Stavi na 10 sekundi i u data polje stavi HR. Gledaj kako se HR menja. Ako se ne menja, kreni uz stepenice
A onda u jedno data polje stavi dve vrednosti i meri koliko sekundi je potrebno da se prebaci.
U prethodnih nekoliko dana sam pratio uporedo barometar i altimetar.
Barometar se uredno menja kada se krećem gore/dole, s tim što WF ne prikazuje uvek promenu u realnom vremenu. Isti WF nekada prikazuje, nekada ne. Widget kad god sam pogledao, prikazuje promenu. Imao sam više situacija da na WF imam zakucanu vrednost vazdušnog pritiska, a widget prikazuje promenu. Udjem u widget, on menja, nazad na WF, zakucano, ponovim nekoliko puta, isto. WF pokaže drugu vrednost tek psoel nekog vremena. Više minuta, ne znam koliko.
Altimeter, uglavnom ne prati vazdušni pritisak. Idem uzbrdo, idem nizbrdo, nadmorska visina ostaje ista.
Stoji zakucano I na widget i na WF.
A onda u nekom trenutku jednostavno promeni na trenutnu visinu. Gledajući onaj grafikon, ispadne da imam skokove i propadanja od po više desetina metara. Nema postepenog prelaza.
U toku aktivnosti, visinomer prikazuje neke promene, ali mi se ponavlja situacija da mi kaže up 8m, down 7m, a krenuo sam i stao na približno istom mestu. Kada aktivnost pogledam u Strava, tamo za svaki krug ili kilometar pokaže up/down i bude mnogo realnije prikazano recimo poslednja je -1+1-1+1-1 To je - 3/+2, razlika ista kao kod Garmin, ali oscilacija je realnija, gledajući teren.
Ne mogu da kažem da je sat neispravan, pa da ga nosim na reklamaciju, ali ne mogu da kažem ni da je ovo normalno funkcionisanje. S obzirom da senzor prikazuje promenu, verujem da je problem u softveru, nadam se da će neki naredni update to da reši.
Fenix 7 bi mogao da dodje sa AMOLED ekranom.
I've been saying for over a year that AMOLED screens will come to Fenix.
the5krunner.com