Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Da li neko od vas poseduje Garnin Fenix 6 Basic, nabavio sam ga pre par dana, sve u svemu zadovoljan sam, medjutim nije mi jasan widget tj onaj krug gde je do not distrub mode, power off i MUSIC, za sta koj moj on tu sluzi kada isti nema mogucnosti da se pusti ili ubaci muzika na sat! Sta ja tu propustam ?Ili ipak postoji neka mogucnost preko garmin expressa d ase ubaci muzika kao sto stoji na sajtu Garmina, a po recenzijama vidim da on nema tu mogucnost :]

Možda je kroz taj meni kontrola eksternog playera. Telefon ti je u rancu, sa njega ide muzika, a komande na telefonu.

Vidim ja da od Curve-a u Srbiji nema nista (probao i kod mene).
Mogu verovatno da se iscimam da otvorim Curve preko sestre (koja je u Nemackoj) pa da na njen nalog dodam moju karticu i onda virtuelnu Curve karticu povezem u Zepp Pay.
Ali ne verujem da cu da se cimam posto i na Apple Watchu nisam nikad koristio placanje satom (osim trcanja, telefon je uvek kod mene), ali videcu.
Pisali smo ne temi o Amazfit Balance-u, ne znam jel neko uspeo u Srbiji da namesti Curve da radi. Ja sam u Nemackoj i nema problema oko konfigurisanja preko Curve app.
Placam preko sata maltene u 90%, sto preko Balance-a, sto preko AW.

Uh, zaboravih na domace banke.
Samo ako mogu nekako free racun da otvorim (sa Visa/Mastercard).
Због гармина сам наменски отворио рачун у рајфајзену, бесплатно све, може и онлајн, iRačun.
Повезује се виза картица, не мора ни да се чека да картице физички стигну на адресу, све готово за 10 минута.

Ali Rajfajzen ne podržava Zepp Pay.
Za Garmin znam. Inače imam iRačun već par godina.

Imam na data screen fenix sata current pace i lsp pace.
Ok jasno mi je da current pace nije tacan, ali izgleda da ni lap pace nije tacan??

Gledam ga danas, gadjam jedno vreme na km, na ekranu mi iznenana napise da sam profulao, na kraju ispadne da sam cak bio dosta bolji? Doduse prolazio sam neposredno pre ispod mosta pa ga mozda to zbuni?

Ili pre neki dan (ne prolazim ispod mosta) imam i slusalice da slusam muziku i ukljucene audio notification na svaki minut i ladno mi u slusalice govori druge brojeve za pace i puls (koji mi deluju tacniji) u odnosu na ono sto pise na ekranu sata?

Sin i supruga koriste Garmin, a sa suprugom u poslednje vreme često trčim, u deset metara nam se gađaju dužine. Nije nešto generalno garminovski problem. Kakva ti ruta bude u aplikaciji?

Trenutni pejs kasni malo na većini satova, ali to mene zasad ne smeta mnogo. Lap pace ne bi trebalo da se razlikuje niti malo u odnosu na naknadnu analizu iz aplikacije.

Ruta je dobra i laka, jedino sto kratko prolazim ispod mosta gde uvek pobrljavi. Iskljucio sam autolap da me ne smara, gadjam 4:44 na km, pise mi current lap 4:50 kad je bio km, a na kraju ispao 4:37.

Ili prosle nedelje, uključim mu DSW, muziku i audio notification.
I sada DSW ima neki svoj garminov glup data screen i audio notification se poklapa sa njim, a ovaj data screen koji gledam kasni. Mislio sam da sam ga prepopteretio :)

Yeah sure :/

btw vidim da se pojavio na kp, amazfit active 2 premium (nfc verzija).
Jedina mana, koju retko ko spominje, mu je mala memorija. Pusta mp3 ali staje 1-2 pesme ako se obrisu mape :D

Yeah sure :/

btw vidim da se pojavio na kp, amazfit active 2 premium (nfc verzija).
Jedina mana, koju retko ko spominje, mu je mala memorija. Pusta mp3 ali staje 1-2 pesme ako se obrisu mape :D
Boze, pa oni su gori od Garmina ako su stvarno tako osakatili sat.

Boze, pa oni su gori od Garmina ako su stvarno tako osakatili sat.
active2 je ~100e sat.
active 2 premium je ~do 120e, za te pare uopste nije los deal: 2 narukvice, safiro staklo, nfc zep pay, mape, 1 pesma na loop :)
t-rex mislim da ima 32gb

active2 je ~100e sat.
active 2 premium je ~do 120e, za te pare uopste nije los deal: 2 narukvice, safiro staklo, nfc zep pay, mape, 1 pesma na loop :)
t-rex mislim da ima 32gb
32gb memorije na veliko kosta verovatno osetno manje od 5e. Nema izgovora za ovako "ciganisanje". Kao sto nije bilo OK kad je Garmin na AMOLED Instinct 3 stavio samo 4GB, a na MIP verziji toliko malo da ne moze da se uradi update, tako nije ni ovo.

Kako da usmere kupovine ka skupljim modelima koji im u proizvodnji dižu cenu za 5€, a u prodaji za 200? Sakaćenje osnovnih verzija je očekivan model poslovanja.

32gb memorije na veliko kosta verovatno osetno manje od 5e. Nema izgovora za ovako "ciganisanje". Kao sto nije bilo OK kad je Garmin na AMOLED Instinct 3 stavio samo 4GB, a na MIP verziji toliko malo da ne moze da se uradi update, tako nije ni ovo.
Eeeee 5 e * 100000 kom je pola miliona 🤣🤣

Još gore je na Suunto - u. Imaš 32 Gb a ne možeš da smestiš muziku uopšte. Koje budaletine 😜
I to mi je bolje od toga da gimpujes sat da ne moze da instalira update kako valja ili da zbog toga moras da ogranicis broj watchface-ova koje mozes da preload-ujes.
Ako Suunto daje da se prave aplikacije za sat(kao sto moze na Garminu) onda je samo pitanje vremena kad ce neko napraviti nesto korisno sa tih 32GB prostora.

Trebalo bi da izadje u maju suunto runaii (radni naziv) po najavama oslabljenja verzija race s, ali sa mp3 twistom.

Каква је ситуација са новим и скупљим гармин сатовима што се тиче квалитета музике која иде преко слушалица?
На 255 доста лош квалитет, упарено са дизером. Не знам који квалитет песама из плејлисте он пребацује на сат, али осетна разлика у односу на пуштање са телефона.

Каква је ситуација са новим и скупљим гармин сатовима што се тиче квалитета музике која иде преко слушалица?
На 255 доста лош квалитет, упарено са дизером. Не знам који квалитет песама из плејлисте он пребацује на сат, али осетна разлика у односу на пуштање са телефона.
Meni zvuči vrlo korektno, Fenix 8 je u pitanju, Deezer i Youtube Music, a od slušalica koristim Buds FE i OpenRun Pro 2 (dok kosim dvorište bez problema slušam muziku sa sata, uz Buds FE slušalice, sa OpenRun bi išlo malo teže, njih koristim na trčanju :)

Mislim da je uvek bila prica da je fenix-ov dac ogranicen.
+bt le audio, moze u guzvi da pravi problem.

Ništa naročito al radi zadati posao.

Sto ne ubacis MP3, mozda je problem u bitrate-u dizer offline fajlova.

Sto ne ubacis MP3, mozda je problem u bitrate-u dizer offline fajlova.
Нисам скидао музику још од пада кикес торента, овако ми је доста једноставно, посебно јер правим плејлисте на дизеру за трчање.
Али пробаћу кад се буде имало времена, доста је иритантан овај мусави бас који излази из слушалица.

Muzika kolje mali cpu i bateriju, ima razloga što je optimizovano za ekonomiju, po cenu audiofilije.

Ima laganih maleckih plejera, neki podržavaju strimere offline, možda je to rešenje da se ne trpa baš sve u sat.

Nazad
Vrh Dno