400, kakve 6600GT i gluposti. Ako cemo realno, 9550GE ti je idealna solucija za male pare!

Pozdrav
Za prvi da, za nastavke nazalost nije :trust:

Pa ja sam prvi deo igrao na Voodoo 3 2000 bez problema 1024x768 high ako se dobro secam sa Duronom @1000MHz. Za IL2 i nastavke GF2 bilo koji 128 bit moze bez problema - sto ce reci 15 eur za graficku, ne vise :).

Poslednja izmena:
Trajce je napisao(la):
Hmmmm, apsolutno ste u pravu. Ali razmišljam, ako već dajem novac za karticu (sve cene našao na www.toppreise.ch, to može prijatelj da mi prosledi bez problema), onda za malu razliku bolje da uzmem malo jaču karticu.
Primer sa sajta:
Sapphire X700 Pro - 123 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_68769.html)
XFX 6600GT - 125 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_64869.html6600GT)
Sapphire 9800Pro - 120 Eura (http://www.toppreise.ch/prod_19478.html)

postoji čak i PowerColor 9800Pro za 101 Euro.

Zbog toga razmišljam o ovim karticama. Ne traže dodatno napajanje (bar ne ATI modeli), a ko zna što je to dobro?!
Dakle - vaša preporuka među ovim modelima???

I hvala unapred - ovo je bilo baš brzo!!! :type:

Cisto da imas u vidu da po ovim cenama ces tesko naci bilo koju od ovih karti kod nas. Eventualno neku polovnu 9800pro za oko 120 eu....

pročitaj malo bolje šta je napisao... obrati pažnju na prijatelja

Vako - ipak sam na kraju odlučio da uzmem XFX 6600GT. Odlučio, zvao prijatelja, naručio i - posle dva-tri dana, kartica je kod njega!!! 'Bem t - baš su brzi!!!
Juče je testirao (lično poseduje 5700 Ultra) i jako je zadovoljan. Pošto uglavnom igra DOOM 3, HL2 i slično, bio je "blago" iznenađen performansama.
Doduše - prva izjava mu je bila (poslao mi SMS) da i njegova 5700 Ultra radi k'o sat na DOOM 3 sa hight podešavanjima, ali na 1024x768.
Onda je došao kući, ubo karticu, i pustio DOOM 3 na istoj rezoluciji. Kako on reče, bio je prijatno iznenađen.
Pošto ima 19" LCD Samsung od 8 ms, koji piči na 1280x1024 (u rezoluciju nije koristio za igranje jer je ipak prezahtevna za njegovu kartu), probao je moju karticu i na toj rezoluciji... sada neće da mi da karticu!!! :))))))))))))
Kaže: "Nema, ne dam - moje!!!".
U stvari, ova kartica ga je toliko oduševila, da je definitivno rešio da uzme ono što je oduvek planirao - 6800 GT. Švajcarska je to.
Inače - i ja i on ovo radimo mimo znanja naših "lepših polovina", koje su se zarekle da će da se odreknu od nas ako samo još jednom uzmemo nešto vezano za te "proklete kompjutere"!!! :)))))))))))))))))))) Prema tome - pssssssssstttttt, nemoj da je neko zucnuo!!!

Trajce je napisao(la):
Inače - i ja i on ovo radimo mimo znanja naših "lepših polovina", koje su se zarekle da će da se odreknu od nas ako samo još jednom uzmemo nešto vezano za te "proklete kompjutere"!!! :)))))))))))))))))))) Prema tome - pssssssssstttttt, nemoj da je neko zucnuo!!!

strasnoooooooooooooo .....
a kad bi saznale .... bilo bi .... :mad: :zgran: :smash:

ne smem ni da mislim o tome. gulp :)))

Nazad
Vrh Dno