Šta je novo?

grafa do 10000 din

Pazi, količina rama ti je bitna zvog rezolucije u kojoj igraš, što je veća rezolucija, više ti rama treba. U kojoj rezoluciji ti igraš? Ako je nešto tipa 1440:900 ili kako već ide, ne treba ti 1GB. Ali ako posle predješ na fullHD imaćeš problema sa memorijom. A izmedju 5670 1GB i 5750 512MB, druga bez dileme.

Ta 5750 512mb je skuplja u proseku za nekih 15-20 e od 5670 1gb?Da li stvarno to vredi toliko i po cemu ,pogotovo sto si mu rekao da ce mu trebati vise memorije za monitor sto uzima?(sry sto se nadovezujem )

Pridružujem se pitanjima iz prethodnog posta :).

Zaboravio sam da napomenem da mi je procesor Pentium D 805 Dual Core (na 2x2,66GHZ), hoće li on biti problem za ove grafičke o kojima diskutujemo?

I još jedna stvar, mali offtopic. Grafičku (i napajanje) sam rešio da menjam iz razloga što nijednu igricu nisam mogao da igram jer vrlo brzo kreće da "secka", mkv HD filmovi takođe štucaju, a imam problem i sa embedded video snimcima u browseru (bilo kom), i oni seckaju. Probao i na visti i na 7-ici (a ako me sećanje služi i na XP-u je postojao sličan problem, samo manje izražen). Mislim da mi se grafička previše pregreva pa da zbog toga nastaju ti problemi (pri uključivanju računara izjutra, uspevao sam i da odigram/odgledam nešto, kasnije u toku dana ništa, T ide i do 75 stepeni, evo sada je, bez ikakvog opterećenja 64). Šta mislite o ovome, jel grafička najverovatnije problem?

sorry za off

Poslednja izmena:
Opet ja, nisam još uzeo karticu. Našao sam povoljan Powercolor 5750 1GB, razlika u ceni u odnosu na 5670 1GB je nekih 1500din, pa da pitam da li se ipak isplati uzeti nju, bez obzira na moj CPU, imajući u vidu neki future upgrade istog. A na postojećem procesoru, koja od te dve kartice će imati bolje performanse?

5750 !!!

5670 je 40-50% slabija i vise od jedne 5750 tako da je to smesna razliak u ceni u odnosu na ono sto se dobija. Tek u vecim rezolucijama 5670 nije za gaming, sa AA je vec 5750 mnogo bolja. Moze za 1280x1024 i slicne 5670 ali opet je dosta skupa za ono sto daje....

Dobro, to jeste problem, zato sam i pitao, na postojećem procesoru, koja od te dve kartice će imati bolje performanse? A valjda ću nekad uzeti i nov procesor...

Uzeo 5750 1GB, ali moraću i procesor da menjam jer me ubija u igrama.

Mislio sam E6700 ili E6600, to je najbolje što mi ploča podržava, a nemam para da menjam i ploču, i ovo je više nego što sam planirao.

Ne podržava ploča (jedino Core 2 Extreme X6800), biće mi dovoljni i oni.

Poslednja izmena:
Pogledaj zvaničnu stranu - CPU Support List, tamo ga nema. Mada, u svakom slučaju, nemam para za njega.

Onda je to verovatno neki modovani bios,zasto ne pitas Asus support,mozda postoji sansa za vise podrzanih core2duo/quad procesora sa nekim od njihovih biosa,verovatno je ta lista pravljena u vreme prvih core 2 duo procesora i nije bas cesto azurirana...

Poslednja izmena:
Vrh Dno