Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Probah sinoć malo. Zaglavih se kod proklete drvene noge :). U suštini nije loša igra, na da nema veze sa prethodnim naslovima niti, što već rekoše, ima R od RPG-a.

Vraćam se na Street fighter... a mogao bi i još neko iz ove teme da uradi isto :p

Poslednja izmena:
Izasao lek za hotfix!

Je li igra neko ovo sa 5850 ili 5870 da pogleda temperature?

Meni ode na 92c

Kako bre ljudi? ja sam letos u furmarku na bivsoj 5850(referentna) imao MAX 86C i to 980/1250 1.27V nesto vam tu ne pije vodu...

Zna li neko da li ista poboljsava taj hot fix? da znam da li da se cimam da stavljam njega i da trazim odgovarajuci lek

Imam i ja u Furmarku 86c ali Gothic pobedjuje Furmark-a :D

Ma ovo je jos ekstra temperatura s obzirom da mi je karta naklokovana kada igram Gothic :)

@svarog84
...ako ti je karta na 92C, memorija je preko 100? obicno je vislja temp. memio i shadercore od one koju pokazuje za karticu.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem, zašto u desktop računaru imate toliko visoke temperature, ni u jednom laptopu nisam imao a gledam testove nemaju ih ni oni sa mobility 5870, 5850. Toliko kulera, ne služe ničemu, glupost

Ljudi, jel' izasla kakva medicina za ovaj hotfix, ili je i dalje neizleciv? :D

Ja ne razumem, zašto u desktop računaru imate toliko visoke temperature, ni u jednom laptopu nisam imao a gledam testove nemaju ih ni oni sa mobility 5870, 5850. Toliko kulera, ne služe ničemu, glupost

Koji kuleri? Sad sam ukljucio ovaj na prednjoj strani kucista i max temp. u Gothicu je 82,5c.

A tim testovima da mobility-ji 5870 i 5850 nemaju velike temperature ja ne bih bas verovao. :)

Poslednja izmena:

Ne mozes da poredis Mobility 5870 sa svojim desktop parnjakom jer njih 2 nemaju mnogo zajednickog.
Mobility 5870 GPU ima svega 800SP-a i 128bit memory bus pa je po brzini slicniji desktop karti 5770 nego 5870, plus sto radi na jos nizem naponu i taktu.
TDP mu je svega 50W.
U svetu laptopova i tako osakacen M5870 spada u brze GPU-ove, ali u poredjenju sa desktop karticama nema tu mnogo sta da se poredi.

http://www.amd.com/us/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-5800/Pages/hd-5870-specs.aspx
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5870.23073.0.html

Poslednja izmena:
:D

džabe si trošio reči jer sve što si napisao sam odaaaaaaaaavno znao, totalno nebitno, nisi shvatio poentu, ne vidim zašto se grafiče toliko greju period, a svako "moderno" kućište ima više od jednog kulera u sebi dok laptop ima jedan mali koji hladi sve, to je bila moja poenta, podsmejavanje, zezanje :D

Verovatno je u pitanju bug u endzinu Arkanije pa na odredjenim ili svim ATI kartama konstantno drzi GPU load na 100%. Ispravice to najverovatnije neki patch ili mozda noviji drajver.
Ako je GPU stalno pod punim opterecenjem bez obzira na kompleksnost scene nikakvi ti tu dodatni ventilatori nece puno pomoci vec samo koliko je dobar sam vga kuler.
Oni koji imaju nereferentne modele tipa Saphire Toxic, Vapor-x i sl. verovatno imaju nize temperature bez obzira na ovu anomaliju.

Bilo je vec dosta igara sa slicnim bugovima i npr. Starcraft 2 je imao slican bug sa pregrevanjem gpu-a ako dugo stojite po menijima :

http://gameinformer.com/b/news/arch...rd-confirms-starcraft-ii-overheating-bug.aspx

Poslednja izmena:
nije to bug, sta vise arcania vise odgovara ATI-ju jer ima bolji fps od NV-a, ako se nekom kartica pregrejava neka se zali proizvodjacu kartice sto je stavio sklj kuler...

Nego ljudi, jeste li čuli da naš zeljko pošto je prešao Gothic 4: Arcania dva puta uzduž i popreko i dalje nastavja sa igrom. Čoveku nije dosta ove fenomenalne igre. Naravno nije ga teško razumeti, ipak je G4A jedna fenomenalna igra ni nalik demou koji je pušten da bi privukao mlađu populaciju. U ful verziji igre sve pršti od nelinearnosti, raznovrsnosti, izazova i kvalitetnog RPG iskustva. Kakva igra ljudi, ja sebi ne mogu doći. Jedino mi ostaje da se od srca zahvalim zeljku jer je pohvalnim postovima o ovoj igri meni skrenuo pažnju da je probam i odigram.

:)

^ xD hahah upravo to :D

bogami moze da prica ko sta hoce, Gothic 3 je MAMA za ovaj propali eksperiment , ne vidljivih zidova i lika koji ne zna ni da pliva, a tu dosao baca vatru , trlja prste i stvara elektricne sokove i munje i tako to ....

^ xD hahah upravo to :D

bogami moze da prica ko sta hoce, Gothic 3 je MAMA za ovaj propali eksperiment , ne vidljivih zidova i lika koji ne zna ni da pliva, a tu dosao baca vatru , trlja prste i stvara elektricne sokove i munje i tako to ....

Slazem se 100% sa tobom...

Mora da dodam....
Igra je mnogo, ali mnogo loše urađena. Misije su katastrofa i na nekima se samo bespotrebno gubi vreme švrljajući kako bi se pronašao pravi put. Borbe su, kao po nekom standardu, očaj živi. AI je jako loš. RPG.... e sad... ako nekoliko klizača čini RPG onda ja živim u zabludi već godinama :).

Sve u svemu bespotrebno trošenje vremena ako mene pitate. Ovo treba zaobići u najširem luku!

Mora da dodam....
Igra je mnogo, ali mnogo loše urađena. Misije su katastrofa i na nekima se samo bespotrebno gubi vreme švrljajući kako bi se pronašao pravi put. Borbe su, kao po nekom standardu, očaj živi. AI je jako loš. RPG.... e sad... ako nekoliko klizača čini RPG onda ja živim u zabludi već godinama :).

Sve u svemu bespotrebno trošenje vremena ako mene pitate. Ovo treba zaobići u najširem luku!

Nema potrebe zaobilaziti tolko je kratko da taman kad ukapiras da je njesra vec si zavrsio i mozes da brises.

Ja je predjoh ali ne zato sto je dobra vec zato sto od G3 nisam instalirao jednu jedinu igru pa me i ovo drzalo. Elem, ovo bre ko neka platforma, resis questove u jednom gradu pa palis dalje, nema potrebe vise tu da se zadrzavas ili ne daj boze vracas, caozdravo. :)
AI i NPC blago receno katastrofa a to da je 90% AI-a copy-paste i da ne spominjem. Svaku put kad startujem nekog bio sam u fazonu "Jel znam ja ovog lika?". :D
Na gothic tezini sam za celu igru popio par health potiona i potrosio par zavoja, smesno. Sve u svemu nista osim imena i par likova nema od starog dobrog Gothic-a. A i nije da sam kao reko nesto novo. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno