Šta je novo?

Grafička ispravna ili ne ?

Vegeta

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2011
Poena
195
Naime, prodaje se grafička kartica koja prodje 3D mark bez problema ali kada se otvori GPU-Z nema nekih podataka(tip i veličina memorije, kada je proizvedena). Device manager uredno prepoznaje grafičku. Zanima me da li je takva grafika ispravna, tj. da li je problem možda softverske prirode ili je u pitanju do grafičke? Interesuje me vaše mišljenje....

Poslednja izmena:
Jako je tesko samo na osnovu toga utvrditi ispravnost karte... Mozda moze da se vrati u ''normalu'' ako se prefleshuje bios. Sta kazu jos neki programi sem GPU-Z?

Ne znam, stavio je samo ova dva programa kao evidenciju. Pitam ga kako se ponaša u igrama, i on mi odgovori da ne zna, puštao je samo 3D mark u tu je radila bez problema. Zbunjuje me kako može proći testiranje u 3D marku, a GPU-Z ne vidi neke podatke. Prodavac je naveo grafiku kao neispravnu.

Verovatno je karta, u svari sigurno falicna. Imao sam slucajeva par, da su karte prolazile 3D Mark, Furmark, a opet pucale sa drajverima u igrama. Problem je bio u naponskoj jedinici (vise puta ispricana prica ovde na forumu). Mozda su i testovi falicni, na oglasima svega ima.

Hvala puno. Bio sam ubedjen da ako prodje testove izdrzljivosti da je karta ispravna, ali ispada da nije tako.

Sacekaj jos malo, ako ti se vec pazari tako nesto, mozda se neko javi sa konkretnijim objasnjenjem.

Pa izgleda da je neko petljao nešto sa BIOS-m a možda je neki prastari GPU-Z, dok se stvarno ne proba u igrama, neće se ni znati tačno o čemu se radi.

Isto mislim, samo pitanje je da se ne radi o vec poznatim prevarama, kacenju testova sa net-a i sl. na sta meni ovo najvise mirise.

Ima čovek preko 4000 pozitivnih ocena, ne vereujem da je neki muljator. Sad sam gledo i druge kartice koje prodaje i neke od njih nemaju ispisane podatke u GPU-z, dok 3D mark odradi test i ispiše poene. Izgleda da dotični koristi zastarele verzije programa, prodaje veliku količinu robe pa nestigne to da sredi.

edit: nisam hteo da stavim oglas, isčupo sam sliku da vidite o čemu pričam:
grafa.png

Poslednja izmena:
GPU-Z verzija mu je od pre Hrista (05/2009). HD 5670 je izasao 01/2010. Mozda je zbog toga.

Nazad
Vrh Dno