Šta je novo?

GPU (vise njih) u klinickoj smrti

• Začetnik teme Začetnik teme idavik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Trenutno imam par AGP GPU u klinickoj smrti, rase ATI i NVIDIA, tezine 64 i 128MB, krvna grupa DX 8.1 i DX 9.0, Rh faktor 64/128/256bit. Pokusavam da flash-ujem BIOS pacijenata, jer je vecina greskom u postupanju svojih prethodnih vlasnika zavrsila u mom urgentnom centru. Salu na stranu, bakcem se oko ovoga vec par sati... Moj problem je u tome sto ne uspevam da podignem sistem sa PCI grafickom i reanimiram ove pacijente. Dakle, konfigurisao sam primary display device PCI, ali na monitoru nista. Radio sam ovo dosta puta, tako da mi nije jasno sta se desava. Ima li neko ideju i savet?

Shto se tice graficke, probaj da joj promenish slot ili eventualno je probaj na drugoj (starijoj) ploci. Da li nece da boot-uje kada je samo PCI graficka u mashini ili samo kada su obe unutra? Da li boot-uje sa tvojom (ispravnom) i PCI grafickom kao primary?

POZ:wave:

Poslednja izmena od urednika:
A da probas da uradis automatski flash direkt sa boot diskete ? Podesi samo da bude no errors u biosu, pa onda udri flash... ne znam samo kakvu plocu imas, BX matorke lepo rade bez graficke karte ...

Probao sam u svih 5 PCI slotova na test i na 3 u rezervnoj ploci. Na test ploci je NF2 Ultra, na rezervnoj je KT400. Imam i neku staru plocu, dok ti pisem reply proveravam, za AMD K6 je. Radi i na njoj u PCI slotu. Dakle, ne boot-uje kada je PCI GPU kao primary, a u AGP slotu je pacijent. Nisam pokusao na mojoj konfiguraciji kombinaciju PCI/PCIe GPU, ali PCI GPU funkcionise svakako izuzev u prethodnom slucaju.

Poslednja izmena od urednika:
idavik je napisao(la):
Probao sam u svih 5 PCI slotova na test i na 3 u rezervnoj ploci. Na test ploci je NF2 Ultra, na rezervnoj je KT400. Imam i neku staru plocu, dok ti pisem reply proveravam, za AMD K6 je. Radi i na njoj u PCI slotu. Dakle, ne boot-uje kada je PCI GPU kao primary, a u AGP slotu je pacijent. Nisam pokusao na mojoj konfiguraciji kombinaciju PCI/PCIe GPU, ali PCI GPU funkcionise svakako izuzev u prethodnom slucaju.

Nemoj da stavljas novije AGP 8x kartice u tu plocu za K6, mogu da pregore zbog razlike u voltazama.

Ma u K6 plocu sam stavio PCI GPU da proverim da li radi. Hvala u svakom slucaju.
Niko nema nikakvu ideju??? Na kraju ce biti ili nesto neverovatno sto previdjam, ili gremlini. Pacijenti su NVIDIA GeForce Ti4200, ATi Radeon 9500 ("bio" modd-abilan), ATi Radeon 9800, izmedju ostalih. Preostali mogu da sluze kao donori organa, pardon rezervnih delova, ovi su najvazniji, posto je 6600GT u AGP varijanti definitivno prezivela lobotomiju (prethodni vlasnik je ostetio PCB i BIOS). Mada, ostace dosta delova na lageru. Elem, mozda nekompatibilnost? Da probam neku drugu PCI GPU?

http://www.techpowerup.com/bios/, kada nadjes odgovarajuci BIOS za ATI kartice (pazi na proizvodjaca, gpu i memoriju), u skroz desnoj koloni imaju 2 opcije: Advanced i Download - idi na Advanced. Iskocice pop-up prozor; oznacis opciju "send as BIOS on a bootable CD-ROM iso image (Use a burning program to write it to a cd-r, then boot from it.)".

Taj fajl snimi u kompjuter, snimi ga na cdrw disk, butuj sa njega i odradi "na slijepo" flash.

Meni je ovaj nacin jednom uspio.

Sve sto trebas da uradis je da prilikom butovanja pritisnes taster 1 ili 2 - ali koji - ne znam 🙁

Dobro bi bilo ako imas neku ATI karticu, da skines odgovarajuci image bios-a na cdrw disk na ovaj nacin, a zatim da je flashujes i vidis koje dugme trebas da pritisnes.

:wave:

Pa generalno to je ono sto sam i ja preporucio, samo sa boot disketom i pravljenjem autoexec.bat da odradi flash na slepo, sve sto treba je da podesi bios ploce sa tom PCI grafikom da bootuje sa diskete i NO errors tj da ploca bootuje bez prijavljivanja greske...

U svakom slucaju idavik imas 'bogate pacijente' 🙂

Ne vredi im bogatsvo, kada nemogu da ga iskoriste :trust: Na rezervnom HDD-u pored :-devil-: programa, imam poprilicnu kolekciju oficijelnih i hack-ovanih BIOS-a i firmware-a za mainboards, GPU i optiku. Tek da se nadje. :-devil-: Mislim da sam bezmalo sve adrese sa tom tematikom posetio i poskidao file-ove. Hvala svakako.
Malko sam odspavao, pa cu sada da vidim sta moze da se uradi sa "pacijentima". Mozda mi prepisu nasledstvo ,)

Chip-ovi, gde ih naci?

Promenio sam PCI GPU. Uspeo sam sa 3dfx Voodoo u PCI slotu da flash-ujem ATi 9500 i 9800 sa originalnim BIOS-om. Ne razumem i ne znam zasto, ali sa S3 Virge nisam mogao da odradim operaciju. Ako neko ima ideju... Testiracu na razlicitim chipset-ovima najpre ATi familiju, a nakon nje idu pacijenti iz NVIDIA-e za flash-ovanje, eventualno ortopediju, tj. zamenu komponenti. Ne bacaju mi se, niti mi se rasturaju ovi primerci, i dalje se mogu koristiti i prodati.
Da li neko slucajno zna gde bih mogao da nadjem BIOS chip od NVIDIA 6600GT i 4600Ti? Recimo, neki servis ili nesto slicno, neki entuzijasta?
Hvala svima na sugestijama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno