Šta je novo?

gotich 2

djceda

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2004
Poena
604
nisam bas u toku,da li postoji neka novija igra na ovu foru jer se sa prethodne nisam skidao?

djceda je napisao(la):
nisam bas u toku,da li postoji neka novija igra na ovu foru jer se sa prethodne nisam skidao?
Jos ne. Cekaj nastavak. Probaj Gothic 1 ako nisi igrao - odlicna je.

Ja nisam ni cuo za gotich ? Postoji Gothic i naslednik Gothic 2.

OptiPlex je napisao(la):
Ja nisam ni cuo za gotich ? Postoji Gothic i naslednik Gothic 2.
:banana: Da i zove se StarWars Knights Of The Old Republic koja je zilion puta veca i kompleksnija od Gothica 2 sa koga se isto nisam skidao. ,,:)

Pf, pa onda je Gothic2 stvarno boolja... :d

Zezam se, KotOR je stvarno fantasticna igra, ali nema neke kompleksnosti...

gothic(oba dela) su zakon,probaj KOTOR,nisam igrao ali sam cuo da je isto extra

KotOR je keva! Pazi kad sam ga i ja presao (doduse na "easy" tezini) a presao sam do 10 igara u zivotu... :D
Cim mi prodju kolokvijumi, ima opet da pocnem, ovoga puta na "normal" :d

Ozbiljno, KotOR je odlican. Stvarno te potpuno stavlja u Star Wars univerzum. Vredi sva 4 diska, i da sam burzuj odma' bih kupio original.

porac je napisao(la):
:banana: Da i zove se StarWars Knights Of The Old Republic koja je zilion puta veca i kompleksnija od Gothica 2 sa koga se isto nisam skidao. ,,:)

:d :D ;) :p :-devil-:
Sve, sve, ali da je Kotor veci i kompleksniji od Gothica ? Pa nije mu ni do kolena. Da nije smestena u Star Wars univerzum ne bi se ni proslavila preterano. Da ne pominjem kompleksnost igre, pa Gothic je pravi pravcati rpg sa zilion kvestova, a Kotor...?

E momci, momci, imate vi jos dosta da se igrate...:smoke:

Vidim da ovde ima i onih pametnih sto vole da me ispravljaju pa ako su toliko pametni mogu da me slobodno nazovu da se nadjemo da poricamo o gotichu i gothicu

Evo ovako:

Ghotic 1 preso 4 puta
Ghotic 2 prsao 6 puta
SW Kotor presao 9 puta... i to 9ti bas pre neki dan.

Nadam se da ovo govori o kvalitetu igara.

Inace kakav je Blade of Darkness ??? To bi trebalo da je neka matora igra.

Pa proosecan rpg, ako si igrao Rune recimo da je slican tip igre, ako se dobro secam

Rune ? Pa to je bio krs samo takav. Blade off Darkness je odlicna igra (udri-zgromi macevanje). Bolja od nje u tom maniru nije izasla. RPG jeste ali od nadogradjivanja lika tu nema nista. Muzika u igri otkida, a svetlosni efekti su u vreme kada je igra izasla bili izvanredni. Probati pod obavezno.

Poslednja izmena:
onda ti je i Legends of Might and Magic bio takodje krs?

mikac79 je napisao(la):
onda ti je i Legends of Might and Magic bio takodje krs?
Pa nije, ali je Rune ako se dobro secam hack&slash igra sa uzasnom fizikom. Glavni lik je Ragnar - plavokosi Viking tek proglasen za odraslog ratnika koji krece u osvetu svojih drugova (i oca) protiv nekog lika koji je valjda sluga boga Lokija. Sam pocetak nije los, ali je sve ostalo blagi uzas. Igra je nesto bolja tek na kraju ali je treba trpeti do tada.

U svakom slucaju, o ukusima ne treba raspravljati, tako da je to tacka na diskusiju.

djceda je napisao(la):
Hmm, nije bas novija ali definitivno vredi - morrowind + dodaci + mod "House of Ragnarox" koji omogucava teleportaciju da ustedis vreme na glupe kilometarske setnje, koje jedine malo umeju da nerviraju... Aaaa, jel neko rekao "Cavern of incarnate" :party:

Jel ima za morrowind neki dodatak koji menja malo nacin borbe i macevanja. Ja sam igru prestao da igram iz dva razloga.
1. Macevanje je toliko debilno da vecu debilanu nisam video. Ustvari tako mi lice mnoge igre od kada sam video Gothic fazon borbe. Pa zato pitam ima li neki mod ili sl. koji malo poboljsava macevanje a ne da mi se macije ko da kopa budakom ili motikom.
2. Lik u ugri se nahoda ziv. ima da se hoda o u forest gampu kada ovaj trci. Sada kada vidim da ima mod za malo brze kretanje po igri onda otpada pitanje da li postoji nesto sto ubzava kretanje.

rakabencmark je napisao(la):
Jel ima za morrowind neki dodatak koji menja malo nacin borbe i macevanja. Ja sam igru prestao da igram iz dva razloga.
1. Macevanje je toliko debilno da vecu debilanu nisam video. Ustvari tako mi lice mnoge igre od kada sam video Gothic fazon borbe. Pa zato pitam ima li neki mod ili sl. koji malo poboljsava macevanje a ne da mi se macije ko da kopa budakom ili motikom.
2. Lik u ugri se nahoda ziv. ima da se hoda o u forest gampu kada ovaj trci. Sada kada vidim da ima mod za malo brze kretanje po igri onda otpada pitanje da li postoji nesto sto ubzava kretanje.

pa sto se tice macevanja - jeste krs, ali dosta drugih stvari je totalno ok - prica, nelinearnost, atmosfera... Inace, ovaj mod unosi u igru mogucnost teleportacije u vecinu bitnih lokacija iz igre, osim onih sakrivenih koje je potrebno sam pronaci - primer "Cavern of incarnate". I jos jedna preporuka, sto pre treba resiti quest "Pemenie and boots of blinding speed" koji vam donosi cizme koje omogucavaju prilicno brz prelazak vecih razdaljina... Ovo su inace glavne mane igre, svako kome se dopao gothic trebalo bi da pokusa i sa morrowindom, definitivno vredi...

Ma igrao sam ja morrowind ali sam ga batalio prvo zbog OGROMNOSTI tabli i kolicine hodanja, a zatim i zbog izuzetno glupe borbe. U nekom od proslih nastavaka morrowinda, mislim da je redguard ili nesto sl., macevanje mi je bilo cini mi se bolje. Padam u iskusenje da probam ponovo morrowind, ali ne znam.... Treba da izadje Beyond Divinity i Vivisector.... to bi mogle da budu dobre.

Evo malo informacija o Gothic serijalu, koga zanima naravno...

Za početak, prvo što bi trebalo da se pojavi jeste Gothic 2 Add-on. Nemačka verzija ove igre je izašla prošle godine u ovo vreme, a razlog zbog koga još uvek nije izdata Engleska verzija jeste loše napisan ugovor od strane Jowood-a. Na poslednjem E3 sajmu Jowood je objavio da je povratio vlasništvo nad igrom, i da bi trebali uskoro da je vidimo na policama u Velikoj Britaniji (verovatno će distributer biti Koch Media, kojii je radio i na dvojci).

The Night of the Raven (kako se inače zove add-on) nije expansion pack, već prerađena, ili možda bolje reći, dorađena igra, koja je po težini i atmosferi bliža kecu nego dvojci.

Za kraj, trenutno se radi i na trećem nastavku serijala. Za sada ne postoje konkretne informacije o igri, ali zbog ogromne igračke populacije internetom kruže razne glasine. Datum izdavanja u Nemačkoj jeste četvrti kvartal sledeće godine. Za više informacija možete posetiti ovaj sajt, konkretno ovaj odeljak.

EDIT: Zaboravio sam da pomenem da je nedavno napravljen odličan mod za originalan Gothic sa novom pričom i predelima. Zove se Diccuric i više informacija o njemu ovde. O kvalitetu moda govori pojavljivanje u Nemačkom časopisu PC Action, koji je do sada udomio svega nekoliko modova. Za sada se može skinuti samo verzija na Nemačkom jeziku, a u bliskoj budućnosti će se prevesti i na Engleski i Ruski. Engleski prevod je već gotov, tako da ga možemo očekivati vrlo uskoro.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno