Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Ja sam razmisljao da kupim G4, nisam nesto previse ocekivao, posto je Jowood izbacio iz igre Piranha Bytes, i dao razvoj Spellbound-u, ali nisam hteo da se zalecem poucen iskustvom iz G3 (o addon-u za G3 necu trositi reci, najkraci opis je bezobrazluk, nisam ga ni uzimao u obzir za kupovinu :d ).

Ocekivao sam recimo neki solidni RPG, ali Jowood ocigledno nastavlja staru praksu, "pritisni razvojni tim da izbace igru sto pre na trziste bez obzira na posledice", naci ce se vec dovoljno onih koji ce da je kupe... Mislim da su se ovaj put debelo zeznuli, i nece mi biti uopste zao ako konacno propadnu, bolje nisu ni zasluzili.

Jedini plus koji mogu dati igri posle odigranog demo i procitanih testova je grafika (pod uslovom da korisnik ima solidan kompjuter), ostalo je tesko smece.

Prica je nikakva, totalno konfuzna, skil sistem katastrofa, RPG elementi baceni nemilosrdno na deponiju, linearni svet, koji uopste ne izaziva da se istrazuje (a i ne moze, zbog brojnih barijera - da ne bi slucajno igrac zalutao sa puta i izginuo, ko je samo dosao na tako glupu ideju, da mi je znati :bottle: ).

Mozda cu igrati G4 nekada, kada se pojavi kao budzet-verzija za 5 do max. 10 eura, toliko mozda vredi - mada je 10 € vec suvise :-devil-: (ili kada izadje kao dodatak na CD-u nekog casopisa).

Poslednja izmena:
Ja sam razmisljao da kupim G4, nisam nesto previse ocekivao, posto je Jowood izbacio iz igre Piranha Bytes, i dao razvoj Spellbound-u, ali nisam hteo da se zalecem poucen iskustvom iz G3 (o addon-u za G3 necu trositi reci, najkraci opis je bezobrazluk, nisam ga ni uzimao u obzir za kupovinu :d ).

Ocekivao sam recimo neki solidni RPG, ali Jowood ocigledno nastavlja staru praksu, "pritisni razvojni tim da izbace igru sto pre na trziste bez obzira na posledice", naci ce se vec dovoljno onih koji ce da je kupe... Mislim da su se ovaj put debelo zeznuli, i nece mi biti uopste zao ako konacno propadnu, bolje nisu ni zasluzili.

Jedini plus koji mogu dati igri posle odigranog demo i procitanih testova je grafika (pod uslovom da korisnik ima solidan kompjuter), ostalo je tesko smece.

Prica je nikakva, totalno konfuzna, skil sistem katastrofa, RPG elementi baceni nemilosrdno na deponiju, linearni svet, koji uopste ne izaziva da se istrazuje (a i ne moze, zbog brojnih barijera - da ne bi slucajno igrac zalutao sa puta i izginuo, ko je samo dosao na tako glupu ideju, da mi je znati :bottle: ).

Mozda cu igrati G4 nekada, kada se pojavi kao budzet-verzija za 5 do max. 10 eura, toliko mozda vredi - mada je 10 € vec suvise :-devil-: (ili kada izadje kao dodatak na CD-u nekog casopisa).

Igra je odlican demo 'gradjevinskog' materijala. Ovakva kakva je sad treba da ide da neko od nje napravi igru, tj pricu, svet, itd.
Znaci jedno 6 meseci do godinu dana i bila bi super igra ali posto su gospoda iz Jowooda resili da izedu m**da i da na silu izbace tehnicki demo umesto gotovog proizvoda onda i zasluzuju da propadnu 'za sve pare' :d

Ja sam razočaran. Ipak, očekivao sam više. Već je pao uninstall i preorijentišem se na New Vegas.

Igra nije nista posebno vise sam ocekivao, ima lepu grafiku, zahtevna je sa masinom iz potpisa radi na oko 30-40FPS al nisam stavljao patch mzoda nesto poboljsa i ne zagreva mi kartu nista posebno...

Ako ti ne zagreva kartu, moguce je da ne iskoriscava GPU kako treba, proveri zauzetost istog :)
Posto su ljudi rekli da se sa patchom, ispravlja taj bag...koliko se secam :)

Gothic für immer

Ljudi ja sam jedan od velikih fanova Gothic igre jos od prvog dela. Treci a sada i cetvrti deo sam dobio od proizvodjaca (probna skracena verzija) da probam. I verujte mi svi vi koji volite Gothic odlican je. Pozzz

Nemoj da spamujes.
Svako ko je igrao G1,2 i 3 ce se sloziti da je ova igra smece, i da je jednostavno pravljena za retardirane(ne bukvalno) klince koji ce balaviti za grafikom u igri, a da je sadrzaj sveden na kliktanje po meniju i pravljenju napitaka u sred borbe.
Pri tom, borba je levi klik ,desni klik i tako dok ne sprzis misa.
Prica je tanka i realno nema veze sa G1 i G2 , plus sto su morali da ubace G3 Forsaken gods ne bi li nekako ovu igru nazvali Gothicom.
Mogao bih da napisem referat o Gothicu, ali nema svrhe, poenta je da je g4 gubljenje vremena.

e bash shteta G2 po meni najjachi deo !!! G3 tu i tamo nije losha moz se zaludi cisto se predje al nema tog navlachenja na igranje i ubacivanje u pricu kao kod G2 ...G4 sutra nabavljam pa cu videti sta je poradila nova garnitura xD

Kad vec pominjete Gothic2, obavezno pogledajte ovaj mod. Po meni najbolji texture patch ikada uradjen za G2 :)

zove se Vurt's Gothic II Texture Pack v0.2

Evo pogledajte kako otprilike izgleda :)

http://img811.imageshack.us/i/vurtg2.jpg/

Poslednja izmena:
Rece covek i osta ziv.:S:

Igra je tesko smece u svakom pogledu osim grafike i nikako ne zasluzuje da nosi ime Gothic, narocito kada se uporedi sa prva dva dela koji su po svim pitanjima osim grafike a way ahead.

Kako ostade ziv?
Zar nisi citao na b92 da je jedan decko nadjen obesen u Khorinisu? :-devil-:

Kako ostade ziv?
Zar nisi citao na b92 da je jedan decko nadjen obesen u Khorinisu? :-devil-:

Ja sam citao...Posle su mu truplo izbacili iza zidina grada i izjeli ga pacovi... To je zapravo onaj kostur ispod olupine camca...

Poslednja izmena:
Cisto ako nekoga zanima, pojavio se novi patch i radi odlicno. Jedino sto mora da se brisu stari sejvovi da bi radio.

Najavljen je i dodatak Fall of Setariff , koji ce dodati igri jos jedno 10 sati. Nekako ne mogu da se otmem utisku da je on planiran i pre izlaska Arcanije.

Da, najavio sam to jos pre par meseci.
Sad cemo videti sta ce se desavati sledecih 3 meseca sa Jowood-om.
Ipak ce biti da je ocajno rukovodstvo upropastilo firmu, tj. zedj za parama bez obzira na sve.
Mislim da nema jedne igre, koja je izasla u poslednjih par godina, a da nije bila izbacena u nekoj alfa/beta fazi.
Sad igram G4, i neverovatno mi je zao kako su od ovako lepe igre uspeli da naprave ******.
Grafika je neverovatna, svet je prelep, ali sve ostalo je 0.
Kao da su ljudi, zivotinje , svi napravljeni od drveta, a i AI im je na nivou 2godisnjeg deteta.
Mislim da i addon nece nista bitno popraviti, a mozda mozemo da se nadamo da ce Jowood pustiti u opticaj SDK , da bi ljudi mozda mogli da moduju igru.
NIsta, jedino se ceka CSP za G3, kao i veliki patch za Forsaken Gods, kojim ce, kako su najavili, ispraviti gomilu bagova (koliko sam razumeo patch ce biti oko 1gb).

Zna li se kad bi Gothic 3 Community Story Project mogao biti gotov?

Forsaken Gods Enhanced Edition bi trebao izaći u Q1 2011.

...zanci, kad ode JoWood pod stecaj, PB i Deep Silver ce moci da preuzmu pravo na Gothic igre...mada, bice jako tesko nesto napraviti posle ovolko stete u prethodna dva dela... Jedino da nastave posle kraja 3. dela kad Nameless i Xardas izlaze kroz onu magicnu kapiju... uff, mozda i dobijemo Gothic IV:p

...sto se tice nastavaka i dodataka od JoWooda:
So The Upcoming Addone Will be "Arcania - The Fall of JoWood" I Guess.
cega se sve nece setiti :d

Poslednja izmena:
1. Community Story Project ce biti gotov "kad bude gotov".
Koliko se meni cini , oni se uopste ne zure, jer verovatno ne zele da ponovo pecuju pec.
Neko od njih je rekao da mozda i nece izaci ove godine, sto je naravno i jedna od mogucnosti.
Ceka se i taj FGEE, cisto da bi se videlo kakav je mogao biti FG, pogotovo jer je manji od G3.
2. Prava na Gothic igre mozda i ne dobije PB sto je velika mogucnost, vec ga Jowood nekom proda za masne pare.
Vidim da su addon najavili kao "prvi addon" sto je veoma zabrinjavajuce.
Do tada verovatno cemo igrati Risen 2, ako i on uopste izadje ove godine.

Ja ionako više očekujem od Risen serijala nego od novog Gothic serijala. A zanima me i taj Forsaken Gods Enhanced Edition, očekujem da će biti dosta dobar. Nisam igrao FG, samo sam čuo da je loš.

The Gothic 3 Community Story Project team is looking for assistance!
Wanted: Experienced 2D landscape texture artists!

The Gothic 3 Community Story Project team is looking for assistance. They are in need of skilled designers for the project of overhauling every single world texture in Gothic 3. Since their former texture artist had to leave, they have been making close to no progress during the past weeks.
Visit the CSP website for more information

Ja sam prilično neupućen u ovo, pa mi dozvolite da malo skrenem sa teme o Gothic 4:

Upravo sam "naručio" nešto što se zove ovako "Gothic 3 With all updates to Enhanced Edition", kompletno upakovano - završno sa CP 1.73. Ja inače nikada nisam odigrao G3 zbog neoptimizovanosti i bagova ali se nadam da će ovo da radi. Jesam li u pravu?

JoWooD - Game Over

I da citiram ovde samog sebe, želja mi se ispunila :-devil-:

JoWooD - Game Over (link)

Pošto trvdoglavi menadžment JoWood-a nije hteo da izvuče nikakve pouke iz Gothic 3, i da popravi kvalitet igara prilikom izbacivanja na tržište, desilo se šta se moralo desiti - JoWood je konačno propao, nema mu spasa.

Forsaken Gods je bio težak bezobrazluk, igrači bi nekako i preko toga prešli, ali su sa ArcaniA - Gothic 4 preterali, totalno su ignorisali želje igrača u forumu, čak su ih i vređali, i komentarisali da ArcaniA nije za veterane Gothic serije, i da ih ne zanimaju kao kupci, ciljna grupa su tzv. "Causal Gamer"-i, sa njima će Jowood ostvariti veliki uspeh.

Rezultat takve poslovne politike se vidi, JoWood kao firma više ne postoji, e pa onda da čestitamo na velikom uspehu. :bottle:

Dobra vest u ovome je da se prava za Gothic seriju vraćaju kod Piranha Bytes, tako da se možemo nadati da će nekada izaći dostojan naslednik.

Poslednja izmena:
Cenim da će Pluto 13 početi sa radom na Teh Real Gothic Four čim završe Risen 2.

Treba ih pustiti da rade sta su zamislili, a ne pod pritiskom da rade nesto zbog para. Voleo bih i ja ponovo Gothic, ali ne po svaku cenu...
...posle R2 najavljen je neki space rpg... voleo bih to da vidim... mada ko zna sta ce biti.

R2 mnogo sakate zbog konzola...bojim se neke mrsave linearne budalastine za teletabise...

Poslednja izmena:
@GaW
Verovatno nece. Oni su znali i ranije da ce imati prava na Gothic onog trenutka kada Risen 2 bude gotov. Po recima jednog od ljudi iz PB, oni su JoWoodu prodali licencu na vremenski period, a ne na odredjeni broj nastavaka. Taj period je trebalo da istekne krajem ove godine ili u toku sledece. Medjutim kada je dao taj intervju je takodje rekao da verovatno nece raditi dalje na Gothic serijalu, nego bi on licno voleo da rade potpuno novi setting rpg igre (pre godinu dana su pominjali cyberpunk ili steampunk kao nesto sto bi voleli da rade). Mada, kako sam rece, jos uvek se nista ne zna i sve je moguce.

Vrh Dno