Hteo sam samo da napisem review za fenix 7 solar sapphire. Imam ga vec 2-3 godine i mogu vam reci da je odlican sat
ali da ima neke male mane.
Pozitivne stvari:
- Baterija je najbolja u klasi, dan danas imam minimum 19-20 dana baterije, bukvalno ne znam kada sam ga zadnji put punio
- Dan danas radi kao prvog dana, sve okej, nikad nisam imao problema sa update, sa gps, mapama itd, odlican za funkcije koje je pravljen
- ima neku magiju u sebi, ako detektuje da je HRV nizak u 99.9% slucajeva sam ili bolestan, ili mi je lose, ili ce da mi bude lose, u smislu - razbolecu se ili nesto. nisam siguran na koju foru zna, koja je magija ali je precizan 100%.
- Notifikacije rade kako treba, imaju odgovori (bez tastature, dakle predefinisani odgovori) na npr pozive; meni je ovo plus jer svakako u 99% slucajeva telefon je negde pored mene tako da mi je lakse da uzmem veci uredjaj za odgovor
Ima i lose stvari koje su ili male ili bas lose u zavisnosti kako koristite sat.
- Nema mikrofon - pre ovog sata sam imao Huawei Watch GT3 Pro i odlicno mi je bilo kako sam mogao odmah da se javim na sat ako mi je npr telefon u drugoj sobi. Noviji modeli vidim da imaju mikrofon ali su MNOGO skuplji tako da prihvatam ovu manu; ionako su pozivi manje vise retkost danas
- Garmin Pay je ogranicen - Raiffeisen banka je podrzana, ali ostale slabije, npr mobi banka nije; garmin pay sam koristio mozda 10tak puta tako da je i ovo mala mana
- touchscreen - on je 50/50; ne koristim ga skoro nikad, samo kad mozda gledam mapu, ovako samo dugmice. Dovoljno je spor i slabo reaguje ali ovo je i manje vise ocekivano jer je procesor slab kako bi imali ovakvu bateriju tako da generalno i nije neki problem ali bi bio ogroman plus kada bi bio vise responsive, mozda ne bih koristio dugmice
Sve u svemu - kada pogledam cenu novijih fenix modela ovaj je nekako zlatna sredina; dodatna mana je sto moze da se uzme sapphire staklo ALI ako se uzme i solarni model, ne moze samo sapphire staklo bez solarne ploce sto mu dize cenu. Svakako sam prezadovoljan sa satom dan danas.
Ukoliko razmatrate neki garmin model - fenix 7 solar sapphire ima odlicnu preporuku, mozda je malo skuplji od nekih drugih ali zbog funkcionalnosti i baterije i same garmin "magije" ja moram da ga preporucim.