Šta je novo?

GPU temp?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Jel ovo normalna temperatura za 6800GT sa NV Silencer 5 (u idle rezimu)? Jeste da je mozda malo toplije u sobi (ne znam sta i koliko znaci ambient temp).

POZ :wave:

Prilozi

• temp.webp
    temp.webp
    17.5 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Kod mene 6800 Ultra i isti kuler kao tvoj, temp je 61 za GPU, a 45 za ambient tako da je ocigledno to normalna temperatura. Probao sam cak i da downclock-ujem gpu u 2D, cisto da vidim da li ce mu temperatura opasti (sa 400MHz na 200MHz) i nisam primetio nikakvu razliku, temperatura je ostala ista.

Gidra85 je napisao(la):
Jel ovo normalna temperatura za 6800GT sa NV Silencer 5 (u idle rezimu)? Jeste da je mozda malo toplije u sobi (ne znam sta i koliko znaci ambient temp).

Mozda malo veca nego sto bi trebalo. Stavi neku 8-micu da duva u graficku (mada gubis poentu tihog kulera).

Ambient bi trebala da bude temp. u kucistu ali zbog blizine raznih 'grejaca' (memorija graficke, GPU i sama stampa koja se lepo ugreje) taj senzor ti pokazuje oko 10C vise nego sto bi trebalo. Kod nekih grafickih je tako lepo montiran da slobodno mozes da smatras da pokazuje temperaturu memorije 😀

Kad ste vec kod toga, jel' taj NV Silencer 5 bar tih cooler?
Kakav je u poredjenju sa ATI Silencer-om 3 sa HIS-a 9800Pro IceQ? (ako je neko probao, pa da direktno uporedi). To je bio bas extra tih cooler... skoro necujan.

Sve ovo navodim jer je ovaj IceQ II, koji se nalazi na HIS-u X850XT, daleko od necujnog...

Tih jeste, ali necujan nije. Imao sam pre ove karte bas 9800pro IceQ, i onaj kuler je bio skoro, ako ne i totalno necujan. Usput mislim da na njemu nije bio ATI Silencer 3 vec VGA Silencer tj. ovo: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=41&data=2&disc=. Kao sto moze da se vidi ovaj kuler pravi buku od 0.2/0.9 sona (u zavisnosti da li je fan na min ili max broju obrtaja) dok NV Silencer 5 pravi konstantno 0.9 sona. Dakle on je bucan kao IceQ na max. broju obrtaja. Sto se tice IceQII, on verovatno ima na sebi ATI Silencer 5 (http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=61&data=2&disc=) koji pravi 0.5 sona. Koliko sam razumeo zavisnost kod sona je linearna (za razliku od dBa) tako da je npr. buka od 2 sone duplo veca od buke od 1 sone. Na osnovu toga mozes da procenis buku koju prave ovi kuleri (drugim recima ako je kod tebe na XT850 stavljen ATI Silencer 5 onda je on skoro duplo tisi od NV Silencer-a 5).

Gidra85 je napisao(la):

Temp.je prevelika,jos kad se uzme u obzir NV Silencer 5 koji skida 10-ak stepeni.
Mozda je u pitanju temp.bug.
Probaj promijeniti drajvere.

starac je napisao(la):
Temp.je prevelika,jos kad se uzme u obzir NV Silencer 5 koji skida 10-ak stepeni.
Mozda je u pitanju temp.bug.
Probaj promijeniti drajvere.

Imam najnovije 77.72

A sto se tice buke, po meni ovo je totalno smanjena buka. Bolje od stock cooler-a. Ali ipak je to subjektivan utisak. 😉

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Usput mislim da na njemu nije bio ATI Silencer 3 vec VGA Silencer...
Izvinjavam se, na HIS-ov 9800Pro stvarno ide VGA Silencer. Pobrkao sam ga sa 9800XT, koga sam imao kasnije, na koga ide ATI Silencer 3.

Mada je sve to diskutabilno, sa obzirom da sam provereno na Sapphire-ov 9800XT bez problema nakacio bas VGA Silencer 😉 (iako bi to trebalo da je nemoguce 🙂)
Roy Jones Jr. je napisao(la):
Sto se tice IceQ II, on verovatno ima na sebi ATI Silencer 5
Najverovatnije. U svakom slucaju, ja to zovem kratko - IceQ II 😀😀

Hvala na informacijama oko buke u svakom slucaju! :wave:

Nazad
Vrh Dno