Šta je novo?

Gpu do 40.000,00 RSD

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav ljudi,

Najverovatnije cu da uzmem novu grafu do 40 hiljada.Pa me zanima koje je najbolja za te novce.
Ja najvise igram csgo,ali i drige nove naslove kad izadju dyinglight,mafia,batman,bf....

Ja sam nesto razmisljao izmedju 480 ili 1060...E sad ako ima neka bolja za te novce preporucite...

Hvala

GTX 1060 6Gb I ne gledaj dalje ;)

Pozdrav ljudi,

Najverovatnije cu da uzmem novu grafu do 40 hiljada.Pa me zanima koje je najbolja za te novce.
Ja najvise igram csgo,ali i drige nove naslove kad izadju dyinglight,mafia,batman,bf....

Ja sam nesto razmisljao izmedju 480 ili 1060...E sad ako ima neka bolja za te novce preporucite...

Hvala

MSI GTX 1060 6GB OC i ostavi ostatak kesa u dzepu, eventualno Gigabyte G1.

Mislim da 980ti jos u garanciji mogu da se nadju za priblizne pare vec

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dodaj malo na tuh 40K i mozes naci polovnu 980ti sa poduzom garancijom, ali ih valja ganjati realno.

Ne verujem da cu moci da uzimam 980ti posto sam moju trenutnu graficku poslao na reklamaciju,pa cu verovatno u radnji da uzmem drugu uz doplatu.
A vidim i juce na kp da nema polovnih 980ti.

Takodje znaci bilo bi bolje da uzmem 1060 umesto 480?Slabo pratim sad desavanja.Ali bih cisto da se obezbedim za neke dve sledece godine,za nove naslove.
A vidim da 480 vise prija dx12...Ili nije tako..Pojma vise nemam.

Ne verujem da cu moci da uzimam 980ti posto sam moju trenutnu graficku poslao na reklamaciju,pa cu verovatno u radnji da uzmem drugu uz doplatu.

Takodje znaci bilo bi bolje da uzmem 1060 umesto 480?Slabo pratim sad desavanja.Ali bih cisto da se obezbedim za neke dve sledece godine,za nove naslove.

Ako je rx sa 8gb,
Uzmi onu koja je jeftinija ako je neka znacajna razlika u ceni.
Neces pogresiti sa obe kartice.

Ako je 4gb rx uzmi gtx 1060 6gb.

Sent from mTalk

Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje.
Da li da sada menjam ovu moju grafičku, 660 Ti, za 1060. Ili, da ostavim grafičku, a da sada menjam procesor i ploču.
Igram BF 1, pa me zanima, u kojoj kombinaciji bi više dobio?
To je neko privremeno rešenje, posto je očigledno, da se mora sve menjati.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje.
Da li da sada menjam ovu moju grafičku, 660 Ti, za 1060. Ili, da ostavim grafičku, a da sada menjam procesor i ploču.
Igram BF 1, pa me zanima, u kojoj kombinaciji bi više dobio?
To je neko privremeno rešenje, posto je očigledno, da se mora sve menjati.

Procesor i plocu.

Sent from mTalk

To sam i ja mislio,mada,uvek mi je,nekako,bilo lakse da zamenim graficku,nego sve iz korena.

Pa naravno da je lakse, obrises drajvere, zamenia grafiku i gotovo.
Ovako moras da rasklapas sve :D

Sent from mTalk

Pa to, još mogu za ovu moju grafičku,da dobijem neki dinar.
Od procesora i ploče, nista.

Tebi ce slicno izaci upgrade grafike ili mobo/cpu.

I3 6100+h110+ddr4 8gb izadje manje od 200e kao neka budzet varijanta ako hoces novo da kupujes.
Edit: Ovu konfu sam naveo kao primer, kad budes rekao budzet napisace ti ovde neko sta mozes najbolje za taj novac.
Ako hoces polovno ima 2500k,3570k i5 i i7 iz te generacije za neki ne toliko veliki novac. Kad resis da uzimas ako ne budes znao sta ces postuj na forumu i dobijes resenje brzo :)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Pa,ja sam mislio da idem na i5 6600,i odgovarajucu plocu,+ memorija.
To jeste vise,ali nisam vise u prilici,da menjam komponente,na godinu-dve.

Mislim da 6600 nije najbolja ideja.
Ili 6500+b150 ploca
Ili 6600k i z170 ploca ako hoces da klokujes i da za neku godinu izvuces jos malo snage iz procesora.

6600 je neisplativ jer je razlika izmedju njega i 6500 100mhz u base a 300 u boost kloku.
To se isplati jedino ako je razlika u ceni izmedju njih 10e i manje.

Sent from mTalk

Mislim da 6600 nije najbolja ideja.
Ili 6500+b150 ploca
Ili 6600k i z170 ploca ako hoces da klokujes i da za neku godinu izvuces jos malo snage iz procesora.

6600 je neisplativ jer je razlika izmedju njega i 6500 100mhz u base a 300 u boost kloku.
To se isplati jedino ako je razlika u ceni izmedju njih 10e i manje.

Sent from mTalk
Nisam to znao,hvala na informaciji.

Naravno RX 480 4GB, lepo radi sa DX12 a ima da čučne sa tim "zowi" monitorom ( bruka konfiguracija....pu..pu..pu..)
Imaš na linku malu anketicu pa pogledaj, kako odvojiš malo vremena.

https://www.techpowerup.com/forums/threads/would-you-buy-gtx-1060-or-rx-480.224303/

E ovako drugari.

Sad sam se cuo sa ljudima iz Em..Zvanicno mi je crkla stara 280x tako da su mi odobrili zamenu za koji hocu karticu(naravno uz doplatu).

Izbor je pao na RX480 ili na GTX1060...Ako moze pomoc bez pristrasnosti:).Takodje za neku od tih karti sa njihovog sajta.

Meni je najbitnije CSGO ali i igram sve nove igre Mafia 3,Batman,FarCry itd...Takodje mi bitno da se ponasa sto bolje i na predstojecim DX12 naslovima.

Sto vise googlam,i gledam na yt sve sam dalji od odluke.A hteo bi danas da skoknem do njih da preuzmem novu kartu.

Pa ako moze neka brzinska pomoc :),puno bi mi znacilo.

E ovako drugari.

Sad sam se cuo sa ljudima iz Em..Zvanicno mi je crkla stara 280x tako da su mi odobrili zamenu za koji hocu karticu(naravno uz doplatu).

Izbor je pao na RX480 ili na GTX1060...Ako moze pomoc bez pristrasnosti:).Takodje za neku od tih karti sa njihovog sajta.

Meni je najbitnije CSGO ali i igram sve nove igre Mafia 3,Batman,FarCry itd...Takodje mi bitno da se ponasa sto bolje i na predstojecim DX12 naslovima.
Sto vise googlam,i gledam na yt sve sam dalji od odluke.A hteo bi danas da skoknem do njih da preuzmem novu kartu.

Pa ako moze neka brzinska pomoc :),puno bi mi znacilo.

Sapphire nitro 480 4gb 33000.
Cene za 1060 3gb su prenabudzene, za 6gb nisam ni gledao kad sam video koje su za 3gb.

Edit:Ne mislim da vredi razlika od 5000 izmedju ovog nitro-a i 1060 6gb.
Sigurnija je kupovina 1060 6gb ali razlika u ceni nije mala. Ako bas zelis da potrosis novac uzmi 1060 6gb, bolja je karta za dx11 i ima vise vram-a.
Imas za isti novac rx 480 8gb, ali za taj novac bih rekao da je 1060 6gb bolji buy.
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ja koliko razumem ti kupujes karticu na duzi vremenski period, a ne da je menjas za godinu dana? U tom slucaju obavezno idi na modele sa 6/8gb, a one sa manje memorije zaboravi.

Glas za MSI Armor GTX 1060 6gb

Da uzimam sigurno za sledece 3 godine.I sigurno ne idem na modele ispod 6/8gb to mi je bio prvobitni plan.

Video sam na netu da je MSI Armor GTX 1060 6gb jedna od boljih modela te kartice.Tako da bi nju sigurno uzeo ako bi uzimao GTX1060

Oko RX480 se jedino dvoumim zbog DX12...Sad nema naslova koje bi ja igrao,ali ne znam sta ce biti od nove godine...

Mada iskreno naginjem vise na GTX1060 posto do sada nisam nikada imao Nvidiu

Na kraju sam narucio Palit GTX 1060 6GB..Otprilike mi dodje oko 14.000,00 doplata...Koristio godinu dana 280x i sad doplatim 14hiljada za novu duplo bolju karticu...Di ces bolje...

Cekam da mi jave da preuzmem.Dvoumio sam se izmedju te i neke RX480 najvise zbog dx12 igara,ali posto jos DX12 nije standard,a i nije tolika razlika izmedju 100 i 120fps na trenutnim naslovima na dx12 koristicu ovu novu 1060,a za dx12 karticu cu cekati neko buduce vreme.

Da da onda kad je bila akcija ja 280x uzeo na popustu za 23500.
Sad znaci 14hiljada dodam posle 1 god za novu kartu..

Nazad
Vrh Dno