Šta je novo?

Grafička i TFT

ZapisS

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2004
Poena
304
Imam stari komp i promenio bih monitor. Zanima me koliko mi je važno da uparim TFT monitor i grafičku. Inače grafička koju koristim je Eagle GeForce 440. Vaše mišljenje: Koji bi TFT najviše odgovarao za ovu grafiku? U opticaju su veličine 19'' i 20''.

Imam stari komp i promenio bih monitor. Zanima me koliko mi je važno da uparim TFT monitor i grafičku. Inače grafička koju koristim je Eagle GeForce 440. Vaše mišljenje: Koji bi TFT najviše odgovarao za ovu grafiku? U opticaju su veličine 19'' i 20''.

TFT dijagonale 14" se nazalost vise ne proizvode :D

ja bih uzeo samsung 931bw ako ti treba za svakodnevni rad... 19" oko 250e...
a naravno, jedino ako tft nije 14" nista neces igrati na tom kompu :) a ni sa 14" se ne bi naigrao...

Poslednja izmena:
Čovek nije ni pomenuo da planira da se igra - već samo hoće nov monitor.
Neki jeftin možda ? Kao Samsung 940N (200e)?

Pomenuo je 19", 20" sto znaci da sigurno ne misli na lasicni 5:4 vec 16:10 panel, 20" 1600x1200 bejase skup. U tom slucaju DVI je neizbezan a i nikom ne bih ni preporucivao kupovinu jeftinijih analognih monitora. Monitor se retko kupuje a najbitniji je za nas vid, nikako ne stedeti. Ako ne pita za igrice onda bilo koja graficka koja postoji sada na trzistu dace mu sliku, a u ovoj prici jedino ostaje da je pitanje vezano za igrice.

Ne, ne interesuju me igrice. Potreban mi je monitor za rad. Pitanje sam postavio malo nespretno.
Grafička koju imam u mašini je GeForce MX440. Zanima me koji bi TFT najviše odgovarao tako da nemam problema sa bojama i kojekakvim još detaljima, a sreo sam te priče na forumu. Razmišljao sam o LG L194WT-SF ILI LG L 206WTQ-SF. Čega se plašim- daću novac, a onda se ispostavi da moram da menjam grafičku i tako redom...Zato mi je i potreban savet.

GF4 nema DVI a opet to je bolji vid konekcije, daje lepsu sliku, za nijansu ali opet, heh. Znaci za pocetak mozes tft na tvoju vga a malo kasnije neku HD2600 karticu i miran si + HD decoding.

Ne, ne interesuju me igrice. Potreban mi je monitor za rad. Pitanje sam postavio malo nespretno.
Grafička koju imam u mašini je GeForce MX440. Zanima me koji bi TFT najviše odgovarao tako da nemam problema sa bojama i kojekakvim još detaljima, a sreo sam te priče na forumu. Razmišljao sam o LG L194WT-SF ILI LG L 206WTQ-SF. Čega se plašim- daću novac, a onda se ispostavi da moram da menjam grafičku i tako redom...Zato mi je i potreban savet.
Ne mora ništa ''i tako redom...'' :D uzmi najjeftiniju novu AGP grafičku koja ima DVI, a to je maltene apsolutno svaka, tipa GF6200 ili R9550 za 30-40e i nema zime, polovne su naravno još jeftinije.

Pa uzmi neku tc graficku ako mozes cisto da ne bude problema potrazi na forumu oglase pa vidi...
mada ne bi trebalo da bude problema sa tvojom ipak..sa takvim stvarima se nikada ne zna!

U redu. Znači u startu da računam i promenu grafičke?
Potraži po forumu, sećam se da su neki ljudi imali problema s LG204WT i baš tvojom grafičkom, na VGA su valjda mogli i punu 1680x1050, a na DVI samo do 1440x900, a šteta je da ne iskoristiš DVI ako ga već budeš imao na monitoru.
Pa uzmi neku tc graficku ako mozes cisto da ne bude problema potrazi na forumu oglase pa vidi...
mada ne bi trebalo da bude problema sa tvojom ipak..sa takvim stvarima se nikada ne zna!
Ako si pod ''tc'' mislio turbo cache nema od toga ništa, Turbo Cache i Hyper Memory rade samo uz PCI-E.

Poslednja izmena:
Potraži po forumu, sećam se da su neki ljudi imali problema s LG204WT i baš tvojom grafičkom, na VGA su valjda mogli i punu 1680x1050, a na DVI samo do 1440x900, a šteta je da ne iskoristiš DVI ako ga već budeš imao na monitoru.
Gvlada reče da GF 4 nema DVI konekciju? Mislio je,valjda, na GeForce četvorku. Moram da priznam da sam u ovim stvarima tanak i zato sam tražio pomoć.

Gvlada reče da GF 4 nema DVI konekciju? Mislio je,valjda, na GeForce četvorku. Moram da priznam da sam u ovim stvarima tanak i zato sam tražio pomoć.
Kol'ko vidim neki modeli imaju, a neki nemaju DVI :trust:

MSI model koji je sad već davno bio testiran na benchu ima, neki stariji modeli nemaju.

Je l' imaš na grafičkoj ovakav ulaz
hd_connectors%5Cdvi_connector.jpg

U svakom slučaju slobodno ti kupi monitor koji ti odgovara, a ako baš zeza DVI il' ti se ne svidi slika na VGA lako ćeš posle kupiti neku jeftinoza grafičku :)

Nazad
Vrh Dno