Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Samo da javim da sam u Lidlu kupio baš dobru jaknu za trčanje. Za 20 evra jakna ko zmaj. Pretpostavljam da ima među vama i ljutih profesionalaca koji neće da čuju za Crivit al je stvarno dobra. Jedva čekam da je isprobam. Imam neke njihove majice dugih rukava, sa gumiranim okovratnikom sa unutrašnje strane. Dušu im izvadi godinama i dalje su udobne, lako se suše, dobro izgledaju... Doduše, to je sve sintetika, i da hoćeš ne možeš da izakaš 😁

Kao skroman trkač rekreativac (pretežno road/urban runner - malo šuma i offraod), a generalno zimogrožljiva osoba, mogu da ti kažem da je ova jakna overkill :)
Više tankih slojeva će da radi mnogo bolji posao, nego jedna ovako debela.
Sad kada smo pali oko nule, aktivni dugi rukavi, preko aktivni kratki rukav i ultra tanak šuškavac da drži temperaturu i štiti od vetra. Kada krene ispod nule, obavezno bandana preko lica, disanje kroz nju.

Imam pravo da iznesem nezadovoljstvo, jer sam ga kupio upravo čitajući tvoje komentare na forumu, dok ti nosiš sat od 300€.
Čekaj, svi su nezadovoljni kako Garmin prati san, a ti si mislio da ćeš ti biti zadovoljan, jer je Epix 2 skuplji od svih ostalih satova?!

Epix 2 nikada nikome nisam preporučio, jer je on spada u onu grupu koju, u mom poslu, zovem (nemoj sada da se uvrediš - ništa lično, ne baviš se mojim sportom) - "Porez na budale".
Ne znam na osnovu kojih mojih komenatara si izabrao Epix, ali nismo se tu nešto razumeli.

Nisam siguran kakve veze sa tvojim nezadovoljstvom ima vrednost mog sata, ali FR945 sada ne vredi ni 300€, jer je za dve godine izašlo 2 naslednika i izgubio je više od 2/3 ekonomske vrednosti. Upotrebna vrednost je i dalje sasvim pristojna, tako da meni radi posao.

Kao skroman trkač rekreativac (pretežno road/urban runner - malo šuma i offraod), a generalno zimogrožljiva osoba, mogu da ti kažem da je ova jakna overkill :)
Više tankih slojeva će da radi mnogo bolji posao, nego jedna ovako debela.
Sad kada smo pali oko nule, aktivni dugi rukavi, preko aktivni kratki rukav i ultra tanak šuškavac da drži temperaturu i štiti od vetra. Kada krene ispod nule, obavezno bandana preko lica, disanje kroz nju.
Aktivni dugi rukavi i tanki šuškavac sa kapuljačom je moj podrazumevani set, posebno za ovakvo vreme kada nije puno hladno a duva. Ova jakna uopšte nije debela, čak je i providna svugde osim napred gde su džepovi. Uzeo sam je za kombinaciju sa dugim rukavima za one debele minuse, od - 5 pa naniže.

• Like
Reagovanja: PJ
Na fotografijama deluje kao da je postavljena/debeljuškasta, a i piše da je termo.

Meni radi i nap i nije sve djuture sa spavanjem preko noći .
Dobio sam 1bb poen za napčinu :D

Prilozi

• IMG_20231130_183234.jpg
    IMG_20231130_183234.jpg
    95.8 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20231130_183248.jpg
    IMG_20231130_183248.jpg
    104.7 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20231130_183324_1.jpg
    IMG_20231130_183324_1.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20231130_183336.jpg
    IMG_20231130_183336.jpg
    83 KB · Pregleda: 34
Kod mene nije tako.
Čak nisam ni gledao na sat, već iz Android aplikacije. Sada sam proverio i na satu..Postoji Nap sekcija, ali piše no Naps today.
Huawei GT2 je spavanje od 3h svodio pod Naps, sad ne znam Garmin koju dužinu spavanja podrazumeva pod dremanje.

Poslednja izmena od urednika:
Imam pravo da iznesem nezadovoljstvo, jer sam ga kupio upravo čitajući tvoje komentare na forumu, dok ti nosiš sat od 300€.
Kupio si sat, nisi kupio 7 aparata za polisomnografiju nego sat, sad uzmi vidi sta je sve potrebno za pravilno i precizno detektovanje sna i onda ces shvatiti da imas nerealna ocekivanja, ako ti je toliko bitno i toliko si opterecen spavanjem, ti uzmi i vodi dnevnik kada si se probudio i koliko si spavao ali ni to ti nije najpreciznije... Bilo bi lepo kada bi svi mi odvojili par minuta i videli sta je sve potrebno za obavljanje funkcija koje se nama cine jednostavnim a nimalo nisu.
On je ispao pametan pa je kupio sat od 300e jer radi isti posao, opet cu ponoviti fr 255 i hrm su bolja kombinacija od bilo kod pojedinacnog sata a ako ne zahtevas izuzetno precizan gps i fr 55 radi posao, kaze covek koji je imao tactix7b.
Ja zimi oblacim aktivni dugi rukav i kapu (-5 i niże za ovo dvoje), inace kratki rukav i neki nike dry fit duks, vodootporan je a stvarno dise i maramu oko vrata, dole zimi helanke, sorc i aktuelni nike pegasus trail model, ove godine trail 4 jer ne volim da budem mokrih nogu i torza

Čekaj, svi su nezadovoljni kako Garmin prati san, a ti si mislio da ćeš ti biti zadovoljan, jer je Epix 2 skuplji od svih ostalih satova?!

Epix 2 nikada nikome nisam preporučio, jer je on spada u onu grupu koju, u mom poslu, zovem (nemoj sada da se uvrediš - ništa lično, ne baviš se mojim sportom) - "Porez na budale".
Ne znam na osnovu kojih mojih komenatara si izabrao Epix, ali nismo se tu nešto razumeli.

Nisam siguran kakve veze sa tvojim nezadovoljstvom ima vrednost mog sata, ali FR945 sada ne vredi ni 300€, jer je za dve godine izašlo 2 naslednika i izgubio je više od 2/3 ekonomske vrednosti. Upotrebna vrednost je i dalje sasvim pristojna, tako da meni radi posao

Na fotografijama deluje kao da je postavljena/debeljuškasta, a i piše da je termo.
Ma jok, nema pojma sa slikom. Stavio sam je na lampu, čisto da vidiš kakva je pozadi i koja je razlika između prednjeg i zadnjeg dela. Promašili smo temu skroz al dobro, valjda svi trčimo pa neće niko da se ljuti.

Prilozi

• 20231130_183814.jpg
    20231130_183814.jpg
    220.7 KB · Pregleda: 33
  • 20231130_183845.jpg
    20231130_183845.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 40
Ma nema veze, koristim ga za plaćanje karticama preko GarminPay.
Bar mu to funkcioniše kako treba.
Sve ostalo je polupotrebljivo.
I nije samo san problem, već i GPS.
Jedine dve upotrebljive stvari na Epix 2 Pro Gen2 su lampa i GarminPay i, ajde, taj amoled display.
Sve ostalo možete naći i na satovima od 50€.

I apsolutno se slažem da je Epix 2 Pro porez na budale. Ušao sam u tu priču totalno nepripremljen, čitajući komentare ovde na forumu, misleći da ću dobiti nešto, najviše sam ga uzeo zbog tako hvaljenog GPS modula, a dobio sam isto što sam imao i na prethodnim satovima uz dodatak + lampa + GarminPay.
Dakle, GPS na Garminu je isto tako neprecizan kao i na ostalim, jeftinim, satovima. Letos merio plivanje kraul stilom, na otvorenom moru, ma ne može taj da opepeli, iscrta pola, pola sve pogrešno, pa ti pokaže da si izašao na drugoj obali atlantskog okeana, a ti izašao na istoj plaži, par metara dalje..
Kada gledaš recenzije DC Rainmaker, DesFit i ostalih, dobiješ utisak da kupuješ space shuttle, kod niuh naprosto sve funkcioniše.
Žešće bačene pare na još veću glupost.

Dobio sam 1bb poen za napčinu :D
I meni nap radi. Ja doduše nikada ne dremam više od pola sata, nisam ni mislio da će registrovati. Meni inače stalno govori da mi je loše spavanje, što je istina. Jedino kad odem u Bar javlja da sam spavao dobro, što je takođe istina. Znam da dobro čekira početak i kraj spavanja al ono između nemam pojma dal je išta tačno.

Prilozi

• 20231130_185316.jpg
    20231130_185316.jpg
    122.4 KB · Pregleda: 37
Ma nema veze, koristim ga za plaćanje karticama preko GarminPay.
Bar mu to funkcioniše kako treba.
Sve ostalo je polupotrebljivo.
I nije samo san problem, već i GPS.
Jedine dve upotrebljive stvari na Epix 2 Pro Gen2 su lampa i GarminPay i, ajde, taj amoled display.
Sve ostalo možete naći i na satovima od 50€.

I apsolutno se slažem da je Epix 2 Pro porez na budale. Ušao sam u tu priču totalno nepripremljen, čitajući komentare ovde na forumu, misleći da ću dobiti nešto, najviše sam ga uzeo zbog tako hvaljenog GPS modula, a dobio sam isto što sam imao i na prethodnim satovima uz dodatak + lampa + GarminPay.
Dakle, GPS na Garminu je isto tako neprecizan kao i na ostalim, jeftinim, satovima. Letos merio plivanje kraul stilom, na otvorenom moru, ma ne može taj da opepeli, iscrta pola, pola sve pogrešno, pa ti pokaže da si izašao na drugoj obali atlantskog okeana, a ti izašao na istoj plaži, par metara dalje..
Kada gledaš recenzije DC Rainmaker, DesFit i ostalih, dobiješ utisak da kupuješ space shuttle, kod niuh naprosto sve funkcioniše.
Žešće bačene pare na još veću glupost.
GPS gold standard kod satova, to je sigurno.

On je ispao pametan pa je kupio sat od 300e jer radi isti posao,

Hej, nemoj sad da mi crtaš uši 😕
Sat sam kupio tako što sam kupio isto što i kum (koji sigurno pogleda ovu temu povremeno) u čiji izbor imam poverenja, da bi se ispostavilo da je on kupio sat tako što je na Google ukucao "best Running watch" i kupio prvi/najskuplji sa liste 😂
Mislim da je bio oko 90.000 dinara. Ali zaključili smo da nema mnogo koristi od pominjanja cene. Nisam ja nezadovoljan satom i za moje potrebe je definitivno bolji uređaj od GT2 koji sam koristio 2 godine pre toga.

Nakon 2 godine na Garmin, ušao sam malo više u tematiku, znam šta od funkcija koristim i u kojoj meri, imao sam prilike da vidim druge satove. Ovog trenutka bih kupio FR265. Ali nadam se da će ovaj da mi potraje dok se ne pojavi neka prava LTE verzija. Ovog trenutka sam više vezan za Garmin zbog Connect, nego zbog samog urdjaja.

@Syntaur da, primetio sam da se za kratke distance plivanja zaglupi. Za 100+ metara radi ok.
Mada postoji, ******ski, predlog od strane Garmina, da se pliva sa trakom za puls, a da se sat drži ispod kapice.

Čitam i ne verujem.
😅
Šta ako nemam kapicu za plivanje?
Plivao sam više od 100m u raznim smerovima, sve u nameri da vidim kako radi GPS.

Nema veze ako nemaš, plivaš uz malo veći otpor vode i to je ok. Šalim se naravno, ali sama instrukcija da se stavi pod kapici govori o tome kome je sat namenjen. Onima koji je uvek koriste. Nije za nas sto se brčkamo.

Što više menjaš pravac, manje su šanse za prezicno merenje. Ako uhvatiš štraftu, pa samo u nekom momentu promeniš pravac, to je ok.
Koliko god ga kraul muči, za prsno je gotovo neupotebljiv

Hej, nemoj sad da mi crtaš uši 😕
Sat sam kupio tako što sam kupio isto što i kum (koji sigurno pogleda ovu temu povremeno) u čiji izbor imam poverenja, da bi se ispostavilo da je on kupio sat tako što je na Google ukucao "best Running watch" i kupio prvi/najskuplji sa liste 😂
Mislim da je bio oko 90.000 dinara. Ali zaključili smo da nema mnogo koristi od pominjanja cene. Nisam ja nezadovoljan satom i za moje potrebe je definitivno bolji uređaj od GT2 koji sam koristio 2 godine pre toga.

Nakon 2 godine na Garmin, ušao sam malo više u tematiku, znam šta od funkcija koristim i u kojoj meri, imao sam prilike da vidim druge satove. Ovog trenutka bih kupio FR265. Ali nadam se da će ovaj da mi potraje dok se ne pojavi neka prava LTE verzija. Ovog trenutka sam više vezan za Garmin zbog Connect, nego zbog samog urdjaja.

@Syntaur da, primetio sam da se za kratke distance plivanja zaglupi. Za 100+ metara radi ok.
Mada postoji, ******ski, predlog od strane Garmina, da se pliva sa trakom za puls, a da se sat drži ispod kapice.
Nije ******ski, GPS signal ne moze da probije kroz vodu do sata.

A šta ako plivam leđno, a nemam kapicu, na čega da ga okačim?
Sam predlog od Garmina je neozbiljan, (ako je to istina) . Sve bitne opcije, počev od GPSa, im rade polovično kao i na svakom jeftinom satu. Naplaćuju brend, lampicu na satu, amoled display i još par softverskih egzibicija, sve ostalo, na čelu sa GPS - om je isto ili gore nego na najjeftinijim satovima poput Huawei GT2.
OK, z%jebao sam se, pa sad kukam.
To se ne može ni shvatiti dok ne kupiš sat.
Ovde svako priča svoju priču, ovo što govorim je jedino relevantno.
Dakle, ko ima para da mu 1000€ izgleda kao 100€, neka kupi sat.
Svako pametan će, čitajući ovo što pišem, zaobići Garmin, mada mislim da svi ti 'skuplji' satovi imaju iste probleme.

Nije to baš sasvim tačno kako si napisao. Moraš pre svega razumeti kako funkcioniše taj alat za sport, a Epix nije to primarno. Vrlo je moguće da sam te i odvraćao od tog sata. To ne znači da on nešto lošije radi od ostalih Garmina, ne, većina svih sportskih satova, pa i tih pomodnih, zapravo za nas rekreatvine sportiste radi vrlo dobro.

Šta, ne mere idealno san? Ne meri nijedan, niti međusobno mogu da se porede različiti satovi. Tu gledaj samo konzistentnost. Ne meri nap, meri nap, ko da ne znaš da li si spavao poslepodne bez sata. Body battery i slično su gluposti koje ne bi ni gledao da treniraš. Ja gledam samo svoje fitnes stanje da tempiram intenzitet treninga, puls noću i toku dana, jer mi najavi unapred pad imuniteta i targete za trčanje. Ima tu još štošta, volim brojke, ali u stvarnosti nije to ništa ikom bitno.

Ne radi GPS ispod vode. Nijedan sat ne meri prsno tačno, niti brčkanje, kada ne vidi satelite.

Ozbiljna plivanja kraulom mere. Nije Garmin, ali isti đavo. Dva dobra primera od pre dve godine, matori Apex.

1701407245582.png

1701407472729.png

Kao što se vidi, nizak TL nema veze sa životom. Meni je puls niži kad plivam nego kad trčim, jako ekonomično i brzo plivam, ali ovoliko ekonomično nema teoretske šanse. Takve stvari znaš i sam da sat ne može da prepozna i pomiriš se sa tim.

Rutu je 100% tačno izmerio.

Sam predlog od Garmina je neozbiljan, (ako je to istina) . Sve bitne opcije, počev od GPSa, im rade polovično kao i na svakom jeftinom satu. Naplaćuju brend, lampicu na satu, amoled display i još par softverskih egzibicija, sve ostalo, na čelu sa GPS - om je isto ili gore nego na najjeftinijim satovima poput Huawei GT2.
OK, z%jebao sam se, pa sad kukam.
To se ne može ni shvatiti dok ne kupiš sat.
Ovde svako priča svoju priču, ovo što govorim je jedino relevantno.
Dakle, ko ima para da mu 1000€ izgleda kao 100€, neka kupi sat.
Svako pametan će, čitajući ovo što pišem, zaobići Garmin, mada mislim da svi ti 'skuplji' satovi imaju iste probleme.
Izvini Huseine B. nisam te poznao,evo možeš da se menjaš sa mnom kupiću ti neki jeftini sat u zamenu za tvoj.Na hiljade ljudi i profesionalnih sportista koristi garmina i ti ga napljuva kao da je igračka.Bravo

Pa kupi ga, ako možeš, Hasane?
I kupi ga, ako smeš, naravno.

@nidza
Nije problem samo Open Water, već GPS, generalno. Dovoljno je da se nalaziš pored objekta od 2.sprata, a okolo brisan prostor, tu staneš, ne tik uz objekat, već pored objekta i Epix krene da iscrtava linije oko objekta, te sam prelazio ulicu 100 puta, te sam jurio oko objekta, a ja samo napravio pauzu. Garmin se kolje sa GPS signalom. U americi, u NYC, gledajući one YT recenzije, ispade da sateliti bolje rade tamo kod njih, jer ni u jednoj recenziji nisam video da je Garmin iscrtao takve gluposti. To mi se dešavalo veoma često na GT2, što me nerviralo, zbog toga sam kupio Garmin misleći da nešto dobijam.
Što se GPSa tiče, Garmin i Huawei GT2 su 1:1. Što se merenja sna tiče, Garmin tu nema šta da traži.

Definitivno su bolji plastični satovi za sportske aktivnosti, a Garmin je koliko ja znam pre svega tome namenjen. Svi znamo da je bolji GPS, bolji HR, udobniji za spavanje... Te gvožđurije su po meni samo potreba da se tržište zadovolji jer pobogu, plastikaneri loše izgledaju. Pa su tako popustili i kad je ekran u pitanju i napravili touch koji je apsolutno nepotreban. Sad su ubacili i Amoled koji je, po meni, đubre koje smeta i totalno neprimeren ekran bilo kom satu. U međuvremenu su *****li sa raznim analitikama, takođe totalno beskorisnim, čisto da budu iznad ostalih i da nas kao Apple drže u svom eko sistemu. Body battery je klasičan primer nepotrebnog smeća u softveru, dok je HRV primer prave, korisne alatke. Treba dobro odabrati sat i ne bacati pare na nešto što realno nije sportski sat. Ako nećeš sportski sat onda brate imaš ihaha da biraš.Te firme svakako žive od našeg adrenalina, samo je pitanje koliki ti je adrenalin u momentu kada rešiš da daš prevelike pare za nešto što ti realno ne treba. Merak nekako brzo izvetri i onda shvatiš da si se z..... o. Svi smo to prošli, siguran sam.

Šta si nam rekao što nemamo plastične satove. :D

Fercera bukvalno svakom satu GPS danas sasvim dovoljno dobro. Ne navodiš precizno vođenu granatu, već šetaš, trčiš, hakuješ, bukvalno blage veze nema li je sat obišao zgradu na metar ili 20 metara.

Svaki je dovoljno dobar da se spremiš da istrčiš, preplivaš, prepoznaš kada ti nešto nije u redu sa zdravljem, da probaš da shvatiš zašto loše spavaš nekad, a nekad dobro, itd. Pritom taj Epix prelep sat, ne znam šta kukaš, idi budi aktivan, pa u gomili kilometara koje napraviš te greške će manje da bodu oči - a ima ih svaki sat. Stavi na 2 različite ruke dva potpuno ista sata i idi trči, neće biti u metar nikad. Zašto? Jer nije bitno.

upravo.
znam ljude, ozbiljne trkace, koji nose forerunner 245

Definitivno su bolji plastični satovi za sportske aktivnosti, a Garmin je koliko ja znam pre svega tome namenjen. Svi znamo da je bolji GPS, bolji HR, udobniji za spavanje... Te gvožđurije su po meni samo potreba da se tržište zadovolji jer pobogu, plastikaneri loše izgledaju. Pa su tako popustili i kad je ekran u pitanju i napravili touch koji je apsolutno nepotreban. Sad su ubacili i Amoled koji je, po meni, đubre koje smeta i totalno neprimeren ekran bilo kom satu. U međuvremenu su *****li sa raznim analitikama, takođe totalno beskorisnim, čisto da budu iznad ostalih i da nas kao Apple drže u svom eko sistemu. Body battery je klasičan primer nepotrebnog smeća u softveru, dok je HRV primer prave, korisne alatke. Treba dobro odabrati sat i ne bacati pare na nešto što realno nije sportski sat. Ako nećeš sportski sat onda brate imaš ihaha da biraš.Te firme svakako žive od našeg adrenalina, samo je pitanje koliki ti je adrenalin u momentu kada rešiš da daš prevelike pare za nešto što ti realno ne treba. Merak nekako brzo izvetri i onda shvatiš da si se z..... o. Svi smo to prošli, siguran sam.
Meni je F7XSS potpuno isti GPS kao sto mi je bio na FR255 koji je plastican. A oba primetno bolja od Apple Watch Ultre. Tako da ova prica iznad da je GPS los u mom slucaju ne pije vodu nimalo.
Fenix 6 Pro koji sam imao pre toga je bio ocajan. Ne znam da li sam video gori GPS na nekom satu. FR245 pre toga je takodje bio okej, ali ni blizu 255 i F7X.

Meni je F7XSS potpuno isti GPS kao sto mi je bio na FR255 koji je plastican. A oba primetno bolja od Apple Watch Ultre. Tako da ova prica iznad da je GPS los u mom slucaju ne pije vodu nimalo.
Fenix 6 Pro koji sam imao pre toga je bio ocajan. Ne znam da li sam video gori GPS na nekom satu. FR245 pre toga je takodje bio okej, ali ni blizu 255 i F7X.
Meni je bio odličan GPS na Fenixu 6 pro solar ali nisam mogao da se izborim sa težinom. Vrlo brzo sam shvatio da sam trebao tada da kupim 945. Sada imam 955 koji je ružan ko k... c ali ga ne osećam na ruci. Svakako premium satovi imaju dobar GPS, posebno satovi novije generacije. Negde sam na nekom forumu stranom pročitao da je pro solar imao i bolji GPS chip u odnosu na klasičan 6 pro, i da je zbog toga bila tolika razlika u ceni, ne samo zbog solarnog punjenja. Dal je tačno, nemam pojma.

Meni je bio odličan GPS na Fenixu 6 pro solar ali nisam mogao da se izborim sa težinom. Vrlo brzo sam shvatio da sam trebao tada da kupim 945. Sada imam 955 koji je ružan ko k... c ali ga ne osećam na ruci. Svakako premium satovi imaju dobar GPS, posebno satovi novije generacije. Negde sam na nekom forumu stranom pročitao da je pro solar imao i bolji GPS chip u odnosu na klasičan 6 pro, i da je zbog toga bila tolika razlika u ceni, ne samo zbog solarnog punjenja. Dal je tačno, nemam pojma.
Sestica ima okej cip (daleko slabiji od trenutnih modela), ali dizajn antene je mnogo los. Tako da recimo kad je lice sata okrenuto ka nebu, kao recimo kad se montira na bajs, GPS je sasvim okej. Cim se nosi na ruci tokom trcanja i ruka naravno “landara” i samim tim antena bude uperena u pod ili sa strane, GPS bude ocajan…

Gps poludi ako napravis pauzu i pomeris se bez da pokrenes vezbu u momentu kretanja, samo iscrta pravu liniju od mesta pauze do mesta ponovnog pokretanja, mozda zato imas probleme sa gpsom

Sam predlog od Garmina je neozbiljan, (ako je to istina) .

Kupio si sat od 1200€, jer si slušao moje savete, koji imam sat, kako kažeš, od 300€, više puta napisano ovo za spavanje i koja je namena Garmin sata (svakako nije šetanje oko zgrade) i sada kažeš za nešto što sam napisao "ako je istina". Nisam siguran da li si samo naporan ili si malo i nepristojan.

GarminSwimcap.JPG

Vuku sat i na bovi, ali time se uskratiš svih ostalih podataka. Dugačak kraul na otvorenoj vodi će da izmeri poprilično dobro.

Vuku sat i na bovi, ali time se uskratiš svih ostalih podataka. Dugačak kraul na otvorenoj vodi će da izmeri poprilično dobro.
syntaur hoce i ledjno da pliva (#1,456), nisam siguran da li je buoy-a i za ledjno ili samo za kraul? :)

Salu na stranu, ne znam sta mi gore od ponudjenih opcija: skup sat u slanoj vodi da zapeknu dugmici (nosio je drug ove godine fenixa pa mu nije bilo nista, valjda ga je prao posle plivanja al opet...), skup sat u kesi - da li ce ispasti, hr strap koji izgleda extra uncool.
Buoy-a svakako nije losa opcija za plivanje na moru, makar da se stave papuce u nju.

Nazad
Vrh Dno