Šta je novo?

GPS u GSPu :D

l_9039505b99ebecfba3f281f1c7029df9.jpg

Roflmao, unhandled exception...Object is currently used elsewhere.

Daklem, koriste .NET, i pritom ne znaju da programiraju...xD

Ne vozim se busom ali ovo je mnogo bolje resenje od onih nesretnih reklama koje su vrteli besomucno. Bice jos bolje nadam se kad jednom ispeglaju sistem :)

Sa druge strane taj sistem je tek u test fazi tako da mi nisu jasna ocekivanja pojedinih forumasa kako to treba da radi iz prve, to je toliko kompleksna stvar (koja uz to radi pod Windowsom :D) da ce period testiranja i ispravljanja bagova biti veoma dugacak.

Svaka iole izbiljna mapa već ima POI tako da nije knikakav problem uključiti,)

TO je normlano ponasanje GPS-a u uslovima loseg prijema, ako nestane signala on na osnovu prethodnog kretanaj predvidi putanju i nastavi da prikazuje sa pretpsotavkom da ce vrlo brzo izvrsiti ocitavanje pa ce sve leci namesto. Ako se to pogodi na krivini ili u momentu kada se vozilo zaustavi, to se primeti bas kao sto se tebi desilo.

Resenje je da se stavi eksterna antena (ili bolja eksterna antena ako je vec neka stavljena), ali i da se u samom GPS-u poveca ucestanost ocitavanja), ili, kak je neko vec primetio, ako je putanja unapred poznata, onda treba koristiti "snap to road".

Cesto pomogne i ako se malo smanji zum, jer se onda takve greske ne vide :)

sad ne znam sta smatras pod losim uslovima ali tog dana ne verujem da ih je bilo.
Meni se tako nesto u kolima nije do sad desilo ma kakvi uslovi bili

Normalno je da GPS u situaciji slabog signala preko žiroskopa preuzme navigaciju (u tunelima sa žiroskopa uzima vrednosti uvek) tako da ako je bilo oblačno ništa čudno.

sad ne znam sta smatras pod losim uslovima ali tog dana ne verujem da ih je bilo.
Meni se tako nesto u kolima nije do sad desilo ma kakvi uslovi bili

Losi uslovi - slab signal satelita ili se premalo satelita vidi. U gradskim uslovima to niej retka pojava zbog visokih zgrada.

A ako ti se nikad aniej desilo, otidji u onaj tunel na zelenm veznju u vreme spica, pa kad stanes u sred tunela vidi kako ce GPS da pokazuje da se ti i dalje kreces. To je i inace zeznuta tacka za GPS, jer kad izadjes iz tunela upadas pravo na raskrisnicu, a GPS se jos nije savatao gde si ti stvarno. Ko tu raskrsnicu ne poznaje vec se oslanja na GPS, lepo ce da se provede :)

To sa pogresnim prikazom "tacke" se desava, ne cesto ali se desava. Ja se skoro svaki dan vozim 45icom 10ak stanica, par puta sam video da npr autobus stane a tackica produzi dalje (to se dosta brzo koriguje); najgore je bilo kad je 3-4 stanice tackica isla cas ulicom, cas "kroz zgrade" udaljene 100-200 metara :) (skakutala tamo-vamo po mapi).

Bez obzira na ove, po meni sitne greske, mislim da je super stvar, krenuli smo sa mrtve tacke. A ako uvedu da mozes online da pratis kad bus dolazi (na njihovom sajtu), i da na stanicama pise za koliko stize koji bus... Vrh brate! ;) :D :p

mali off:
Zna li neko vise o reklami koja se vrti u istim tim autobusima, vezano za bluetooth, nesto u stilu:
"Novo doba dolazi! Nas racunar na vasem telefonu... blabla... servisne informacije... blabla"

Losi uslovi - slab signal satelita ili se premalo satelita vidi. U gradskim uslovima to niej retka pojava zbog visokih zgrada.

A ako ti se nikad aniej desilo, otidji u onaj tunel na zelenm veznju u vreme spica, pa kad stanes u sred tunela vidi kako ce GPS da pokazuje da se ti i dalje kreces. To je i inace zeznuta tacka za GPS, jer kad izadjes iz tunela upadas pravo na raskrisnicu, a GPS se jos nije savatao gde si ti stvarno. Ko tu raskrsnicu ne poznaje vec se oslanja na GPS, lepo ce da se provede :)

Pa verovatno ne razumem se ja toliko .Nemam u svojim kolima gprs vec kad vozim sestrina a to je 2 puta godisnje :) .Sledeci put cim budem uzeo pravac zeleni venac :D

Poslednja izmena:
mali off:
Zna li neko vise o reklami koja se vrti u istim tim autobusima, vezano za bluetooth, nesto u stilu:
"Novo doba dolazi! Nas racunar na vasem telefonu... blabla... servisne informacije... blabla"
To i mene interesuje, nedavno sam video i da pise ukljucite bluetooth na vasem mobilnom aparatu ili nesto u tom stilu. Ja ukljucio i naravno nista pametno nisam postigao sa tim, nisam mogao naci nijedan bluetooth device a i da sam nasao ne znam sta bih mogao da uradim bez nekog programa koji ce da preuzima informacije od kompa u busu.

Bio je ranije neki program za PC koji je u SE telefone bukvalno ubacivao jedan, zaboravio sam već, podmeni ili tako nešto preko BT. Znam da sam tako mogao i da menjam muziku i volume na Winampu, iako telefon nije imao nikakav softver instaliran (niti je na njega išta osim jave moglo).

Možda je nešto u tom fazonu, pa shodno tome neće na svim mobilnima da radi.

Poslednja izmena:
Bas bi bila ironija, jer je u reklami za primer uzet E50 :)
I ja sam probao, sa 6120, i nista nisam nasao. Ali bih pre rekao da "sistem" jos nije poceo sa radom, jer sve i da podrzava samo SE telefone, access point bi mogao da se nadje bilo kojim telefonom koji ima BT.

Ja sam isto pokušavao u autobusu 45, ali samo sam našao nekog Mitu, tako nešto... verovatno nekoga ko je u tom trenutku isto pokušavao da se konektuje na bus :D:d

Vidim počeli moderatori da se vraćaju sa odmora... biće nešto od ovog foruma :D;)

Poslednja izmena:
Ja sam u mini bus-u, a naziv je bus58

Posto svaki dan putujem 45icom (do devojke i nazad ;) ), imao sam vremena da se "poigram" sa ovim... Konektujete se na BUSxx (xx je broj busa) - za razliku od svih "Mita" ;) ovaj ima ikonicu kompa u mesto ikone moba (bar kod mene na SE k510i). Passcode je 1111, ako ga vas fon trazi. Kad to uradite dobicete .gif velicine 169KB rezolucije 240*240, na kome se vrte ralicite reklame: od Salsa kongresa Srbije, preko Night if the jumps sve do letovanja u Spaniji i originalne Pavloviceve masti :D. Sve u svemu, sra*e :D

Moguce je i poslati nesto autobusu, ja sam slao neke klipove i fotke, ali nema nikakve povratne reakcije... I da, instaliran je neki bt softver, ne znam koji, ali u jednoj 45ici baguje, pa se pojavi preko onog standardnog prikaza (GPSa reklama i ostalog), ali nisam obratio paznju koji je u pitanju.

Eto, to je to :)

Da uglavnom te fore sa BT su tipa: ukljucis BT a stigne ti neki info ili cesce reklama. Ne verujem da ce da stave neki SW pa da mozes da promenis muziku npr ili da iskljucis reklame :)

I ja sam konacno uhvatio signal. Ne znam zbog cega, ali nekad mi se pojavi prilikom skeniranja, nekad ne. Kao da je slab. Uglavnom nasao je BUS107, ali je odbio da se konektuje, iako sam upisao pin. Mada, sad kad znam o cemu se radi, i nije mi zao :D

Ne verujem da ce da stave neki SW pa da mozes da promenis muziku npr ili da iskljucis reklame :)

....otvoris - zatvoris vrata, pojacas klimu, ukljucis migavac, das gas..."deco jel volite brzu voznju" :D

Vrh Dno