Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Kod mene upravo stigao,odlično radi tablet.

Malo, malo pa force close. Sporo radi, 4.4 je bio odlican. Verovatno cu da vratim.

Nisam 100% siguran ali mislim da ce svi dobiti 5.1.1 sa konacnim resenjem za memoriju i njen bug? Ne fali nista tabletu, android pravi problem.

Naknadno nasao
Kod:
http://www.androidauthority.com/android-5-1-memory-leak-fix-594624/

Poslednja izmena:
Uradio sam update tj instalaciju 5.1.0 preko Nexus Toolkit-a kao i uvek sto radim i problem. Dok je upaljen ekran, ok, cim malo bude ugasen nema vise budjenja. Mora gasenje dugim drzanjem power-a pa paljenje. Dva puta probao cistu instalaciju i oba puta isto. Probao izmedju 5.0.2 radi ok i na kraju vratio se na 5.0.2 ok. Sad cu da cekam OTA.
Da li se još nekom dešava ovo gore? Vratio sam se na 5.0.2, namestio kompletno stock i čekao OTA. Podle par dana evo ga i nakon instalacije šok. Ponovo ista stvar, čim ode u sleep ugasi se. Ili se ugasi ili ne reaguje na power dugme jbmliga. Vidim da nisam jedini ali rešenje ne nalazim!?
https://productforums.google.com/forum/m/#!topic/nexus/N6mLiNp2xEk

Zna li up Ista o ovome?

Drugo pitanje, skoro sam spreman da se vratim na 4.4. Da li to mogu sa Nexus toolkit da uradim?

Poslednja izmena:
Ok, хвала. Јел има неки начин да се угаси провера за апдејт да ни не буде очи оно обавештење?

Meni sa 5.1 radi daleko bolje nego sa 5.0.2. Recimo da je uporediv sa 4.4 ili nijansu sporiji mada je to sad tesko uporediti.

Sa 5.1 ovo je totalno drugi tablet, mislim da ima jos nešto prostora za optimizaciju u odnosu na 4.4, ali ovo je stvarno već jako dobro.

zalosno sto su najbolji tablet unistili sa 5.0.2 i 5.1, bolje da su ostali na 4.4.4. back to kitkat

Вратио сам се на 4.4.4 али остаје ми проблем са нотификацијом за апдејт. Убих се тражећи али не могу да нађем решење. Јел могуће обрисати то уопште на 4.4.4?

I mene nervira ta notifikacija. Inace, od kad sam se vratio na 4.4, tablet prodisao, potpuno druga prica u odnosu na 5.1

Вратио сам се на 4.4.4 али остаје ми проблем са нотификацијом за апдејт. Убих се тражећи али не могу да нађем решење. Јел могуће обрисати то уопште на 4.4.4?

Mozfa da probas sa DisableServices. Nadjes koji je za update i ugasis ga.

Ne mize sa disejblovanjem procesa, i ako uspes uleti u wakelock, ne gasi se nikad, tako da satre bateriju

Opet usli gremlini u moj primerak:( Od juce ako ga ugasim jedva ga upalim. Ne pokazuje ni proces punjenja( klasican punjac ili preko Xiaomi Powerbank-a, svejedno) mada Xiaomi signalizira da ga puni. Juce uspeo da ga upalim na foru, ostavio sat vremena da se puni pa probao opet pritiskajuci power dugme 30-tak sekundi, danas je potpuno mrtav. Inace na 5.01 je ako nesto znaci. Ima li mu spasa ili da mu spremam panaiju?

Слично се и мени дешавало. Пронађи мој проблем раније на теми. Сервис је решио проблем. Мењали су плочицу са УСБ конектором.

i meni menjano ali van garancije pre nekih dva meseca,cena dela sa zamenom bila 2300 dinara u Pozarevcu

Hvala na informaciji. Danas ga odneo u servis,javice mi za koji dan. Sistemom eliminacije jedino taj usb konektor moze biti problem, baterija nije pala ispod nivoa( pre isklicivanja bila preko 50% ). Ili maticna , u tom slucaju ide u delove. Ako nekom treba nesto od delova ( displej je ispravan sigurno ) neka cima na pm pa cemo se dogovoriti ako je riknula maticna.

Btw posto planiram kupovinu drugog tableta ako je ovaj nepopravljiv u jednom shopu naletim na Nexus 7 2012.... Cena da se smrznes i to reparirani primerak...

malo sam testirao tablet na androidu 5.1, i primetio da najveci problem predstavlja chrome browser, zbog kog tablet baguje, blokira i restartuje se , cak i kad se on ne koristi. Onda sam disablovao chrome u app menadzeru i instalirao najprostiju operu mini(zavrsava posao) i tablet stvarno fino rani 100 bez problema. Nije kao 4.4.4 ali priblizno. Mozda nekom posluzi.

Ja prodadoh, nisam mogao vise da se zezam, inace ovo sto kolega rece, chrome zaista ubija ovaj tablet.

Auuu kakva promena kada se ubije Chrome! Puno hvala za ovo, opet tablet može da se koristi a već sam mislio da ga lansiram kroz prozor.

Chrome jede ram kao blesav, to je problem najveci, mada i tegra jedva izlazi na kraj sa istom app jer je poslabasna za danasnje standarde koje google postavlja.

Mislio i ja da ga prodam ali sad cu da probam ''ubijem'' chrome. Tablet skoro postao neupotrebljiv. Nekim trenucima radi dobro onda totalno zablokira. Stvarno me nerviralo. Dao sestri da ga koristi. Ona isto kuka kako stalno usporeno radi. Iskreno nisu ni trebali da stave android 5 na staru sedmicu.

Nema na cemu, uzivajte, ja uzivam evo vec par nedelja ovako, prezadovoljan. :)

I meni je dosta bolje kako sam ukinuo chrome, a upravo mi javlja da mi je dostupan system update 5.1.1 pa ćemo vidjeti jesu li sta poboljšali

Nazad
Vrh Dno