Znaci jos se ceka resenje za hotfix?
Sto se tice same igre ono je strasno, grafika nikako ne odgovara takvom tipu igre, previse je sarena i vesela, mapa je jako losa i ocigledna (u trojci si bre na svakom koraku imao neku skrivenu pecinu ili tunel) tako da istrazivanje nije ni potrebno jer unapred mozes da naslutis sta se gde nalazi. Nacin borbe je napravljen za totalne imbecile, znaci boris se sa gnomom npr. vostis ga, vostis i onda on podigne buzdovan da te udari i drzi samah "pola sata" vise nego dovoljno da ga ti izbegnes, mislim ovo bi i "specijalcima" bilo jadno. Dijalekt i ton protagoniste je takodje promasaj, vise zvuci kao neki engleski maneken/fudbaler nego kao za*ebani baja u usponu. Onda, dalje, objekti i kvestovi su ti bukvalno nacrtani na mapi i previse su jasni kao turn to turn na navigaciji (znam da to moze da se ugasi ali to dodatno objasnjava za koju populaciju je namenjena ova "igrica"), znaci sama igra nema ono staro istrazivanje, upoznavanje sa mapom pa na tom putu bez cilja svasta otkrijes, resis unapred kvestove ili pokupis potreban item. Spavanje u krevetu nema apsolutno nikakvog efekta, niti mozes da napunis health niti da kontrolises doba dana kada ces da se probudis.
Ej, vec na nekom mizernom levelu sam dobio neki item koji mi regenerise health, mislim daj molim te,jos je samo falilo po defaultu da ukljuce i God on

Jedine stvari koje mogu da svrstam u "plus" su jako brzo otvaranje chestova, ***, mene je smaralo da cekam da cucne pa da otvori pa da opet ustane, ovde je to gotovo instant kao i mine-ovanje ora/iron/ostalog, sve ide instant. Eto to su za sada jedine pozitivne stvari koje sam primetio.
Da se razumemo, preci cu ovu igru samo zato sto se zove gothic i zato sto bi mi bilo krivo sto nisam odigrao/presao sve gothic nastavke, kakvi god promasaji bili.
@ Gothic 3 hejteri
Ovako, pre nedelju dana sam ponovo presao Gothic 3 + community patch i igra radi fenomenalno,opeglane teksture, nema stucanja, prosto milina igrati. Ono sto morate da priznate je sledece, igra ima fenomenalno zanimljiv svet, jako mastovito postavljene rusevine/tuneli/pecine da te prosto uvek vuce da ne ides glavnim putem vec da setas/istrazujes po sumi. Grafika trojke mi je uglavnom bolja od grafike u ovom sad Gothicu 4, teksture terena mnogo lepse izgledaju, ovaj sad verovatno ima neke naprednije efekte, ali meni je to nebitno. Gothic 3 ima jako glupu glavnu pricu, ali vecina side questova su prilicno zanimljivi sto u globalu cini relativno doslednog naslednika Gothica.