Šta je novo?

GoW split

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
http://pc.ign.com/articles/832/832195p2.html

To make full use of all the online features, however, you'll need a Live gold account, which costs money
Kupi igru i jos plati za MP!

Fans of the game are sure to be curious about the new single-player content, which consists of five new chapters stuffed into the beginning of Gears' fifth act.

Then there's the question of performance. Gears is still a gorgeous game, but in both DX9 and DX10 we noticed it would stutter on a regular basis. Things would run smoothly otherwise, but the regular occurrences of dropped frames were distracting. As for our system, we're running 32-bit Vista on a rig with an Intel Core 2 Quad CPU 2.40GHz, a 768 MB GeForce 8800 GTX, and 2 GB of high-end RAM. Granted, that's not exactly the best kind of rig to determine a game's performance, but that's all we've tried it on so far.

"For all its strengths, we've definitely seen better single-player games release for PC already this year"

Epic je na dobrom putu da postane jos jedan EA/Ubisoft.

Po cemu je IGN ili Gamespot review bitniji od ovog? Sve te recenzije rade pojedinci, i ocenjuju igre na osnovu svojih ukusa i prioriteta, ili iz koristi. Pravila nema.
Zamisli kakvu ce ocjenu dobiti recimo Total War od nekog ko se lozi na GOW i slicne igre? Kakvu ocjenu ce dobiti GOW me licno toliko i ne zanima, ali mi je interesantno kada vidim kako ti recenzenti sami sebe degradiraju.

Kad već pričamo o velikima i njihovim utiscima i opisima evo gamespot je uradio opis PC verzije Gears of War.

Ocena - 90

The PC version of Gears of War is everything the 360 version was and more.

The Good
Satisfying gameplay in story mode Very addictive online offering Really stellar graphics from both a technical and an artistic standpoint Fully-featured level editor included.

The Bad
System requirements can be a little steep New chapters added to this version don't fit quite so well with the old ones Difficulty could have used some slight tuning.

Gow Dx10 Vs Dx9 - http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQxNiwzLCxoZW50aHVzaWFzdA==

DX10 On = No Advantage

We are not sure exactly what turning on DX10 does, but we do know it causes a large performance drop on every video card. In our testing we found absolutely no image quality differences by turning this to “On.” The only benefit was being able to use “On/Antialiasing” for 4X AA, but you need a very fast video card to use that setting. If you have a GeForce 8800 GTX/Ultra level video card you can enjoy that setting. But on the GeForce 8800 GT/GTS and Radeon HD 2900 XT you will have to sacrifice other in-game options or resolutions in order to use 4X AA. It is rather a shame because we noticed that 4X AA does improve the visual quality of this game in a noticeable way.
Jos jedna DX10 revolucija!

Igra je odlicna!!!! Grafika na nivou:smoke:, Gameplay me odusevio (doduse igrao sam za sada samo pola sata) a i super je optimizovana, FPS je 62, padne na 40ak odjednom, ali jako retko, i koliko vidim u Task Manageru, sva 4 jezgra su mi zaposlena :-devil-:

Indijanac (nemoj modovi da mislite da ga vređam,ovo je moj drugar i tako jedan drugog zovemo) ljudi igraju Call of Duty 4, a ne ove tvoje konzolaške portove sa čudovištima:d.

Ovo nije port :wave:

I meni se igra jako svidja, samo sto prosto vapi za 2 gb rama, posto meni ne moze da prestane sa swapovanjem, ali je zato broj fps-a jako dobar, nisam merio, ali u 1024x768 sve na high odokativno ima izmedju 25-30 sto je super igrivo, posto ovo nije tip brze igre. Mozda ima i manje, ali je fps dosta konstantan i zaprepastio sam se kako sljaka na mojoj masini, a samo da mi je 2 gb rama i sve bi bilo jos bolje.

nisi jedini kome igra swapuje, ja recimo konstantno imam 62 fps-a , u sred pucnjave, u bilo kojem okruzenju i igra povremeno zabode na 20fps, nije klasican pad frameratea vec pravo spike-ovanje. Koja je poenta optimizacije i visokog frameratea kad ce da zabada ovako. Grafika je solidna ali nekako nije dovoljno oshtra kad se poredi sa ut3 texturama iz demoa koje pritom nisu full.

Auu, znaci svopuje i sa 2 gb rama. E to je vec malo zabrinjavajuce. Eh, takav je zivot nas kompjuterasa, give more and more money.

Posle 3 dana ( negde oko 19h ) igranja zavrsih igru. Na 27 nivou ( train station ) sam imao zelju da odustanem, ali sam se bas bio zainatio, te je zavrsih.Stvarno sam se smorio.
Drivere sam koristio poslednje whql, a u toku igre nije bio nikakav bsod ili izletanje na desktop. Igrao sam na easy nivou, a utisci su sledeci:
grafika je previse blur-ovana i cela atmosfera nekako previse tamna,
igra je , osim na par mesta, jednostavno linearna,
oruzja i nisanjenja su odlicno uradjena ( sniper je zakon),
boss-ovi nisu previse komplikovani,
mozda su mogli da uvedu drugaciji sistem save pointa.

Koliko vidim, mozemo da ocekujemo Gow 2?
Generalno mi se igra svidela, mada ce u predstojecem naletom Crysisa, biti vrlo interesantno koja ce dobiti naslov "Igra godine" ?

Mnogo sam očekivao od ove igre, a ne znam ni sam šta sam dobio... Pre svega, mislim da je tajming izbacivanja GoW-a užasno loš, iz razloga što između Modernog ratovanja i Krize, kao punokrvnih PC naslova, ova igra nema šta da traži. Iz svakog frejma GoW-a oseća se da je port sa konzole, i to je - po meni - najveći minus jedne PC igre.
Sada sam i više nego siguran da je GoW klon Lost Planet-a, uz opasku da mom oku mnogo više prija šarenilo Lost Planet-a. Ovde mi je sve mnogo sivo.
Ja ću ovo igrati u nekom međupostoru, kada bude zatišje među PC igrama, a toga ima svake godine.

Toliko od mene.

Posle dosta odigranih sati evo mog krajnjeg zakljucka: FENOMENLANO!

Svaki okrsaj sa locustom je nirvana FPS, TPS i CBS napucavanja - hvatanje zaklona, kretanje izmedju i preskakanje istih, blind fire i obicno rokanje i na kraju brutalno zavrsavanje okrsaja testerisanjem poslednjeg neprijatelja chainsaw bajonetom uz prskanje krvi na sve strane! Odlicna oruzija (ko je pomenuo Chainsaw bajonet? :d), vrhunski zvuk i grafika, gameplay neverovatno zarazan i pitak - pored svega toga linearnost ne smeta ni malo. Sto se tice kontorla apsolutno se slazem sa review-om na ActionTrip-u, Gears of War kao da je od starta pravljen za PC a ne za neku konzolu. Od samog pocetka trebalo mi je 2-3 minuta da se navikenm da default kontrole i do kraja igre imao sam samo jedan put slucaj da sam se zalepio za cover dok sam trcao u stilu ratnog fotoreportera.

Znaci sve preporuke za igru!

Posle Photoshopa ovo je najbolja stvar koju sam ikad instalirao. Kakva hard core klanica. Kakva mracna atmosfera. Nikad se nisam ovoliko primio. Igram je sa izrazom lica kakav imaju likovi u igri. Jedno pitanje. Jel testera ne uspeva svaki put? Kad je probam na prazno radi, ali kad je koristim u akciji nesto mi ne ide bas koliko bih voleo. Cesto se desi da pripuca umesto da ga prepolovi testerom. Jel treba da se pritisne i f i lmb posto se tada cuje da se testera ubrza ili samo f. Pitam posto se toliko pogubim kad koljem da nisam siguran dal pritiskam ili ne. Sto kaze Bole "...i trece i najvaznije - mora da se voli. Ne moze mehanicki da se radi."

malo sam se igrao u CO-OP modu s burazerom i mogu vam reci da je extra. Igru cu preci s njim u co-opu :), a ne sam, eto tolko je dobro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno