Šta je novo?

GPS u autobusu

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Imam jedno kratko pitanje, da li postoji GPS navigacija tj. mape koje su projektovane za autobuse?
Takodje me interesuje da li tako nesto postoji i za mobilne telefone ukoliko poseduju GPS u sebi?
I da li nakon kupovine nekog GPS uredjaja u Srbiji poput Garmina ima potrebe za ubacivanjem mapa za Spaniju, Italiju i Francusku ili su po "deafultu" vec odlicne.

Hvala.

Imam jedno kratko pitanje, da li postoji GPS navigacija tj. mape koje su projektovane za autobuse?
Takodje me interesuje da li tako nesto postoji i za mobilne telefone ukoliko poseduju GPS u sebi?
I da li nakon kupovine nekog GPS uredjaja u Srbiji poput Garmina ima potrebe za ubacivanjem mapa za Spaniju, Italiju i Francusku ili su po "deafultu" vec odlicne.

Hvala.

Sto se tice mapa neke dobijas sa Garminom kad kupis /mape zavise od vrste uredjaja koji kupis... npr bolji model dolazi sa zapadnom evropom detaljnom, istocnom ne tako detaljnom i Srbija i Crna gora, neki dolaze samo sa Srbijom i Crnom Gorom i tako.../ a neke mape dokupljujes...
Garmin mozes instalirati na mobilni koliko znam.
A sto se tice mapa projektovanih za buseve... Pretpostavljam da ti treba da znas puteve kojima bus moze da ide a kojima ne. To biras u opcijama u samom uredjaju /mora biti neki kvalitetniji/ Za zapadnu evropu to znam da postoji jer smo pre par meseci isli busom u Francusku u neki mali gradic i GPS nas doveo pred samu zgradu a da nigde nismo nit pitali od NS-a do Francuske, a bilo je puno putica koji su samo za aVtomobile i nijednom nam nije pokazao taj nego uvek samo za bus. /sedeo pored vozaca pa sam malo pratio jer me zanimalo/... Jednom se izgubili jer smo se pravili pametni i nismo slusali GPS :)..
Googlaj garmin predstavnistvo u Srbiji i naci ces sve detalje ili barem kontakt telefon pa zovi i sve se raspitaj.

Poslednja izmena:
Imam garmin nuvi 1200, i nemam opciju za bus,samo za kola,biciklu i pesaka. Dali moze nekako da se ubaci i ova opcija za bus?

Ne treba meni da mi kaze gde su stanice,nego gde je dozvoljeno za bus ,zbog nadvoznjaka i tesnih ulica. Znaci mod za autobuse nemam i ne znam dli to moze softverski da se resi?

Ne treba meni da mi kaze gde su stanice,nego gde je dozvoljeno za bus ,zbog nadvoznjaka i tesnih ulica. Znaci mod za autobuse nemam i ne znam dli to moze softverski da se resi?

"jbl" bi od tvog busa da ti napravi cabriolet kad naidjes na neki nizi tunel :laugh:,salu na stranu.na tvom Garmin modelu 1200 to ne moze,to sto ti hoces moze skuplji Garmin 465t koji je bas namenjen za kamione ,buseve i vozila sa prikolicama pogledaj demo:
http://www.garminonline.de/microsite/465/

Poslednja izmena:
Imam Garmina u telefonu i u meniju postoje opcije da kalkuliše rutu za:
- Automobil/motocikl
- Kamion
- Autobus
- Hitan slučaj
- Taksi
- Isporuka
- Bicikl
- Pešak

Ja sam do sada koristio samo ovu opciju za Automobil i radi savršeno, ali savršeno samo koliko su i mape dobre. Za Evropu su jako dobre. Ne znam kako radi navođenje ostalih vozila.

Nazad
Vrh Dno