Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

JustHuge ima opciju da podesiš koliko često menja podatak na ona dva data polja. Sam WF se osvežava brže tj 3 sekunde drži data polje, a u te 3 sekunde se promeni heart rate.

Ili ja ne vidim to drugo podešavanje.
Ja koliko sam shvatio ta opcija znači koliko često će WF ažurirati na ekranu vrednost data polja.
Probao sam da stavi na 1s i da za data polja stavim heart rate i altimetar.
Heart rate se zaista menja svake sekunde, dok altimetar ne. Pretpostavljam da barometru, za razliku od hr, treba neko vreme da zaista izmeri pritisak (slično kao pulse ox)

Stavi na 10 sekundi i u data polje stavi HR. Gledaj kako se HR menja. Ako se ne menja, kreni uz stepenice :)

A onda u jedno data polje stavi dve vrednosti i meri koliko sekundi je potrebno da se prebaci.
U prethodnih nekoliko dana sam pratio uporedo barometar i altimetar.
Barometar se uredno menja kada se krećem gore/dole, s tim što WF ne prikazuje uvek promenu u realnom vremenu. Isti WF nekada prikazuje, nekada ne. Widget kad god sam pogledao, prikazuje promenu. Imao sam više situacija da na WF imam zakucanu vrednost vazdušnog pritiska, a widget prikazuje promenu. Udjem u widget, on menja, nazad na WF, zakucano, ponovim nekoliko puta, isto. WF pokaže drugu vrednost tek psoel nekog vremena. Više minuta, ne znam koliko.

Altimeter, uglavnom ne prati vazdušni pritisak. Idem uzbrdo, idem nizbrdo, nadmorska visina ostaje ista.
Stoji zakucano I na widget i na WF.
A onda u nekom trenutku jednostavno promeni na trenutnu visinu. Gledajući onaj grafikon, ispadne da imam skokove i propadanja od po više desetina metara. Nema postepenog prelaza.

U toku aktivnosti, visinomer prikazuje neke promene, ali mi se ponavlja situacija da mi kaže up 8m, down 7m, a krenuo sam i stao na približno istom mestu. Kada aktivnost pogledam u Strava, tamo za svaki krug ili kilometar pokaže up/down i bude mnogo realnije prikazano recimo poslednja je -1+1-1+1-1 To je - 3/+2, razlika ista kao kod Garmin, ali oscilacija je realnija, gledajući teren.

Ne mogu da kažem da je sat neispravan, pa da ga nosim na reklamaciju, ali ne mogu da kažem ni da je ovo normalno funkcionisanje. S obzirom da senzor prikazuje promenu, verujem da je problem u softveru, nadam se da će neki naredni update to da reši.

Fenix 7 bi mogao da dodje sa AMOLED ekranom.

Poslednja izmena:
planiram da uzmem garmin venu sq, pa me zanima kakav je utisak ako neko ima i kako i dal moze da se sinentuje poziv ili samo odbaci ili primi ?

planiram da uzmem garmin venu sq, pa me zanima kakav je utisak ako neko ima i kako i dal moze da se sinentuje poziv ili samo odbaci ili primi ?
uxxx, venu sq je suvise ogoljena verzija venu, ja bi ga zaobisao.
Mnogo bolje uzmi venu/vivoactive 4/fenix/venu 2 sa kp oglasa ili sacekaj da li ce doci i do nas garmin popusti sto su trenutno poceli na trulom zapadu.

Konkretno:
  • nema workout animacije, sto je meni velika stvar. Posto mogu da skinem razne programe i vezbe sa garmina i onda mi sat kaze sta i kako da radim i posle mi kaze i sta sam i uradio.
  • sq ima neki drugi barog/alt senzor u odnosu na venu, pa ne prati spratove.

U vezi poziva nema zvucnik. Svakako nosis telefon sa sobom, a svake bolje bt slusalice imaju da kliknes i primis poziv direktno preko njih.
btw:Nikad mi nije bilo jasno to telefoniranje na sat, imao sam gt2 pro i jedino sam ga koristio u autu ia i onda sam se smorio posto nema voice asistenta za zvanje nego moras da klikces po satu kad hoces nekog da zoves; li kad idem iz prodavnice sa obe ruke u kesama ali onda je bolje ne javiti se :)

uxxx, venu sq je suvise ogoljena verzija venu, ja bi ga zaobisao.
Mnogo bolje uzmi venu/vivoactive 4/fenix/venu 2 sa kp oglasa ili sacekaj da li ce doci i do nas garmin popusti sto su trenutno poceli na trulom zapadu.

Konkretno:
  • nema workout animacije, sto je meni velika stvar. Posto mogu da skinem razne programe i vezbe sa garmina i onda mi sat kaze sta i kako da radim i posle mi kaze i sta sam i uradio.
  • sq ima neki drugi barog/alt senzor u odnosu na venu, pa ne prati spratove.

U vezi poziva nema zvucnik. Svakako nosis telefon sa sobom, a svake bolje bt slusalice imaju da kliknes i primis poziv direktno preko njih.
btw:Nikad mi nije bilo jasno to telefoniranje na sat, imao sam gt2 pro i jedino sam ga koristio u autu ia i onda sam se smorio posto nema voice asistenta za zvanje nego moras da klikces po satu kad hoces nekog da zoves; li kad idem iz prodavnice sa obe ruke u kesama ali onda je bolje ne javiti se :)
vidi ovako, meni samo treba BEG od mi watcha, amazfit i ostalih bs...treba mi nesto sto prati precizno korake, duzinu i kvalitet sna (ne mora u sekind) i da dobijam notifikacije.
Ovo sto me savetujes je extra ali nazalost za bar duplo vise para od sq, njega sam nasao novog za manje para nego recimo fitbit versa 3 polovan.
Poenta je da NIKAD VISE necu uzimati bilo sta osim fitbit ili garmina, jer jednostavno ne radi ni priblizno onako kako to rade ove 2 kompanije.
Inace, sto se tice sq ili bilo kog dr garmina, zanima me pri dolaznom pozivu, jel postoji opcija da se silentuje/mutuje sat da ne vibrira ili moram da izbacim poziv ak nmg da se javim ?

pa ako ne mozes da se javis, onda prekines poziv (u prevodu nema mute)

a sto se tice cene, ima zasto kosta, ako hoces nesto jeftino imas izbora. garmin nazalost nije jeftin

pa ako ne mozes da se javis, onda prekines poziv (u prevodu nema mute)

a sto se tice cene, ima zasto kosta, ako hoces nesto jeftino imas izbora. garmin nazalost nije jeftin
nešto malo jace od 100e za mene je ok, specijalno ako je garmin (koji je za nesto sitno) iznad fitbita po svemu.Ovo skuplje ima amoled umesto lcd...senzori su manje vise 90% isti

nešto malo jace od 100e za mene je ok, specijalno ako je garmin (koji je za nesto sitno) iznad fitbita po svemu.Ovo skuplje ima amoled umesto lcd...senzori su manje vise 90% isti
Garmini od 500+ EUR nemaju amoled.
Venu je jedini Garmin sa amoledom.

senzori su mi bitni,a bolji su od fitbia na svakom review

@joojant200 meni je javljanje na GT2 radilo super posao. Nisam ga koristio za pozivanje, ali za prijem poziva, odlično.

Ali posle 2 meseca na FR945, ne mogu da kažem da mi nedostaje to javljanje, ali mi nedostaje da vidim ime pozivaoca, vce vidim samo broj telefona. Da li ima neko podešavanje za to ili uvek prikazuje samo broj?

@joojant200
Ali posle 2 meseca na FR945, ne mogu da kažem da mi nedostaje to javljanje, ali mi nedostaje da vidim ime pozivaoca, vce vidim samo broj telefona. Da li ima neko podešavanje za to ili uvek prikazuje samo broj?
Meni FR945 prikazuje i ime i broj. Ne sećam se da sam to dodatno podešavao, tj. tako je po defaultu.

Poslednja izmena:
vidi ovako, meni samo treba BEG od mi watcha, amazfit i ostalih bs...treba mi nesto sto prati precizno korake, duzinu i kvalitet sna (ne mora u sekind) i da dobijam notifikacije.
Ovo sto me savetujes je extra ali nazalost za bar duplo vise para od sq, njega sam nasao novog za manje para nego recimo fitbit versa 3 polovan.
Poenta je da NIKAD VISE necu uzimati bilo sta osim fitbit ili garmina, jer jednostavno ne radi ni priblizno onako kako to rade ove 2 kompanije.
Inace, sto se tice sq ili bilo kog dr garmina, zanima me pri dolaznom pozivu, jel postoji opcija da se silentuje/mutuje sat da ne vibrira ili moram da izbacim poziv ak nmg da se javim ?
Nikad ne reci nikad :) Fitbit je kupio google a i nisu se proslavili sa zadnjim modelom.
Nijedan sat ne prati precizno korake, a duzinu i kvalitet sna, on napise, a na tebi je da mu verujes ili ne verujes, ja mu ne verujem pa sam iskljucio pracenje sna.
Mislio sam na varijantu sa kp ogledni primerci iz radnje, venu je letos bio 110. Takodje trenutno je veliki garminov popust u zapadnim zemljama mozda dodje i do nas.
Sad sam probao, venu vibrira i uradim swipe i vise ne vibrira, a telefon i dalje zvoni, ako je to bilo pitanje?

@joojant200
permision/Contact verovatno zabranjen

Prilozi

• Screenshot_20211121_193312_com.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_20211121_193312_com.android.permissioncontroller.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PJ
Nikad ne reci nikad :) Fitbit je kupio google a i nisu se proslavili sa zadnjim modelom.
Nijedan sat ne prati precizno korake, a duzinu i kvalitet sna, on napise, a na tebi je da mu verujes ili ne verujes, ja mu ne verujem pa sam iskljucio pracenje sna.
Mislio sam na varijantu sa kp ogledni primerci iz radnje, venu je letos bio 110. Takodje trenutno je veliki garminov popust u zapadnim zemljama mozda dodje i do nas.
Sad sam probao, venu vibrira i uradim swipe i vise ne vibrira, a telefon i dalje zvoni, ako je to bilo pitanje?

permision/Contact verovatno zabranjen
primerci sa kp koje ja vidim, ne postoje ispod 200e venu sq je maaaaalo preko 100.
sto se sna tice, garmin i fitbit su JEDINI koji iole "ne lazu" ili lazu za malo...tu prvenstveno mislim na fitbit.
Garmin kod nas u radnji i da je za 70% popust se ne isplati, jer deremo...
A sto se tice svajpa ? sta tacno uradis da prestane sat da vibrira a da i dalje "zvoni telefon" ? :D

swipe right

...
sto se sna tice, garmin i fitbit su JEDINI koji iole "ne lazu" ili lazu za malo...tu prvenstveno mislim na fitbit.
...
Nisam siguran da li moj garmin venu uopste primeti da sam zaspao, Iskreno nije me to preterano interesovalo, ali nisam nesto ubedjen :)
Recimo gt2pro je odlicno pratio kada sam zaspao, ali onaj grafik malo duboki san, puno plitki san, malo rem...yeah right...

Ali recimo mislim da garmin venu odlicno prikazuje stres.

@joojant200 bio sam ubeđen da sam mu dao sve dozvole. Jedini contact nije bilo dozvoljen. Hvala.

Nisam pratio za stress, ali "Body Battery" na FR945 radi zastrašujuće dobro.

Što se praćenja sna tiče, Huawei GT2 je preciznije merio početak sna, ali buđenja mi je uvek stavljao 1 minut. Garmin uglavnom kasno zabeleži početak sna i buđenja beleži mnogo duže, zapravo, duže od realnog. Sumirano, Garmin pokazuje da spavam manje nego GT2. Oba greše, ali je GT2 je bio realniji.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da li moj garmin venu uopste primeti da sam zaspao, Iskreno nije me to preterano interesovalo, ali nisam nesto ubedjen :)
Recimo gt2pro je odlicno pratio kada sam zaspao, ali onaj grafik malo duboki san, puno plitki san, malo rem...yeah right...

e pa sada...da je tako kao sto ti pricas onda bi to znacilo da mu je kvaran senzor "za san" odnosno da je defektan uredjaj.
Razumem da kao sto sam rekao svi lazu (manje ili vise) ali bas da ne detektuje kad si zaspao...to ni mi watch ne radi :D

e pa sada...da je tako kao sto ti pricas onda bi to znacilo da mu je kvaran senzor "za san" odnosno da je defektan uredjaj.
Razumem da kao sto sam rekao svi lazu (manje ili vise) ali bas da ne detektuje kad si zaspao...to ni mi watch ne radi :D
Ne postoji "senzor za san". San se prati preko HR i akcelerometra.

Ima u venu2 unapredjen algoritam za san, dobices i ocenu kvaliteta i kvantiteta sna :)

Juče (ili u subotu) sam slučajno primetio poruku da je FR945 dobio neki update.

Večeras primetim da menja nadmorsku visinu kada idem uz stepnice. U svrhu testiranja odem nekoliko puta gore dole i svaki put je napravio razliku 3 metra. Pomislim, super, proradilo je. Računam, uradiće kalibraciju večeras na treningu i posle toga će da meri dobro. E pa neće, trenutno mi pokazuje nekih 14m manje nego što je ovde gde sedim.

Kada koristim tajmer, broj dođe do nule, uključi se svetlo i sat vibrira (isključio sam zvuk). Poslednjih 2 sedmice, svetlo se uključuje na 0.00, ali vibracija kasni više od 1 sekunde. Ne merim stvari gde mi je ta sekunda bitna, ali glup je osećaj da znam da je nešto radilo dobro, a sada ne radi. Ili sam se istripvao da je radilo dobro. Jel može neko da proveri da li vibracija ima lag na custom timer?

meni radi ok timer/vibracija na venu i timer na g-shock-u :D

Juče (ili u subotu) sam slučajno primetio poruku da je FR945 dobio neki update.

Večeras primetim da menja nadmorsku visinu kada idem uz stepnice. U svrhu testiranja odem nekoliko puta gore dole i svaki put je napravio razliku 3 metra. Pomislim, super, proradilo je. Računam, uradiće kalibraciju večeras na treningu i posle toga će da meri dobro. E pa neće, trenutno mi pokazuje nekih 14m manje nego što je ovde gde sedim.

Kada koristim tajmer, broj dođe do nule, uključi se svetlo i sat vibrira (isključio sam zvuk). Poslednjih 2 sedmice, svetlo se uključuje na 0.00, ali vibracija kasni više od 1 sekunde. Ne merim stvari gde mi je ta sekunda bitna, ali glup je osećaj da znam da je nešto radilo dobro, a sada ne radi. Ili sam se istripvao da je radilo dobro. Jel može neko da proveri da li vibracija ima lag na custom timer?
Kasni vibracija i kod mene.
Doduše ne znam dal je ranije radilo drugačije pošto nisam koristio tajmer.

Zaista bi bilo lepo da sam danas bio na nekoj plaži, ali mrdnuo nisam iz Beograda.
Ovih 24m razlike je kad sam se sa NBGD popeo na brdo u Zemun. To je otprilike toliko +/-1m.

Koliko vidim, on je lagano tonuo poslednjih 4 sata. Verovatno se menjao vazdušni pritisak, zbog promene vremena, a on pomislio da se menja nadmorska visina.

Probaću jedan hard reset, možda se malo prizove sebi. Garant je neki softverski problem.

Prilozi

• IMG_20211123_193426.jpg
    IMG_20211123_193426.jpg
    114.3 KB · Pregleda: 11
ja sam pre dva dana na vivoactive4 dobio update na v6.50, i niz vodu je otisla 'napredna' funkcija da displej dobije osvetlenje kad se dotakne ... sve veci talenti izgleda odrzavaju Garmin platformu

@PJ menja se pritisak svaki dan poprilično. U ovim uslovima treba da se kalibriše više puta dnevno, ako te zanima da kratkoročno bude precizan u metar.
212F0044-F84B-42DE-AC34-ED85AE930CEA.jpeg

Zaista bi bilo lepo da sam danas bio na nekoj plaži, ali mrdnuo nisam iz Beograda.
Ovih 24m razlike je kad sam se sa NBGD popeo na brdo u Zemun. To je otprilike toliko +/-1m.

Koliko vidim, on je lagano tonuo poslednjih 4 sata. Verovatno se menjao vazdušni pritisak, zbog promene vremena, a on pomislio da se menja nadmorska visina.

Probaću jedan hard reset, možda se malo prizove sebi. Garant je neki softverski problem.
Ništa strašno meni od petka pa do danas znači za 6 dana nadmorska visina porasla za 90 metara,kao što kaže Nidža mora češće da se kalibriše ako hoćeš veću preciznost.

A čemu onda ona opcija za auto kalibraciju?
Najmanje 3x sedmično pokrenem neku aktivnost, uglavnom 5+ puta. I tada svakako uradi kalibraciju.

Da ne znam da može bolje, rekao bih, ok, tehnologija napreduje, biće rešeno u nekom update-u. Ali imam drugi sat, koji je zapravo malo veća narukvica, košta delić ovog Garmina, uopšte nema opciju za kalibraciju. A realno, nije mu ni potrebna. Nekad se malo zbuni, ali prilično brzo napravi korekciju i radi odlično. I na obali mora i u gradu i u zatvorenom i na planini.

Nazad
Vrh Dno