Šta je novo?

Grafa za stariju konfu

• Začetnik teme Začetnik teme Sirena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Pozdrav
Starija konfa je u pitanju ( potpis ) i crkla je grafika pa mi treba "nova"

Igrice se skoro i ne igraju, osim sto dete igra MTG Arena i Roblox.

Ortak nudi Radeona 6770 za neku sicu. Da li ici na to ili mozda R9 270x?
Da li neko ima neki treci predlog?

Hvala 🙂

6770 je kartica stara 9 godina, ali je dovoljna za te potrebe, imaj u vidu da ne može ni 4K sa njom
R9 270X je neuporedivo jača kartica

Poslednja izmena:
a 270x je hd7870 ghz ed. stara je 8 godina.

jača je uporedivo, i to tačno 2.4 puta. (opet, daleko od dovoljnog za 4k igre)
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-hd-7870-ghz-edition.c339

serija hd6xxx više nema drajversku podršku, tako da je ne treba razmatrati kao opciju za kupovinu.
hd7870 i r9 270 su iste kartice, kupi koju nađeš jeVtiniju (dole nato).

PS- sireno, u tvom potpisu ne stoji baš ništa, pa ni navedena konfiguracija.

Poslednja izmena:
Pogledaj po oglasima na forumu, mislim da sam vidjao 270x za 40-50e... Ali uzmi ovu informaciju sa rezervom... Kao sto rekoh, proveri po oglasima...

270x maksimum 30-40e, za ~60e imas RX 470 koja je drasticno bolja i efikasnija.

6770 sa matorim drajverima ne bih razmatrao uopste.

Poslednja izmena:
kad već odosmo na 60e ja bi tu samo i isključivo gledao 1030 LP jer imaš kartu za svaki mogući scenarij koji može da ti naleti a ono što si naveo će perfektno da odradi.

snaga je tu manje bitna,za 60e može da nađe i 290x koja će da oduva sve što si pobrojao pa je apsurd to preporučivati i za tu konfu i generalno u 2020toj...

1030 lp kao investicija je mnogo pametniji izbor prvo zbog formata,drugo kao najčešće najjeftinija hdmi 2.0 karta po oglasima,treće jer ide u bukvalno svaku varijantu za koju mu može grafika zatrebati.po snazi će mu završiti posao šta mu treba,imaće drajvere do sudnjeg dana...

Za 60ak evra ima da se nađe i gtx1050, ukoliko želi relativno noviju kartu. Slažem se da je 1030 preslaba uzevši u obzir ponudu u tom cenovnom rangu, ali takođe ne bih (bar ja, za sebe) razmatrao ove najjeftinije rx470, to je većina jednim delom u kontejneru... Best po meni za njegov proc je r9 270/280 ako ima za 30-40e.

Za čovekove potrebe je 1030 idealna grafika (ili 1050 ako nađe za sličnu cenu). Ako nekad pređe na 2K monitor i tu će obaviti sve što mu treba pa je zbrinut na svaki način a hardverski dekodira hevc pa je miran i sa te strane.

Lepo je napomenuo da se igrice ne igraju (Roblox i MTG Arena imaju nikakve sistemske zahteve). Da mu grafa treba za igre tad je druga priča. Ovako 1030 ili 1050.

Nazad
Vrh Dno