Šta je novo?

GPRS na 063

Učlanjen(a)
25.04.2004
Poena
301
Zanima me kako da konfigurisem telefon za GPRS? Imam Motorolu V 525, i vec sam nasao neke podatke za konf., ali kada pokusam da se povezem, javalja mi gresku. Inace, imam pre-paid 063 karticu. Da li postoje jos neke stvari koje treba uraditi kada se prvi put povezujes, ili je dovljno samo konfigurisati telefon(da li se treba negde prijaviti, pa da ti oni odobre i sl.). Ukoliko neko nesto zna o ovome, bilo bi lepo da mi pomogne.
Unapred Hvala!

Moras da nazoves call centar 9863 i da im das podatke da bi ti pustili gprs

Nazalost, GPRS na prepaid-u 063 nije vise moguce aktivirati(dok ne pocne naplacivanje), tako da ako zelis da "osetis" blagodeti besplatnog surf-a...jedino resenje ti je postpaid 063 ili prepaid&postpaid 064.
Poz!

Tačno! Nema registracije novih korisnika!
Pospaid na 064 vredi, dok na prepaidu jedva kaplje!

Strpite se dok ne pocne nalpata.... letece

E baš tako!

Ja ne znam sto se svi zale od prvog do poslednjeg. Meni GPRS radi fantasticno.

Suska se oko juna

Nije mi jasno kako net preko gprs-a uopste nazvati upotrebljivim vidom povezivanja. Svi vi ovde imate bar 56K konekciju koja je neuporedivo brza od toga, uz to tezite nekoj vecoj brzini tipa cable ili aDSL a na drugoj strani vodite ozbiljne diskusije o GPRS-u. Ok, dzabe je pa cu osedeti pored compa ali cu ustedeti 100 din koje bi dao za sate. Gde je tu Logika? Zaboga, sto povezivati komp preko GPRS-a? Ajde jedan realan argument.

Evo ti realnih argumenata:
1. Na staroj centrali sam, pa nikada nisam imao normalnu konekciju a uvek mi je pucala veza posle 10-20 min
2. Preko GPRS-a imam protok 3-5 KB/s a sa modemom jedva 3kB/s (i to vrlo retko)
3. Pa besplatno je, rekao si i sam :D

Protok mi i nije toliko bitan jer imam pristup na fax-u, na akademskoj mrezi, sa gigabitnim protokom. E sad, ako naplacivanje ne bude mnogo skupo, kupicu tel sa EDGE podrskom i eto finog protoka i za surf i za DL.
Poz!

Uz standardne argumente koje je naveo npetar, navescu ti jos jedan, u principu najbitniji, neoboriv: bezicni internet, bilo kada, bilo gde
P.S. A uz to i na ovako losoj konekciji preko GPRSa imao sam protoke i po 12kb na duzi vremenski period (3-4 sata bez opadanja)

Poslednja izmena:
Zaboravih da napisem ovo sto rece Markosmi...
Znaci, pristup internetu bilo gde i bilo kada i e-mail (sto mi je itekako vazno).

josh kada biste objasnili na koju foru vam gprs radi tako brzo.. s obzirom da nama ostalima retko prebaci 1kb/s..

Pa, nemam pojma iskreno da ti kazem. Ja sam sad na GPRSu, skidam sa Kaze, Flashget-a i drzim otvorenih 5-6 stranica. Valjda zavisi od predajnika. Najbolji rezultati su posle 12h(24h)

Markosmi je napisao(la):
Najbolji rezultati su posle 12h(24h)

kod mene tek posle 3-4 ujutru postaje upotrebljivo[2-4kb/s],najbolji rezultati su posle 5h,sto znaci da ne pada ispod 3kb/s,a zna i prijatno da iznenadi :)

preko dana samo za mazohiste :whip:

sivuk je napisao(la):
kod mene tek posle 3-4 ujutru postaje upotrebljivo[2-4kb/s],najbolji rezultati su posle 5h,sto znaci da ne pada ispod 3kb/s,a zna i prijatno da iznenadi :)

preko dana samo za mazohiste :whip:

Kod mene retko pada ispod 3k i preko dana, a veoma cesto je ~4k. Kad skidam fajlove vece od 10 Mb onda srazmerno velicini fajla pada protok kako se blizi kraj.

Otprilike, oko 21h je zagusenje i tada je zaista neupotrebljiv. Sve zavisi od opterecenja bazne stanice na koju se povezuje vas tel. Ako zivite recimo negde gde je slaba "posecenost" GPRS-u, protok ce vam non-stop biti dobar.
Ja sam u sirem centru BG-a(Vukov spomenik), a tel mi se veoma cesto kaci na baznu stanicu za Borcu(inace, u sobi u kojoj mi je komp, "osciliraju" 3 bazne stanice pa gledam da tel konektujem na Borcu ;) ). Pretpostavljam da tamo nema mnogo GPRS korisnika, pa je zbog toga fina konekcija. Pisite koja je vasa lokacija pa da uporedimo ako je ikako moguce.
I naravno, kao i svaki modem, sve zavisi i od kvaliteta istog u nasim telefonima( kao sto i razliciti PC modemi na istim centralama ostvaruju razlicite konekcije).
Poz!

Poslednja izmena:
kod mene 064 novi beograd ili 063 banovo brdo, kapiram da su obe bazne stanice i vishe nego opterecene.. npetre, tebe vade borchanci.. :)

Qqqqqqqqqqqqqq

Vrh Dno