Šta je novo?

Gothic 4, zvanično najavljen!

Skoro sve na max, 1680x1050, ne pada ispod 40 frejmova. Nisam obratio paznju kako se ponasa ispod vodopada. U sustini radi malo losije nego demo

Izgleda je sa NV karticama iz 4xx bez patcha ocaj... meni nije fps toliki problem vec igra secka/zastajkuje sva, gore od Gothic 3-ke, zauzece GPU je lose ide od 40-60% dok je u demou islo 90-98%

Meni isto zeza, seta izmedu 30 i 20.

EDIT: Sada sam zavrsio i prvi kvest, i izgleda da je to zezalo pri prvom ulasku u selo. U ostalim delovima mi je sada oko 35, dok kada udjem u selo drzi na oko 30 sa povremenim padovima na 25. Mada koliko se secam u demou je FPS bio stabilniji sa manje oscilacija.

Poslednja izmena:
Koliko se secam i poslednji Gotic je imao isti problem sa neoptimizovanscu,prezahtevan je bio i seckao je a uz to i druge bubice..
Ne mogu da verujem da su napravili isti propust!Kakav je to engine???
@Geble
Jel moguce da je toliko nizak FPS sa tvojom kartom na toj rezoluciji?Definitivno je neoptimizovana!

Poslednja izmena:
Koliko se secam i poslednji Gotic je imao isti problem sa neoptimizovanscu,prezahtevan je bio i seckao je a uz to i druge bubice..
Ne mogu da verujem da su napravili isti propust!Kakav je to engine???

Ma demo radi odlicno jer je noviji build u pitanju, patch inace resava probleme ali nema leka za to :)

Sada je bolje u odnosu na pocetak, drzi ga tu oko 35, ali to kada sam poceo igru bilo je whoa tek sto krenem ka selu krene da pada na 20, ne znam koji mu je djavo bio. A demo je radio stabilno bez padova.

Kakva je igra? jel vuce da se igra...ima li atmosferu ili je filing kao u demou? Jel su NPC-ovi malo dosli sebi? Dal se bune kad ih mlatnes ili djornes nesto iz njihove gajbe?

Poslednja izmena:
Prosto neverovatno da su izbacili igru koja nosi nV logo a da tako lose radi na nV kartama. Dobro tu je patch... Pa ostaje sve isto u demo-u. Na startu skontas da ce borba biti samo kliktanje bez neke posebne taktike.

A alhemija i te fore? Jel i dalje radis sve iz inventara ili moras da nadjes alchemy table?

To i mene zanima.
Stavio sam da se skida, ali se vuce ko ferari bez tockova.

Lol kada sam krenuo da se peglam sa onim prvim "Archdeamon"om pao mi fps na 10 !?

shta je bre ovo lol

NPC-ovi su isti kao u demo, s tim sto cale od ove daje 3 kvesta, mada se kraj demoa sasvim razlikuje od radnje u igri. Sto se tice drpanja stvari i pucanja strele u glavu i dalje ne reaguju, a alhemiji trenutno nemam pristup. Najjaci mac koji sada imam je i dalje onaj od Dijega.

Mapa je dosta veca, evo su dve slike kada se predje deonica sa demoa, ona kula u daljini je onaj mali krug na donjem otkrivenom delu mape, dok onaj grad je demo mape iznad (gde ima ostrvo) i zakljucan je preko mosta tako da moram da vidim sada sta hoce seljaci da bi me pustili na taj demo mape. Jos nisam stigao da pohvatam slike, ali moze da se ide i na planine, ovde na mapi mu dodje istocno.

Takodje na one dve slike u prirodi taj deo radi oko 30 FPS, dok na poslednjoj slici kada se udje u ono selo nerazumljivo padne na 15-20.

Prilozi

• got1a.jpg
    got1a.jpg
    369.4 KB · Pregleda: 81
  • got2.JPG
    got2.JPG
    437 KB · Pregleda: 70
  • got3.jpg
    got3.jpg
    26 KB · Pregleda: 50
  • got4.JPG
    got4.JPG
    30.4 KB · Pregleda: 48
  • got5.jpg
    got5.jpg
    368.6 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Bice ova igra krsh kao i prethodni deo i onaj medjudeo posle Gothic 3-ke.

Ako se ne varam u americi je odlozen izlazak za 7 dana, tako da pretpostavljam da im treba vremena da izdaju neke patcheve ili sta vec za bolju optimizaciju.

Bice ova igra krsh kao i prethodni deo i onaj medjudeo posle Gothic 3-ke.

Gothic Forsaken Gods je blago receno uzas( no name indijski developer, na cijem sajtu nije bilo nista o razvoju i nakon izlaska igre) da je bilo bolje da su izdali strip koji povezuje radnje umesto da ovako blate igru.

Evo poceo sam prvi quest.Setovanja su mi sve na Full,Ultra detalji,iz drivera 16xAF ,AA setovanja nisam nasao u igri,sve ostalo je na max.FPS je od 60+ do najminimalnijeg 40 .
Igra mi se svidja i odigracu je.
Okruzenje je solidno,grafika je na nivou tog zanra.Malo osvezenja u odnosu na dosadasnje sivilo od ovih prethodnih igara.Priroda je zakon!
Evo nekih shoot-ova ..
Inace nista mi ne secka mada bi rekao da ipak fali patch.
Smesan mi sam pocetak igre i logo .Igrajte na novim GTX 4xx kartama nvidia bla..bla..bla..Ahahaha..

Prilozi

• Arcania 2010-10-13 15-09-13-23.jpg
    Arcania 2010-10-13 15-09-13-23.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 80
  • Arcania 2010-10-13 15-16-38-06.jpg
    Arcania 2010-10-13 15-16-38-06.jpg
    522.1 KB · Pregleda: 111
  • Arcania 2010-10-13 15-17-23-20.jpg
    Arcania 2010-10-13 15-17-23-20.jpg
    522.2 KB · Pregleda: 103
  • Arcania 2010-10-13 15-18-14-15.jpg
    Arcania 2010-10-13 15-18-14-15.jpg
    523.4 KB · Pregleda: 112
Svidja? Jesi li ti igrao neki Gothic? Something? Neki rpg? Forsiraj AA iz drajvera a ne samo AF, ipak tebe nije tako lako zadovoljiti i nisi prosecan gejmer. Ja bih treskao glavu od stola kada bih bio takav gejmer kao ti a da vidim stepenice svuda po monitoru, to je nepodnošljivo!

EDIT: I to na 27" bez AA u 1080p?! au bruka...

Poslednja izmena:
naravno da nije, a igra je pravljena za ljude koji nisu igrali gothic.

...nemojte biti strogi prema PCBeastu. Bitno da je njemu lepo :D

Poslednja izmena:
naravno da nije, a igra je pravljena za ljude koji nisu igrali gothic.

Šta nam je, tu nam je. Za ovo važi isto što i za Fallout 3, ako se zaboravi koje ime igra nosi može i da se igra. Mi tu ništa ne možemo promeniti...

@Wahad
Forsirao sam 8xAA i okruzenje je dosta bolje..Oseti se fino razlika.Inace FPS mi nista ne skida,zanimljivo..
Rez je 1920x1200 nije 1080p!
Igrao sam Gothic ranije,vec sam rekao ovde u temi..Poslednji mi je bio shit teski tako da sam to odmah izbrisao.Jedini koji mi je ok bio je Gothic II ,sad sam vise i zaboravio koji je deo,davno je to bilo..
Inace ova tematika nije bila odavno na meniju tako da je meni ok kao osvezenje.RPG-e igram zasto da ne..
Mene je najvise odusevio Dark Messiah mada je to vise Akcion sa primesama RPG-a ali ok.Takve igre su retke.
Witcher je isto cool rpg..Itd da ne duzim..
Kvalitetnih igara je i onako malo,ako budemo trazili u svakoj dlaku u jajetu sigurno cemo se "naigrati" .
Jos nesto?
@Uruk
Tako je..Meni je lepo i to je najbitnije..;)

Poslednja izmena:
***-a ovo lici na drugi G3 znaci cist prosek tek da se odigra ali do pola...nego kakvi su questovi?

E ovo mi je bila dobra provala pa cu da podelim sa vama...lik je, kolko sam skontao, bio ozbiljan:d... naime:
Rules to live by in Arcania
So far this is how I've been playing the game (since cant see this stuff getting put in unless mods happen):

Warning, requires self discipline

- Set difficulty to Gothic

- Dont use your bow when in melee range

- Only use bandages in a bed (because they are over powered... not for a logical reason!)

- Only use weapon crafting while at a blacksmith station.

- Only use food crafting at a cooking pot.

- Only make potions at alchemy desk

Doing this helps my enjoyment of the game. Any others you can think of?

Ma nije bila uvreda, vec konstatacija.

A ovo za pravila je stvarno lol, jos samo da nekako zamracis ekran kad legnes u krevet :p

Hotfix koji resava seckanja i ostale glitcheve radi sa prvobitnim reloaded lekom.
:)

Da li ste primetili da maltene pola NPC-jeva izgleda isto kao otac od Ivy. :D
Inace, napokon sam uspeo da nadjem alhemicara u gradu, a evo i bolji pogled na mapu.

Prilozi

• gv1.JPG
    gv1.JPG
    234.8 KB · Pregleda: 121
  • gv2.JPG
    gv2.JPG
    245.7 KB · Pregleda: 134
Znaci jos se ceka resenje za hotfix?

Sto se tice same igre ono je strasno, grafika nikako ne odgovara takvom tipu igre, previse je sarena i vesela, mapa je jako losa i ocigledna (u trojci si bre na svakom koraku imao neku skrivenu pecinu ili tunel) tako da istrazivanje nije ni potrebno jer unapred mozes da naslutis sta se gde nalazi. Nacin borbe je napravljen za totalne imbecile, znaci boris se sa gnomom npr. vostis ga, vostis i onda on podigne buzdovan da te udari i drzi samah "pola sata" vise nego dovoljno da ga ti izbegnes, mislim ovo bi i "specijalcima" bilo jadno. Dijalekt i ton protagoniste je takodje promasaj, vise zvuci kao neki engleski maneken/fudbaler nego kao za*ebani baja u usponu. Onda, dalje, objekti i kvestovi su ti bukvalno nacrtani na mapi i previse su jasni kao turn to turn na navigaciji (znam da to moze da se ugasi ali to dodatno objasnjava za koju populaciju je namenjena ova "igrica"), znaci sama igra nema ono staro istrazivanje, upoznavanje sa mapom pa na tom putu bez cilja svasta otkrijes, resis unapred kvestove ili pokupis potreban item. Spavanje u krevetu nema apsolutno nikakvog efekta, niti mozes da napunis health niti da kontrolises doba dana kada ces da se probudis.
Ej, vec na nekom mizernom levelu sam dobio neki item koji mi regenerise health, mislim daj molim te,jos je samo falilo po defaultu da ukljuce i God on :D
Jedine stvari koje mogu da svrstam u "plus" su jako brzo otvaranje chestova, ***, mene je smaralo da cekam da cucne pa da otvori pa da opet ustane, ovde je to gotovo instant kao i mine-ovanje ora/iron/ostalog, sve ide instant. Eto to su za sada jedine pozitivne stvari koje sam primetio.
Da se razumemo, preci cu ovu igru samo zato sto se zove gothic i zato sto bi mi bilo krivo sto nisam odigrao/presao sve gothic nastavke, kakvi god promasaji bili.

@ Gothic 3 hejteri
Ovako, pre nedelju dana sam ponovo presao Gothic 3 + community patch i igra radi fenomenalno,opeglane teksture, nema stucanja, prosto milina igrati. Ono sto morate da priznate je sledece, igra ima fenomenalno zanimljiv svet, jako mastovito postavljene rusevine/tuneli/pecine da te prosto uvek vuce da ne ides glavnim putem vec da setas/istrazujes po sumi. Grafika trojke mi je uglavnom bolja od grafike u ovom sad Gothicu 4, teksture terena mnogo lepse izgledaju, ovaj sad verovatno ima neke naprednije efekte, ali meni je to nebitno. Gothic 3 ima jako glupu glavnu pricu, ali vecina side questova su prilicno zanimljivi sto u globalu cini relativno doslednog naslednika Gothica.

Poslednja izmena:
Jos nesto bih dodao. :)
Posle nekoliko(uzaludno utrosenih) sati igranja, pao je uninstall. Jednostavno nisam mogao da podnesem osecaj da se nalazim u Gothic svetu koji sam prepesachio uzduz i popreko vise puta, a koji ovoga puta izleda kao neka sala ili *******cija. Ovo sto sam igrao do malocas nema G od Gothica! Predhodni delovi su bili mala remek dela za ovo ***** na tanjiru koje nam je spellbound servirao. Momci su potpuno promasili zanr, pricu, junaka, zaplet, rasplet...SVE!!!
Kao sto sam rekao ranije, Gothic 3 nije imao bas neku pricu ali je ona bila dovoljno interesantna da te uvede u ceo taj svet i da posle nekog vremena zaista razumes ono sto vidis na ekranu. "Ovo" sto sam igrao danas i predhodni dan je jedan jako neuspesan pokusaj da se na bilo kakav nacin prenese osecaj predhodnih Gothic igara.
Veoma sam razocaran ali sta je tu je, cekam Risen 2. :)

ps.
Da ne bude zabune. Igru sam prestao da igram jer je namenjena prvenstveno *****ima koji vole da ih igra vuce za rukav do samog kraja. Ubijes prva 2 trola na koja naletis, dobijes 12 heal potiona i 116 bandage-a i udri sve do kraja. Prekaljeni gameri poput mene, vole malo tezine, razmisljanja i uzbudljivosti. Je*es ti igru u kojoj ne moras nista vise od mlataranja oruzjem da radis. :)

ArcaniA: Gothic 4 = EPIC FAIL!!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno