Šta je novo?

Googlovanje ubuduce brze uz Firefox

• Začetnik teme Začetnik teme dusans
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dusans

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2004
Poena
319
Sa Firefoxom ubuduce mozete brze da googlujete.
Vise na googleovom blogu.

Wednesday, March 30, 2005

Enhanced searching with Firefox
Now Google's faster than ever on Firefox and Mozilla browsers. When you do a search on these browsers, we instruct them to download your top search result in advance, so if you click on it, you'll get to that page even more quickly.

You can learn more about this cool feature here. If you're a webmaster, we have FAQs for you too. Or you can just download Firefox and check it out for yourself.

Reza Behforooz
Software engineer

http://www.google.com/googleblog/

Ma nije bre to ništa naročito. Obična propaganda, Maxthon može to isto. ,)

PS Svaka sličnost sa Zonijevom hiper aktivnošću na ovom forumu nije slučajna i zlonamerna. 😀

sa jednog stranog foruma:

that sucks in my oppion

Several reasons
* the people that have a fast connection won't need it anyway
* people on slow connection will get alot of unwanted traffic and surfing on other tabs at the same time will make it slower
* cookies get set even if you don't visit sites
* possible exploit situations when doing the mistake of searching the wrong keywords on google
~~~~~
Kinda like those faded out internet boosting software which try to download every link in a page while user reading that page. Not really useful.

sa Google FAQ-a:

1. What is "results prefetching," and how does it impact my site?

On some searches, Google uses a special <link> tag supported by Firefox and Mozilla to instruct the browser to download the top search result before the user clicks on the result. When the user clicks on the top result, the destination page will load faster than before. This tag is only inserted when it is likely that the user will click on the first link.

Prefetching may impact your site because the prefetch request will happen whether or not the user clicks on the result, so it may result in additional traffic to your web server. Google only inserts this tag when there is a high likelihood that the user will click on the top result, but clearly this heuristic is not right 100% of the time.

2. Can I distinguish prefetch requests from normal requests?

Yes, as described in the Mozilla Link Prefetching FAQ, prefetch requests include the additional HTTP header X-moz: prefetch

3. I want to block/ignore prefetch requests. What should I do?

To block or ignore prefetch requests (from Google and other web sites), you should configure your web server to return a 404 HTTP response code for requests that contain the "X-moz: prefetch" header.

Zoni, nikada mi nece biti jasno odakle ti toliki zar da pljujesh po svemu shto ti ne koristish?

Mislim, lepo je kada se posvetish nechemu, ali zar ne mislish da malo preterujesh time shto u svakoj temi firefox-u, Operi i sl. morash bar jednom da se ukljuchish time shto cesh da kazesh da sve sem Maxton-a sux-uje ili da citirash nekoga ko je u tvom fazonu?

Provaljujesh da se niko nije drznuo da nadje po netu linkove gde se napushava Maxton...Jel' ti to neshto govori ili si u fazonu da ga ne pljuju zato shto je najbolji?

ish, bre, Mitnick-u! 🙂

Ja *koristim* FireFox...

a zasto tebi smeta ovo sto sam citirao? Da li si razmislio o losim posledicama koje BI MOGLE da proisteknu? Inace, jedan od navedenih citata je sa sajta samog Google-a...

naravno, bio bih srecan da vidim linkove o "napusavanju Maxthona" (hint: Secunia 😉 )...

nego, da li TI mislis da je ova opcija nesto specijalno korisna???

ZoNi je napisao(la):
ish, bre, Mitnick-u! 🙂

Ja *koristim* FireFox...

a zasto tebi smeta ovo sto sam citirao? Da li si razmislio o losim posledicama koje BI MOGLE da proisteknu? Inace, jedan od navedenih citata je sa sajta samog Google-a...

naravno, bio bih srecan da vidim linkove o "napusavanju Maxthona" (hint: Secunia 😉 )...

nego, da li TI mislis da je ova opcija nesto specijalno korisna???

Ma i Shitston je pun beskorsnih opcija, pa moze i FF da dobije jednu (po tebi) beskorisnu 🙂

ma, dobro... zasto morate da komentarisete Maxthon u ovom thread-u? Da li mislite da je ova konkretna opcija nesto zaista veoma korisno? I da li se slazete sa onim sto je quote-ovano gore?

btw, slazem se da Maxthon ima puno (nekome) beskorisnih opcija, bas kao i svaki program 🙂

EDIT: evo sad sam isprobao ovaj "prefatching" i ne primecujem nikakvo ubrzanje... nisam ga bas nesto detaljno probao (nekih 6 ili 7 pojmova, i bez ikakvog merenja, nego samo "utisak")

Poslednja izmena:
Hajde da i ja idem malo "offtopic"...

Ali, zar nije Maxthon samo tumor ili parazit na Internet Exploreru? Mozda dobrocudni, ali ipak tumor...

Kad poraste i postane pravi browser, bice vredan paznje. A do tada... Koristicu browser koji se svakim danom sve vise razvija, dobija sve vise opcija... Dok se ne pojavi bolji.

Zoni, onako iskreno i ja mislim da malo preterujes sa tim maxtonom. Ne sumnjam ja da je to dobar browser, ali treba da shvatis da time sto ga "nabacujes na nos" svakome nista ne dobijas.
Ja sam ovde od decembra a vec sam video puno postova koje si ti postavio a vezani su za maxton. Mogu da zamislim sta je bilo ranije, s'obzirom da si ovde medju najstarijim clanovima foruma :d.

Samo gledaj, ja izvalim neku salu a ti odma uacis taj maxton i nastade rasprava bez razloga...

Poslednja izmena:
Napunili ste zonija bezveze, ovog puta je stvarno u pravu, za razliku od inace... ja se grozim te ideje o prefetchingu i ako ikako bude moglo disableovacu je...

Konacno je i taj Maxthon dobio po labrnji 😀 Stvarno nas smori vise sa maxthonisanjem 🙂

Ja pak mislim da je za brze veze prefetching odlična stvar (pogotovu onaj koji "preučitava" stranu povezanu sa next), ali ja zaista ne vidim da to radi na FF-u.

PC Makers to Offer Full Windows Version in Europe
Fri Apr 1, 6:18 PM ET Technology - Reuters

SEATTLE (Reuters) - The world's two largest PC makers said on Friday that they expect mostly to sell machines with full version of Windows in Europe despite a European antitrust order forcing Microsoft Corp. to offer a stripped-down version of its flagship operating system.

After weeks of legal wrangling, the world's largest software maker agreed earlier this week to sell a version of its operating system called "Windows XP Home Edition N" without software for playing music and videos. Microsoft's Windows runs on more than 9 out 10 PCs in the world.

The European Union's top regulatory body ruled last year that Microsoft had abused its monopoly status and ordered the Redmond, Washington-based company to pay a $650 million fine and offer an alternate version of Windows in order to encourage more competition from audiovisual software programs from RealNetworks Inc. and Apple Computer Inc.

But Dell Inc., the world's largest PC maker, said on Friday that it had no plans to sell PCs in Europe without Microsoft's audiovisual software, called Windows Media Player.

"The current offering (version of Windows) satisfies our requirements," said Venancio Figueroa, a spokesman of Dell, based in Austin, Texas. "We'll continue to monitor the market to see what demand is like."

Palo Alto, California-based Hewlett-Packard Co's vice president for Europe, Ingo Juraske, told The Wall Street Journal Europe that the world's No. 2 PC maker will offer both versions of Windows in Europe, but doesn't expect many customers to opt for "Windows XP Home Edition N."

Cekaj, jesi ti rekao da idez iz ovog threada ili ne? 🙂

Pricao sam o ovom MARKETINSKOM postupku Google-a i FFa! Medjutim, vidim da niko ne zeli da prokomentarise ono sto sam gore quote-ovao, tako da napustam ovu raspravu!

Ovako samo kaljas, ionako poljuljani, ugled Shitstona 😀

a, ne... ja sam rekao da napustam raspravu o ovoj Google-FF fori (jer gotovo niko nije ni pricao o tome, a moderator spava 😉 )... kao sto vidis, ovo sto sam postovao nema ama bas nikakve veze sa pocetnom temom ovog thread-a 😀

naravno, simpaticno mi je bilo da niko nije u stvari prokomentarisao ono sto sam quote-ovao u postu #5 🙂 --- pardon, wiz011 jeste delimicno to prokomentarisao...

ZoNi je napisao(la):
a, ne... ja sam rekao da napustam raspravu o ovoj Google-FF fori (jer gotovo niko nije ni pricao o tome, a moderator spava 😉 )... kao sto vidis, ovo sto sam postovao nema ama bas nikakve veze sa pocetnom temom ovog thread-a 😀

naravno, simpaticno mi je bilo da niko nije u stvari prokomentarisao ono sto sam quote-ovao u postu #5 🙂 --- pardon, wiz011 jeste delimicno to prokomentarisao...

Snaci spamujes: po obicaju 😀

kako nije niko? ja sam te pohvalio da si ovog puta u pravu...

Ja se pridruzujem Danijeli i takodje se ovaj put svrstavam na Zonijevu stranu. Isto bih rekao i kad bi jos neko objavio kako ce google brze raditi uz njegov browser npr. maxton, opera, ie i slicno
A onaj mitnick samo sara po forumu i proziva ljude bezveze :d

edit: pritom drzeci link ka politicko-propagandnom sajtu u potpisu a rekli smo da cemo bez politike na forumu

Poslednja izmena:
Joj!
A da uklonis jos bolje onaj drugi (Jelena Karleusa) :d

ajde, ja sam zapoceo tred, pa da kazem nesto...
vest sam stavio zato sto je zanimljiva (makar meni) posto jedna od najjacih internet kompanija (google) nudi posebnu uslugu za korisnike open source browsera.
da li je korisno? videcemo. pre deset godina mnogo ljudi je smatralo da su mobilni telefoni beskorisni, odnosno "kome trebam, naci ce me ako hoce"...
o misljenjima ne vredi raspravljati. jel' ono bese klint istvud u nekom filmu rekao "misljenje je kao d**e - svako ima svoje i svakom tudje smrdi".
eto, da citiram velikog mislioca...

e, da, jos nesto...
ne vidim da je "demokrata" ispod necijeg nicka politika na forumu... tu ne vidim ime ni jedne partije...

Poslednja izmena:
Ja u celoj prici ne razumem kako je to brze googlanje omoguceno u odredjenom browseru ako u onom u kome je sporo traje 1 sekundu...

offtopic:
Stvarno, kad ce taj Google browser ? On ce verovatno imati integrisano brdo kvalitetnih sistema za pretragu interneta, makar se nadam...sigurno mi ne treba

Nazad
Vrh Dno