Šta je novo?

Gothic 2 pomoc

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
kako mogu da povecam strenght i da li postoji neki drugi nacin das dobijem LP (learning point).

Poz!!!

Da povecas Strength imas vise mogucnosti:

1) Investiras LP kod nekog od trenera:

bez gilde: Carl (kovac u luci) do 30, Torlof (Onarova farma) do 90, kao ucenik kod Harada do 50

Militia: Mortis (kovac u kasarni) do 60

Paladin: kod Ingmara u gornjoj cetvrti do 90

Soldat: Torlof do 90

Lovac na azdaje: kod Torlofa do 90

2) Naucis Alchemie (3 Life + Str drink), i pravis Str napitke (+5 Str)

3) Iskoristis razne male bonuse:

poklopas 25 jabuka: +1 Str
odes kod Thekle (Onarova farma) i uzmes par porcija supa (kao soldat 5 X moguce, bez gilde 2 puta, ostali 4 puta): +1 Str po porciji
molis se kod Innos statua (11 puta moguce, 1 X dnevno uz prilog od 100 zlatnika po molitvi): razne mogucnosti za bonus, bez gilde/soldat/militia uvek +4 Life ili +1 Str. Kao paladin +2 Str, +8 life, +4 mana, +2 dex, kao Mage +4 mana

4) Nadjes prstenje koje povecava Str za +5 (postoje 2 kom) ili Amulet +15 Str

LP mozes dobiti samo ako resavas Quests i mlatis protivnike & zivotinjke ctp; :mrgreen:

Koliko treba CD-a da bi se igrala jer ima igara kojima treba 2 ili sva 3 Cd-a.Posto hocu da stavim na CD-RW diskove.

Pozdrav!

Da bi igrao treba ti treci CD

a mozesh pogledati i na gamecopyworld nocd krek :)

Ja ne bih pocinjao Gothic II sa NoCD krekom, ako vec ima CD - postoji velika verovatnoca da sa tim krekom nece moci da prodje u drugi kapitel (bar tako je bilo ranije, ne znam da li se nesto promenilo).

Imam pic-axe i kako mogu da skupljam Ore odem u mine i nadjem Lump Ore Deposit i kliknem i nikako da zavrsi.Da li treba cekati ili treba nesto drugo uraditi.

Sto se tice fizikalisanja za dobijanje ore -nema od toga nista,bar koliko sam ja probao,a jednom sam ga tako ostavio da udara onaj grumen i otisao da jedem i kada sam se vratio,opet nista,nego ore mozes kasnije da nabavljas kod kovaca(200 gold/komad) kod Landovnera,a kod njega ces moci da naucis da kujes magicno oruzje,pod uslovom da znas osnovno kovanje(koje opet kod njega mozes da naucis) i da si postao mercenary.Osim toga par komada ore ces naci i usput kod ponekok orka.

Ore (magicni metal) mozes samo naci ili kupiti, ne mozes sam da ga izdvajas.

Imas 5 komada u rudniku (pecini) kod Dextera, kovac Bennet takodje ima ponekad kod sebe na prodaju, kao i Khaled (stoji kod Lee u istoj prostoriji). Ponekad dobijas Ore i za zavrsene Quests. Sve ukupno ima preko 20 komada.

Inace nijedan Ork nema Ore kod sebe u Inventaru.

sve u svemu bezveze mislio sam da ce biti veci izbor oruzija za pravljenje ali bar mozesh da obrnesh dobru lovu (koju ne znam gde da potroshim ali dobro :))

Gde mogu da nadjem ili sta treba da uradim da bi imao Paladin armor.

dosao sam do misije gde treba da roknes one Orc Warlord ja sam ih sve potamanio i uzeo svo prstenje i otisao kod Hagena i dobijem experience i zlata i kaze da nastavim dalje a vise ih nema.U cemu je fora.

P.S. Ako neko zna neki walkthrough neka javi!!!

stefan2 je napisao(la):
Gde mogu da nadjem ili sta treba da uradim da bi imao Paladin armor.

Pričaj sa Lester (stoji ispred Xardas-ovog tornja), pročitaj pismo od Xardasa, idi u manastir i pricaj sa Pyrokar, on će ti reći gde se nalazi knjiga od Xardasa (dole u podrumu, iza Talamona). Uzmi knjigu i otvori je, idi onda skroz do suprotnog zida od Talamona, tamo ima jedna lampa koja otvara tajni prolaz - aktiviraj je i prodji kroz katakombe do tajne biblioteke. Tamo ćeš naći na stolu nekoliko stvarčica, pokupi ih, i pročitaj almanah koji se isto nalazi u tajnoj biblioteci. Idi gore u manastir, kupi jednu flašu "holly watter" kod Goraxa, idi do jednog runen stola i napravi teleport runu i upotrebi je, ona te vodi u prostoriju gde se nalazi Paladin Armor. Pogledaj i kartu koju si nasao u tajnoj biblioteci, od tog momenta možeš početi da sastavljaš osoblje za put ka Irdorath-u.

U vezi prstenja od War Lords: ima ih 23 komada, ako si našao sve i predao Hagenu, prespavaj jednu noć i Quest će nestati iz liste (Hagen blebeće samo onako "čudiće me ako nađeš još puno prstenja, ali mislim da su Orks razumeli lekciju").

G!!! je napisao(la):
sve u svemu bezveze mislio sam da ce biti veci izbor oruzija za pravljenje ali bar mozesh da obrnesh dobru lovu (koju ne znam gde da potroshim ali dobro :))

Ima još oružja koje možeš praviti, ali sačekaj peti chapter, onda možeš iskovati najbolji mač u igri, bez ulaganja LP :)

5 chapter? pa to mi nisi ni rekao da postoji :)

kolika je ova igra! :)

sad kad uleti novi gf fx 5600 ima da leti :happy:

Nisi me ni pitao koliko chaptera ima :) (ima 6, nisam hteo da ti kvarim iznenađenje 8) ).

Gde tacno iza Talamona zar nije dole u tajnoj biblioteci i kako da otvorim vrata tajne biblioteke kada kaze da mu treba pravi kljuc.

Kada uđes u prostoriju iza Talamona knjiga stoji na alchemie stolu desno. Knjigu možeš otvoriti ako pročitas pismo od Xardasa koje dobijaš od Lester-a (napisao sam to i u prethodnoj poruci), u knjizi je ključ za tajnu biblioteku.

Chapter 6.Ubijem zmaja i dodjem do provalije kako je preci.

Kada dodjes do provalije,moras da pogodis lukom&strelom ili samostrelom oba prekidaca u obe kule preko puta provalije -ako nisi neki strelac,nema veze pogodices posle par pokusaja -samo da znas imas jos vrlo malo do kraja -do veceras bi trebalo da zavrsis.

Mislim da sam stigao do kraja ali cu vas pitati.tacno sam stigao do vrata u prostoriji gde je Black Magician ja njega ubijem ali kako otvoriti vrata.

Pokupi inventar od Black Mage, idi u prostoriju desno i isprazni sanduk u uglu, procitaj pismo od Black Mage, idi ispred vrata, i klikni/aktiviraj ih.

Stefane,shvatam sta te buni -kad stanes ispred vrata nista ne pise,ali nema veze,prvo pismo koje si uzeo iz kovcega koji si otvorio kljucem od black magiciana procitaj,u dnevnik ce ti biti upisani novi podaci,i onda stani na korak-dva od velikih vrata i pritisni ctrl,otvorice se,stavi eye of innos,ako imas popi speed potion i udji -treba samo jos da ubijes jednog zmaja i da se vratis na brod da usput obavestis sve svoje clanove posade da je gotovo i da se vrate na brod,i na kraju da kazes to i kapetanu,i onda samo treba da odgledas animaciju koja jasno nagovestava i treci i cetvrti i ....... nastavak

hm gde da nadjem eye of innos. u trecem sam chapteru bio sam u manastiru ali sam nekako pretrchao preko dijalog ajer sam istovremeno razgovarao telefonom a nisam skoro snimao poziciju pa me mrzi da igra iz pochetka toliko... nisam razumeo ko je ukrao eye iz manastira i kako da ga nadjem :)

Eye je ukrao Pedro, ali ćeš njega naći tek u šestom chapter-u.
Innos Eye se nalazi na severu (Stonehenge), pogledaj kartu:

Innos Eye (Karta)

Nabavio sam listu cheat-ova za Gothic2 gde sam video neke stvari (uglavnom oklope) do kojih nisam mogao da dodjem u toku igre iako sam je presao uzduz i popreko :) Npr. Robe of the Dark Arts, Female Dragon Hunter’s Armor, Knight’s Armor, Old Knight’s Armor itd. Inace ovaj poslednji je najjaci oklop u igri ali kako se do njega dolazi?
Takodje ima i neka fora sa Ur-Shakom, prijateljski nastrojenim orkom koji trazi da razgovaram sa Hosh-Pakom, ali cim dodjem do pomenutog on me napadne sa 10 drugih Orka. Da li neko zna sta treba da se uradi da bih mogao da stupim u kontakt sa njim?

ilki je napisao(la):
Kompletan walkthrough za sve guild-ove
OVDE
Thx za walkthrough, vrlo je detaljan i iscrpan ali na zalost u njemu se ne pominju oklopi koja trazim (pre svega Old Knight’s Armor). Izgleda da je taj oklop kao i jos nekoliko drugih moguce dobiti samo preko cheat-a... Elem, bar sam saznao da Ur-Shakov quest mora da se zavrsi sa ubistvom Hosh-Paka tj. nemoguce je uci u neki "dil" sa Orcima :)

Old Knight’s Armor je verovatno stari oklop od Paladina -> ne može se dobiti regularno, samo preko Cheats (isto kao i Robe of the Dark Arts, Female Dragon).

Knight’s Armor je verovatno oklop od Paladina, on se može dobiti regularno, ali samo ako igraš kao Paladin (u petom Chapter-u).

Super stranica sa puno rešenja i podataka, ali za sada samo na nemačkom:

G2 Datenbank

jel neko moze da mi kaze koji su odgovori na pitanja koja postavlja Quardrion?ima ih 6 a radi se o gotjic2 Night of the raven

Nazad
Vrh Dno