Šta je novo?

Gothic 3?

Ha ha, dobra fora :D

O cemu bre ljudi vi pricate? Kakva bre nova igra, kakvi nekompletni dijalozi? Sto se mene tice, patchevi treba da isprave te bagove koji postoje (nista strasno, barem ja do sada nisam naleteo) i eventualno urade nesto po pitanju optimizacije. Kod mene, i ovako kako je radi dobro, verovatno zbog 2 giga memorije.

Sa kojim detaljima igraš? Meni na 1280x1024, svi detalji na max sa 2 giga RAM-a i mašinom iz potisa stvarno nepodnošljivo (ne)radi.

Hahahahahha...Ne mogu da verujem da i dalje pricate o rezoluciji.
Ljudi bre igrajte igru i otkrivajte dobre fore i odlicnu pricu, a ne zamajavajte se da li je bolje igrati u 1280x1024 ili 1024x768 sa svim detaljima na max. Evo ja uzivam na 800x600 i sa detaljima na medium, a vi nastavite dalje sa raspravom o rezoluciji u kojoj cete igrate. Nikakvi ste gejmeri. Sta ste radili u vreme Fallouta i Gothic 1???Ili mozda bolje uzmite AlienWare konfe od po 9000$. Mozda dobijete koji frejm vise i mozda primetite da na grani cvrkuce pticica.:-devil-:

Poslednja izmena:
Hahahahahha...Ne mogu da verujem da i dalje pricate o rezoluciji.
Ljudi bre igrajte igru i otkrivajte dobre fore i odlicnu pricu, a ne zamajavajte se da li je bolje igrati u 1280x1024 ili 1024x768 sa svim detaljima na max. Evo ja uzivam na 800x600 i sa detaljima na medium, a vi nastavite dalje sa raspravom o rezoluciji u kojoj cete igrate. Nikakvi ste gejmeri. Sta ste radili u vreme Fallouta i Gothic 1???Ili mozda bolje uzmite AlienWare konfe od po 9000$. Mozda dobijete koji frejm vise i mozda primetite da na grani cvrkuce pticica.:-devil-:

Najzad da neko kaze nesto pametno. Potpuno se slazem s tobom. Iskreno ne verujem da je vecina njih igrala igre u vreme Fallouta. Sta bi tek rekli za igre Betrayal at Krondor ili Eye of beholder. E, to su bili rpg-ovi.

Moze li neko da potvrdi da li je zaista mnogo bolje sa giga i po rama i vise?Izreskirao bi se za jos 512 ako je tako:D .Doduse i grafika mi je low end ali sta da se radi.Nego,kako je svet dobro uradjen,zaista prelepe lokacije.Svi dungeoni su prica za sebe,kao i priroda oko vas,odusevljen sam:banana: .

Upravo me nosorog zestoko odvalio:d .

Ljudi nemojmo vise o rezoluciji i drajverima. Ajmo malo o igri. Na sta ste naleteli, gde, sta, kako. Lokacije. Questovi.??!?!?!

Evo procitah, lik u igri naleteo na cowardly goblin-a koji je ubio boga u njemu.
A zove se cowardly goblin. LOL!!:D Zar to nije divno!!!!

Moze li neko da potvrdi da li je zaista mnogo bolje sa giga i po rama i vise?Izreskirao bi se za jos 512 ako je tako:D .Doduse i grafika mi je low end ali sta da se radi.Nego,kako je svet dobro uradjen,zaista prelepe lokacije.Svi dungeoni su prica za sebe,kao i priroda oko vas,odusevljen sam:banana: .

Upravo me nosorog zestoko odvalio:d .
potvrdjujem ti tu tvrdnju treba puno rama za igru,doduse ja igram na 1024 i vecjini podesavanja na max pa je i logicno zasto zna da swapuje

E sad par pitanja vezano za nacin borbe,ne znam da l se meni cini ili je nekako lakse savladati protivnika ako stalno drzis desni klik(block)?i pitanje da li ti znaci nesto block u borbi sa zivotinjama?

Evo procitah, lik u igri naleteo na cowardly goblin-a koji je ubio boga u njemu.
A zove se cowardly goblin. LOL!!:D Zar to nije divno!!!!

Pih,ko je ta neznalica?Ja sam ocistio celu pecinu takvih bez po muke.13 level,igram polako.Mislim da sam resio gotovo sve questove trenutno dostupne vezane za Ardeu,Cape Dun i Reddock.Kao i bandite okolo,ukljucujuci i onog Ortegu.Jedino nisam onu pecinu ispod Cape duna,tamo je bre prepuno Ogre-ova.Stigoh u Monteru ali jedva.

Nego,pokusao sam da kupim rebel armor koji kosta 30.000.Kaze nemam dovoljno reputacije kod njih.Stoji mi 20 reputacije a on kaze da treba 25%,zna li neko da li je maximum 100 pa mu onda 25% dodje da mi fali jos 5 ili kako ide?

Poslednja izmena:
cek zar u gothicu dobra reputacija kod jednih ne znachi da ce ti kod druge doticna biti limitirana ?

Moze li neko da potvrdi da li je zaista mnogo bolje sa giga i po rama i vise?Izreskirao bi se za jos 512 ako je tako
Ista priča. Razmišljao sam da li da ubacim još 512 MB rama i mislio sam da je bolej da te pare čuvam za sledeći apgrejd na DDR2 platformu, ali ako je situacija takva možda prežalim par desetina evara za 512 MB pa tako sa 1.5 GB čekam do Crysisa...i tako u krug :)

cek zar u gothicu dobra reputacija kod jednih ne znachi da ce ti kod druge doticna biti limitirana ?

I ja sam se pitao tako nesto.Verovatno treba da predjes neki prag reputacije kod pobunjenika da bi kod orkova postao nepozeljan.Ne znam,ubivsi Ortegu dobio sam jednu reputaciju i kod orkova.Medjutim oslobadjanjem Cape Duna ocekivao sam negativnu reputaciju kod orkova.Main quest jos nisam ni zapoceo pa ne mogu da tvrdim kako se ovo razvija.

Ista priča. Razmišljao sam da li da ubacim još 512 MB rama i mislio sam da je bolej da te pare čuvam za sledeći apgrejd na DDR2 platformu, ali ako je situacija takva možda prežalim par desetina evara za 512 MB pa tako sa 1.5 GB čekam do Crysisa...i tako u krug :)

Igras li dalje ili ne?Force persuade-igraj dalje....:D .Ako se znacajno podizu performanse nece mi biti zao.Neki kazu da ona trazi 1,3 GB.Ko ce ga znati.Voleo bi da neko ovo potvrdi.

Ja sam prochitao da igra trazi 1.2-1.4gb na vise mesta, ali postoji memory leak bug pa posle odredjenog igranja igra moze da zauzme i do 1.8gb. Za sada se to reshava restartom, ali u patchu bi to trebali da srede.

Nego,pokusao sam da kupim rebel armor koji kosta 30.000.Kaze nemam dovoljno reputacije kod njih.Stoji mi 20 reputacije a on kaze da treba 25%,zna li neko da li je maximum 100 pa mu onda 25% dodje da mi fali jos 5 ili kako ide?

Jeste. Bas juce kupih taj isti armor, i da, treba ti zapravo 25 poena "globalne" reputacije.
Inace, videh da se na stranim forumima ljudi zale da je armor prakticno beskoristan (pogotovo protiv zivuljki), i posle licnog, doduse kratkog iskustva, usudjujem se da ovo potvrdim :) Al' dobro, makar lik izgleda lepse nego u onim krpicama sa pocetka :) A zlato i onako nije neki problem...

edit: evo da odgovorim i na ovo...

da, pretpostavljam da znaci. Mene su, posle oslobodjenja cape duna, saleteli neki orci sa pricom "neki covek ubija nase momke. Znas li nesto o tome?". Neki ljudi na stranim forumima kazu da te, ako oslobodis nekoliko (tri?) gradova, orci napadaju on sight... Ali to je vague at best, tako da to uzmite sa rezervom :)

Poslednja izmena:
Ako se znacajno podizu performanse nece mi biti zao.Neki kazu da ona trazi 1,3 GB.Ko ce ga znati.Voleo bi da neko ovo potvrdi.

Po hiljaditi put: ja imam 2 giga RAM-a i igra radi KATASTROFA (mada u 1280), tako da sumnjam da će ti sa giga na giga i po nešto značiti.

Ne znam kako i koliko igra swapuje sa 1 ili 1.5GB, kod mene sa 2GB samo prvih 20-ak sekundi zesce koci (valjda dok ne ubaci u memoriju sta ima), kasnije samo povremeno tu i tamo secne kod nekog ucitavanja. Inace, 1280x1024, sve na high osim AF koji je na 8x.

Da,da, neko rece da ova igra nije za svakoga, i bio je pravu sa ovakvim humorom stvarno nije za svakoga, tu negde moze da konkurise "Andjelima".:wc:

@Treak sa tvojom konfiguracijom i 2Giga rama igra bi trebala da "leti"

Da,da, neko rece da ova igra nije za svakoga, i bio je pravu sa ovakvim humorom stvarno nije za svakoga, tu negde moze da konkurise "Andjelima".:wc:

Naravno, samo mi nije jasno zasto likovi poput tebe gube vreme ovde? Kapiram da si dosao do zakljucka da ti se igra ne svidja, pa je sad kao fora pratiti topik i prozivati i podsmevati se onima koji u igri uzivaju?

Naravno, samo mi nije jasno zasto likovi poput tebe gube vreme ovde? Kapiram da si dosao do zakljucka da ti se igra ne svidja, pa je sad kao fora pratiti topik i prozivati i podsmevati se onima koji u igri uzivaju?

To je vec postalo trend na ovakvim topicima.Nego,molio bih za koriscenje spoilera koliko je to moguce i ako moderatori zele da odvoje postove koji su postavljeni otkad je igra izasla (one normalne), u novi topic. Nadam se da ne trazim mnogo.:D

Poslednja izmena:
I ja imam 2 GB rama i dual core ali sa vremena na vreme bas secka...je**ga!

PC je zaista otisao u ku*ac. Odnosno ne PC kao masina nego igre koje se za njega prave. Ne mogu da shvatim o cemu se tu radi, zaista ne mogu. Mislim, par ljudi iz prethodnih nekoliko postova imaju masine na kojima bi sve trebalo da radi ULTRA MEGA TURBO GIGA MAX podesavanjima sledecih 5 godina ali njima ova smrdljiva igra koja nije ni prineti nekima sa kojima se poredi po tehnickim detaljima SECKA !?!? Mislim, cekajte ljudi, ko je tu lud? Programeri kao da to NAMERNO rade, mislim prosto je nemoguce da prave nesto tako sto je neigrivno na najboljim kucnim kompjuterima danasnjice. Mislim, ajde da igra radi na 2GB ram-a i 7900GTX turbo indzekshn kartici pa da kazemo da to rade u dogovoru sa proizvodjacima komponenti, nego ne radi ni na tome... ma je*es vise to... i treba da propadne trziste PC igara... ili ljudi treba da igraju stare dobre igre... ovo sto se sada radi je smesno...

Poslednja izmena:
Nije PC krivac, ni vecina danasnjih programerskih firmi...kriva je mala istripovana banda programera koja misli da ako ima kultni naslov iza sebe moze da radi s'a oce...pa i da izbaci nedovrsenu igru....LockOn mi je bio pojam za takvo programersko djubre, tek posle 3 godine je proradio kako treba...al ipak iza njega ne stoji firma koja stoji iza g3...tako da to i nije strasno kao ovo....samo da dodje vec jednom taj patch, igracu G3, psovacu im sve po spisku, al cu da ga predjem...

Poslednja izmena:
Heh, pa nisu programeri izbacili nedovrsenu igru vec izdavach. Pozurivanja uvek dolaze odozgo. Takodje, G3 je bio veliki zalogaj, cak i za firmu koja ima dva jaka naslova iza sebe. Ljudi (programeri) su pucali na visoko, hteli su najbolje, ali ovako velik projekat vrlo lako moze da krene naopako. Zeleli su da ceo svet bude bez ikakvog ucitavanja, malo su precenili svoje mogucnosti (kao i mogucnosti danasnjeg hardvera), ali im treba cestitati na hrabrosti. Yebiga, da im je uspelo sad bi ih svi hvalili, ovako ih pljuju. Il' si bos, il' si hadzija :)

p.s. da ne ispadne da ih previshe branim, znam da kupca zanima samo finalni proizvod, ali svako ko zna bar malo o pravljenju igara (rpg pogotovo) zna koliko je to kompleksan posao i na koliko mesta sve moze da ode u ...
Laku noc :wave:

Nazad
Vrh Dno