Šta je novo?

GOTY 2011

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nesto nisam zadovoljan izborima raznih sajtova pa sam mislio da napravimo ovde anketu. Dajte predloge bez obzira na platformu i kategoriju. Samo nemojte da dajete predloge za sve vece igre (tipa duke nukem) nego samo one za koje mislite da stvarno treba da budu u izboru za goty 2011.

Evo jedne liste "pobednika"
GAME OF THE YEAR
The Elder Scrolls V: Skyrim

STUDIO OF THE YEAR
Bethesda Game Studios

CHARACTER OF THE YEAR
The Joker – Batman: Arkham City

VIDEO GAME HALL OF FAME AWARD
"The Legend of Zelda"

GAMER GOD AWARD
Blizzard Entertainment

BEST XBOX 360 GAME
Batman: Arkham City

BEST PS3 GAME
Uncharted 3: Drake's Deception

BEST Wii GAME
The Legend of Zelda: Skyward Sword

BEST PC GAME
Portal 2

BEST HANDHELD/MOBILE GAME
Super Mario 3D Land

BEST SHOOTER
Call of Duty: Modern Warfare 3

BEST ACTION ADVENTURE GAME

BEST RPG
The Elder Scrolls V: Skyrim

BEST MULTI-PLAYER
Portal 2

BEST INDIVIDUAL SPORTS GAME
Fight Night Champion

BEST TEAM SPORTS GAME
NBA 2K12

BEST DRIVING GAME
Forza Motorsport 4

BEST FIGHTING GAME
Mortal Kombat

BEST MOTION GAME
The Legend of Zelda: Skyward Sword

BEST INDEPENDENT GAME
Minecraft

BEST ADAPTED VIDEO GAME

BEST SONG IN A GAME
"Build that Wall (Zia's Theme)" by Darren Korb – Bastion

BEST ORIGINAL SCORE
Bastion

BEST GRAPHICS
Uncharted 3: Drake's Deception

BEST PERFORMANCE BY A HUMAN MALE
Stephen Merchant as Wheatley – Portal 2

BEST PERFORMANCE BY A HUMAN FEMALE
Ellen McLain as GLaDOS – Portal 2

BEST DOWNLOADABLE GAME
Bastion

BEST DLC
Portal 2 Peer Review

MOST ANTICIPATED GAME
Mass Effect 3

GAMETRAILERS.COM TRAILER OF THE YEAR
Assassin's Creed: Revelations – E3 2011 Trailer

Moji predlozi:
Portal 2
Deus Ex HR
Magicka

Dark Souls
Deus Ex HR

Skyrim

Skyrim
Trine 2
Limbo

Portal 2
The Witcher 2
Deus Ex Human Revolution

po meni 3 overall best igre al npr mislim da je L.A. Noire imao bolje osmisljenu pricu sa boljom strukturom nego sve ove 3 ali je izuzetno propatio u nekim drugim delovima, isto mislim da je el shaddai vizuelno najbolja itd.

BEST GRAPHICS: Uncharted 3: Drake's Deception

:laugh: lol, igra ima dobru grafiku za PS3 standarde, ali "best graphics of the year award"... smesno.

On to the topic:

TES V: Skyrim
Deus Ex: Human Revolution
Trine 2
Portal 2

Jel se opet mesa broj piksela/rezolucija sa grafikom generalno, ili mislis da stvarno ima neka sa boljom..

^ Pa ako cemo tako da gledamo, onda 90% indie naslova ima bolje osmiljen game dizajn, sto zbog originalnosti, sto zbog apstraktnog likovnog pristupa, a to je nesto sto vec odavno ne vidjamo u AAA naslovima. Sam Uncharted serijal je zbirka modernih klisea i trendova upakovana u ultra komercijalnu sapunicu, sa ciljnom grupom koja se odusevljava na svaku novu holivudsku bozu i fansy specijalne efekte. Ama bas sve u njemu je do sada 100 puta vidjeno, obradjeno i reciklirano... Upravo zbog ovih razloga, a prvenstveno zbog ciljne publike, jedino na sta Uncharted i moze da puca jesu high res teksture, rezolucija i "boom" efekti, a on i u tome nije nesto uspesan... :)

Ako ti tako kazes :)

Jel se opet mesa broj piksela/rezolucija sa grafikom generalno, ili mislis da stvarno ima neka sa boljom..

Pa valjda Battlefield 3.

Mada ova tema nema puno smisla, znate i sami da benchmark ima svoje godišnje izbore svega i svačega.

Kako se ne sećate, to je ono kada Maksa izabere igru godine koju nije igrao :D

Šala mala :p

BF3 izgleda sjajno, cak i na konzolama, ali neuporediv je broj detalja i paznje u Uncharted serijalu (iako nisam igrao treci deo), sa bilo cim realno, graficki gledano naravno.

Warhammer 40000: Space Marine

BF3 izgleda sjajno, cak i na konzolama, ali neuporediv je broj detalja i paznje u Uncharted serijalu (iako nisam igrao treci deo), sa bilo cim realno, graficki gledano naravno.

Heh, pa evo Trine 2, koji se skoro pojavio (imas ga i na PSN-u) ima ogroman broj detalja odradjenih do perfekcije, cak i onih najsitnijih, uz dizajn i kolorit koji UC moze samo da sanja, a posredi je niskobudzetni naslov, koji je radilo par ljudi iz Frozenbyta. :) Mnogo ukalupljeno se posmatra sam pojam "dobre grafike". Cesto 2D indie naslov, radjen u flashu, moze da ima daleko interesantniji dizajn i simpaticniju grafiku od velike vecine komercijalnih imena...

Poslednja izmena:
Neki moj izbor igara koje sam igrao:

-Skyrim;
-Dark souls;
-Trine 2;
-Limbo;
-Battlefield 3;
-Portal 2;
-Red Orchestra 2: HoS
-NBA 2k12

Nije nekim redom ali su igre koje su ostavile najbolji utisak kod mene :)

Poslednja izmena:
Ne pamtim godinu sa ovoliko vrhunskih igara zbog cega ne bi bilo fer izdvojiti jednu...mozda po zanrovima, ali jednu za naj nad svim ostalim - ne. :)

Moji pobednici su:

• Skyrim
  • The Witcher 2
  • Portal 2
  • Deus Ex HR
  • Battlefield 3
  • Dark Souls
  • Batman Arkham City
  • Zelda Skyward Sword
  • Trine 2

Poslednja izmena:
mozda po zanrovima

Malo je prekomplikovano raditi sada po zanrovima i kategorijama goty ovako na forumu. neka bude za sada samo opste glasanje. Mada bih jako voleo da vidim kompletan bench izbor kao sto to rade veliki strani sajtovi.

@grafika, zavisi sta igrac trazi. na mene bf3 nije sotavio neki veliki utisak graficki. jeste da izgleda odlicno, ali se nisam bas uneo. sa druge strane, limbo ima fantasticnu atmosferu. iako je vizuelno krajnje jednostavan, izgleda mi prelepo. na slican nacin kao i, malo stariji, machinarium sa gomilom detalja.

Dark Souls :)

Deus Ex mi jos stoji neotvoren, pa tako ne mogu nista da kazem za njega :D

Skyrim
Batman Arkham City
Battlefield 3
Crysis 2
The Witcher 2

U pravu si. U pitanju je različit pogled na stvari.

Ja na primer, oduvek na igre gledam kao nešto što se stalno unapređuje a na njihove endžine kao na nešto što stalno napreduje da bi jednog dana igrali sve bolje i sadržajnije igre (baš zato me živcira kada nove igre nemaju neke stvari koje su imale stare). Jednostavno ne gledam na igre kao na zasebne proizvode, umetnička dela i šta ti ja znam. Za mene dobra igra uvek stvara pitanje a kako će tek da izgleda nastavak (i onda nastavak bude shit...)

Tako da kada je grafika u pitanju ja više gledam tehnologiju koja leži ispod i potencijal tehnologije nego li dizajnersko umeće. Koliko vidim slična rasprava je bila u U3 temi i sada je to lepo Vuk objasnio sa Trine 2. Lepa, fenomenalno dizajnirana 3D platforma sa strane koja ponekad zaista oduzima dah prizorima koje pruža. Tako i Uncharted samo u full 3D prostoru, skriptovana akcija sa fenomenalno osmišljenim i dizajniranih nivoima.

Sve je to lepo ali za mene su Frostbyte, RAGE engine (onaj R* ne Karmakova muljavina) pa i prastari Creation iz Skyrima bolje stvari od prizora iz U3, Trine 2 i RAGE na otvorenom.

***a BF3 nema fino nacrtane i detaljne teksture kao U3 ali zato u BF veliki broj modela koji su obavijeni tim teksturama možeš uništiti i to je ono što nju (za mene) čini superiorinijim od šarenih prizora u nekim drugim igrama.

BF3 sigurno može izgledati još bolje (iako izgled ovetljenja nema parnjaka u igrama, mnogo mi se više dopada nego ono u C2), nije tehnologija kriv što DICE i nema naročit smisao za dizajn.

Zavisi ko šta traži i voli u igrama. Ja naprosto obožavam igre koje me puštaju da radiš šta god poželim, neko drugi voli usmerene igre. Stvar ukusa.

Od značajnijih naslova koji su izašli ove godine igrao sam LBP 2, Killzone 3 i Motorstorm: Apocalypse.
Što se tiče kvaliteta LBP 2 je nesumnjivo najbolja sa kratkim ali maštovitim sp-om i sa izvanrednim UGC nivoima koji su nažalost često zatrpani među tonama smeća, tako da uz igru nisam proveo vremena koliko zaslužuje...
Killzone 3 mp je ipak bio korak unazad u odnosu na KZ2 mp (mada i dalje kvalitetan), dok je sp bio neopisivo lošiji u odnosu na prethodnika...
Motorstorm sam igrao samo u mp-u koji mi se prilično dopao, a izgleda da sp nije ništa posebno.
Za nekoliko dana počeću Infamous 2 i okoliko bude na nivou prethodnika to će mi doći kao igra godine.
Trebalo je dodati neku listu igara i staviti glasanje...
Kao tokom čitave ove generacije godina sa dosta kvalitetnih igara, mada kao i do sada bez naslova za koje jedva čekam da ih odigram...

Jako sam slabo igrao nove igre ove godine tako da glasam samo za

Duke Nukem Forever
Trine 2

Trebalo je dodati neku listu igara i staviti glasanje...
Nisam hteo omdah poll da ne bi bilo da sam izostavio neku igru. Neka bude 3 dana predloga pa cemo onda da napravimo pravu anketu. Ili cu da prebrajam glasove odavde :D

@adam, bas se nisi igrao ove godine ako je duke u izobru :D

Poslednja izmena:
Ja sam samo BF3 uzeo ove godine tako da nisam merodavan da glasam, ali sam sprzio vec 80 sati a to je jedno 10 puta brze nego u bilo kojoj drugoj igri :) Topla preporuka :D

nisam igrao uncharted 3 pa ne znam kakav je ali Portal 2 mi je najbolji bio ove godine (i sigurno zadnjih par)

inače ove godine je baš puno odličnih igara izašlo

Meni se bas svideo sismis zbog mracne i filmske atmosfere

GOTY - Batman
UNCHARTED 3
NBA 2k12 - po meni najbolja sporska simulacija do sada
Battlefield 3 - multiplayer
Najabolja nezasluzeno zapostavljena igra :)- Shadow of the Damned

nisam igrao dark souls i portal 2 mislim da sam dosta propustio

World of Tanks

edit:
Ups, sada tek vidim da je ovo u sobi za konzole :p

Poslednja izmena:
Ma moze i za pc. U ovoj sekciji je zbog ekskluziva kojih ima vise na konzolama :D

Vrh Dno