Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

btw vidim da se pojavio na kp, amazfit active 2 premium (nfc verzija).
Evo mi ga na ruci. Jos pre 10-15 dana se pojavio na ipon.hu, odmah narucio, nego uskrs, 1. maj, ...
Iznenadio se da 90% Madjara ne salju postom, samo licno preuzimanje u BG/NS. Jedva nasao jednog.

Inace, sto se tice prostora, mislim da imao oko 160MB slobodno klot. Posle ubacio par pesama (tacnije par mixa, jedan od sat vremena).
Takodje je izbirljiv, samo mp3 moze.
Mape ne koristim. :D

Evo mi ga na ruci. Jos pre 10-15 dana se pojavio na ipon.hu, odmah narucio, nego uskrs, 1. maj, ...
koliko glasno se cuje telefonski razgovor?
Da li može da se pozove sa sata ukoliko je u bt dometu telefona.
Koliko metara je otprilike bt domet konekcije?
Razmisljam da ga uzmem mami...

Iznenadio se da 90% Madjara ne salju postom, samo licno preuzimanje u BG/NS. Jedva nasao jednog.

Nije njima problem da ti pošalju, nego da prime novac na račun, a kurirske službe više ne predaju otkup u kešu.

koliko glasno se cuje telefonski razgovor?
Da li može da se pozove sa sata ukoliko je u bt dometu telefona.
Koliko metara je otprilike bt domet konekcije?
Razmisljam da ga uzmem mami...
Moram da isprobam pa da ti javim, u guzvi sam.
Da se zove, moze koliko znam. Sto se tice glasnoce, mislim da su se neki i zalili da je dosta tiho.
Za domet vec ne znam.

PS: Isprobao na brzinu, cuje se sasvim solidno.
Nije njima problem da ti pošalju, nego da prime novac na račun, a kurirske službe više ne predaju otkup u kešu.
Znam, ispratio sam to u temi za kurirske sluzbe.
Ovi salju jedino Aksom, mozda oni i dalje isplacuju u kesu.

Poštovanje svima. Kolega odlazi u penziju, a inače je strastveni ljubitelj vožnje bicikla. Voleli bi da mu uzmemo neki smart watch za tu namenu u cenovnom rangu do 350 eura. Da li ima neka preporuka? Hvaka

Odličan poklon 🤗

S obzirom da je poklon, bilo bi dobro da je nešto sa garancijom, pa otpadaju modeli koji se prodaju na crno, što dosta sužava prostor :(

Ako je baš baš biciklista, razmotrite, kupovinu računara za bicikl. Ukoliko ga već ne poseduje. Mnogo je praktičnije za praćenje podataka, da se ne podiže zglob. Ako ga poseduje, pokušajte da saznate model, pa ako ista kompanija pravi satove, gledajte da sat bude u istom brendu.

"Finally, I’ll note that Suunto has changed charging cables here. I’m generally not a fan of companies changing charging cables, though they noted that realistically the target market for this watch is a consumer who doesn’t likely already have a Suunto (or at least, a recent one), so a different charging cable isn’t a huge deal.

However, it should be pointed out this charging cable properly sucks. Specifically, it only works in one unclear orientation (not a huge deal-breaker), but more annoyingly is the magnets are wimpier than trying to use a single square of toilet paper after Taco Bell. It simply doesn’t hold to the watch against even casually moving the watch with the charger. Sigh.
https://media.dcrainmaker.com/images/2025/05/vlcsnap-2025-05-13-11h39m58s492-720x405.png"

Garmin adapter za punjenje niko ne voli previse, ali moze se svugde kupiti i staviti na privezak za kljuceve.

amazfit balance 2 izlazi do kraja maja, 46mm, trex3 soc, navodno saphire glass, cena navodno 250.

Finally, it’s worth noting that the Suunto Run, while looking relatively similar in UI design to the Suunto Race series, is actually running a different platform under the covers. This is true both at the software layer and hardware layer (about the only thing that’s the same is the GPS chipset). While it might seem natural to assume this new software/hardware layer will be the path forward for future higher-end watches, Suunto says they haven’t decided that yet. Simply put, they (rather rationally) want to see how things go over the coming months, before they commit one way or another.

Kakvi specijalci. Znaci u narednih godinu dana ne kupovati njihove satove dok se ne odluce na koju stranu ce dalje.

Изашао Garmin Forerunner 970.

$749.99 USD

--

Ту је и 570.

$549.99 USD

970 dobio lampu, zvučnik i mikrofon, u manjem kućištu od 965 i samo 3 grama više 😳

I ostao je Garmin proprietary punjač.

Nego, jesu ovo dobro napisali
"Sleep coach", zar nije couch?!

coach-vs-couch-1024x536.png.pagespeed.ce.xY-fCqLNd6.png

:D

970 dobio lampu, zvučnik i mikrofon, u manjem kućištu od 965 i samo 3 grama više 😳

I ostao je Garmin proprietary punjač.

Nego, jesu ovo dobro napisali
"Sleep coach", zar nije couch?!
Додао бих и сафир у односу на 965.

Prilozi

• Screenshot_20250515_163639_YouTube.jpg
    Screenshot_20250515_163639_YouTube.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 27

Steta sto FR 570 nema MIP opciju ni flashlight.

Nisam siguran da bih ga povezao i na sat/edge i connect.

Recimo, ako vožnju uključim na satu i Edge, Connect ne shvati da je to jedna te ista aktivnost, već ih posmatra kao dve u isto vreme.

Jedan biciklista mi reče da koristi onaj čepić za port za punjenje (imam ih nekoliko, nisam shvatao poentu), jer kada uključi punjač neposredno nakon aktivnosti, dešava se da neće da puni. Zaključio je da je to zbog vlage koja udje u port. Od kada koristi čepić, nije imao problem sa punjenjem. Možda sam zato sahranio bar 3-4 punjača za 3ipo godine. Na HRM600 će ta pozicija uvek biti vlažna. Ali i punjenje jr redje, pa ne bi trebalo da je problem.

Verovatno će ponuditi i neki bundle 970/HRM600.

970 i HRM600, deluje da su uboli sve što bih mogao poželeti.

Edit: da li je ikad imao ovakav sat u ponudi Garmin? Lagan, titanijum safir? Uzeh Coros pre nekoliko godina kada je u opticaju bio prvi Apex, a Garmin nije imao ništa slično.

Poslednja izmena:

I nijedan kadar sa strane gde su dva tastera, da se vidi ova besmislena žuta etiketica sa Forerunner natpisom.

I nijedan kadar sa strane gde su dva tastera, da se vidi ova besmislena žuta etiketica sa Forerunner natpisom.
То скида бар 10 секунди са километра.
Као она очајна жуто зелена трака око 255 модела.

Odličan poklon 🤗

S obzirom da je poklon, bilo bi dobro da je nešto sa garancijom, pa otpadaju modeli koji se prodaju na crno, što dosta sužava prostor :(

Ako je baš baš biciklista, razmotrite, kupovinu računara za bicikl. Ukoliko ga već ne poseduje. Mnogo je praktičnije za praćenje podataka, da se ne podiže zglob. Ako ga poseduje, pokušajte da saznate model, pa ako ista kompanija pravi satove, gledajte da sat bude u istom brendu.
Hvala puno na odgovoru to ćemo onda da gledamo.

Sačekaćemo neke popuste, polako. Gde je žurba? :)

Nekima nam je postojeći sat već neko vreme za zamenu, a ovaj smo očekivali još u martu 🙄

Garmin US je počeo da prima porudžbine za 970, shipping in 1-3 days. Dakle, stock je spreman.

E sad još da vidimo koliko će biti potrebno da stignu kod nas.

Running tolerance koji su ubacili, bar na papiru, uzima u obzir i trčanje up/downhill. Prepoznaje dobre/loše patterne i opominje te.

To je do sada bilo manje više svejedno. Još ti stavi užas performance condition, kaže da je trening bio katastrofa, a ti istrčao nekoliko km uzbrdo, pejsom za polumaraton.

Mada, računajući dosadašnje smart aspekte Garmin ecosystema, ne očekujem previše.

Lepo u recenziji benchmark rece da Huawei prestize ili je vec prestigao Garmin,Suunto,Polar sa novom generacijom senzora ,sto je tacno. Na Yt u jednoj recenziji Forerunner570 i 970 neko napisa,da izgledaju kao najjeftiniji deciji satovi,sto je isto tacno. mora Garmin malo vise da se spusti na zemlju sa cenama,za modele koji nista posebno novo ne donose u odnosu na Suunto,Polar,Huawei a cene astronomske samo za ime.

Nazad
Vrh Dno