Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Ovi su poceli da se gube totalno. Dugo nisam video ruzniji sat.

Ako neko pozeli da izdvoji 800e za ovo, pogotovo pored svega drugog sto moze da se odabere za taj novac, svaka cast. :)

Ovi su poceli da se gube totalno. Dugo nisam video ruzniji sat.

Ako neko pozeli da izdvoji 800e za ovo, pogotovo pored svega drugog sto moze da se odabere za taj novac, svaka cast. :)
Ja se izvinjavam, nadam se da necete pogresno da me razumete, ali skroz sam zbunjen ovakvim reakcijama. Jel moze neko da mi objasni ko Garmin(ili neki smartwatch) kupuje zbog izgleda? Meni su i ovaj novi Garmin Venu X1 i Apple Watch i nzm npr Garmin Forerunner 970 jednako ogavni. Budze neke koje drzis na zglobu, dok ih nosis deluju kao da su debeli kao pakla cigare. Ja sam mislio da se ovi satovi uzimaju zbog funkcionalnosti, gde "kockasti" satovi konkretno imaju prednost zbog bolje ergonomije ekrana.

Ako nosis sat ceo dan biras po: funkcionalnosti, izgledu, velicini i ceni, a ako nosis na treningu i povremeno, onda po: ceni, funkcionalnosti, velicini i izgledu.

Ako nosis sat ceo dan biras po: funkcionalnosti, izgledu, velicini i ceni, a ako nosis na treningu i povremeno, onda po: ceni, funkcionalnosti, velicini i izgledu.
Postujem to. A sad me jos samo zanima, po cemu je Venu X1 ruzan, a neki Apple Watch(ili mozda Garmin Forerunner 970) nije?

Jedan AW Ultra je po izgledu pojam za ovaj "televizor" . Kad smo kod funkcionalnosti, za ovaj novac nema multi-band... Da ne spominjem EKG posto ajde, mozda u mom slucaju to nije toliko bitno, ali svakako neopravdani nedostatak.
Forerunner bar izgleda kao sportski sat, koji moze relativno lako da se uklopi u razne odevne kombinacije, Fenix/Epix ne bih uporedjivao sa ovim stvorom.

Postujem to. A sad me jos samo zanima, po cemu je Venu X1 ruzan, a neki Apple Watch(ili mozda Garmin Forerunner 970) nije?
Meni licno, je Venu x1 je ruzan zato sto mi deluje kao da su se konsultovali sa kineskim partnerom koji dizajn kockastog sata i ekrana vec imaju spremljen, a garmin ce mu dodat softver i malo stanjiti bateriju radi dojma. Nekako mi je i deo koji spaja kuciste narukvicu cudan.
Inace, AOD je 2 dana trajanje baterije? :)

Meni licno. Apple Watch ultra je takodje xtra ruzan zbog pravugoanog oblika i debljine i sto svi imaju isti sat, mozes ga prepoznati sa vise od 100m.
Ima kome pase, recimo imamo druga kao da je pravljen po njegovom izgledu, liku i delu, ali meni ne pase :)

Ali Apple Watch 2 ultra black titanium mi nije tako ruzan, dosta je manje upadljiv, njega bi mogao nositi. Jedino sto mi je skup i sto nemam apple telefon i pitanje funkcionalnosti.

Foreruner 970 morao bi ga videti uzivo, deluje ok na slikama.

Poslednja izmena:
Meni licno, je Venu x1 je ruzan zato sto mi deluje kao da su se konsultovali sa kineskim partnerom koji dizajn kockastog sata i ekrana vec imaju spremljen, a garmin ce mu dodat softver i malo stanjiti bateriju radi dojma. Nekako mi je i deo koji spaja kuciste narukvicu cudan.
Inace, AOD je 2 dana trajanje baterije? :)

Meni licno. Apple Watch ultra je takodje xtra ruzan zbog pravugoanog oblika i debljine i sto svi imaju isti sat, mozes ga prepoznati sa vise od 100m.
Ima kome pase, recimo imamo druga kao da je pravljen po njegovom izgledu, liku i delu, ali meni ne pase :)

Ali Apple Watch 2 ultra black titanium mi nije tako ruzan, dosta je manje upadljiv, njega bi mogao nositi. Jedino sto mi je skup i sto nemam apple telefon i pitanje funkcionalnosti.

Foreruner 970 morao bi ga videti uzivo, deluje ok na slikama.
Puno hvala na objasnjenju ali moram da priznam da ne razumem jer bas ne vidim razliku izmedju Apple Watch Ultra i Ultra 2. Razumem da si naveo crnu verziju, ali piksla na zglobu je piksla, dal ona bila siva ili crna.

Puno hvala na objasnjenju ali moram da priznam da ne razumem jer bas ne vidim razliku izmedju Apple Watch Ultra i Ultra 2. Razumem da si naveo crnu verziju, ali piksla na zglobu je piksla, dal ona bila siva ili crna.

~3:20-4:20?

Pravougaoni ekran jeste optimalan za sadržaje koje svi mi gledamo na satu, u odnosu na veličinu ekrana.

Okrugli je, zasad, lepša forma, jer smo tako navikli. Ja sam Pebble 1 i 2 tako slatko nanosao, ali jeste ljudima bio ružan. Tad nije nešto bilo ni previše interesantnih opcija, posebno za neke normalne novce, plus je ovome komjuniti eksplodirao negde u to vreme.

Imao sam dosta satova, što skupih što jeftinijih. Kako vreme prolazi sve više mi se sviđa Amazfit kao brend. Jeste da uvek ima nešto šareno, nešto kinesko u njima al ipak nude svašta za pristojne pare. Znam da nisam rekao ništa novo ali sad sa ovim novim Garminima stvarno nisu normalni. Već pola godine koristim Suunto Race S i bre ništa posebno. Pre njega sam imao pa dao klincu Balance koji je imao sve, od muzike do mapa, milion watchface - ova, AI trenera... E da, nikada nisam imao precizniji HR monitoring od Balance-a. Na Suunto-u je daleko bilo !!! Sreća pa imam dodatne senzore inače bi bio apsolutno beskoristan.

Zdravo ljudi,
Dobio sam Fenix 6x Sapfire, ali sa mapama Australije, pošto je tamo kupljen.
Gde da nabavim mape Srbije i istočne Evrope, ima li neka opcija besplatnih mapa?

Da li neko prati heat acclimation na Garmin satu? Nije nešto posebno korisna stvar, ali smara kada radi bez smisla.
Broji temperaturu sa starta aktivnosti 🙄

Moj Garmin je već prilično star, nema apdejt ~2 godine, pa me interesuje da li su to rešili na novijim modelima/software-ima.

Heat aclimation broji kada je trening na 22C i više.
Subota ujutru, Acclimation mi je na 75%.

Izadjem u 7.30 na Adu, temperatura 19C, u narednih 20ak minuta pređe ovaj limit od 22C, istrčim 3 kruga oko Ade, 23+km, na kraju treninga je bilo 27+ stepeni, heat acclimation pao na 72%.

Danas, krenem u 7.30 od kuće, temperatura 20C, u narednih maks 30min je bila preko 22C. Izvozim 100km, bilo je I lepih brda, za moje sremačke pojmove, I opake vrućine... Za 5 min pred prodavnicom, Edge se ugrejao na 41C,....heat acclimation 67%.

Pratim vise kao zanimljivost dok ne dodje do 100. Mislim da ne uzima temp sa sata već iz najblize met stanice u hladu, a poznato je da su im vremenski podaci 🙊.

Da, ima i to smisla, ti servisi nemaju istorijske podatke, već samo trenutnu temperaturu i šta povuče prilikom startovanje aktivnosti, to je to.
Može da se desi da povuče vrednost i od pre sat vremena...

I meni je nekako zadovoljstvo da doguram na 100%, beskorisnih, ali 100% je 100% 😄

Samo me sada dva dana za redom nije ispoštovao 😒

Nazad
Vrh Dno