Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Sto ne bi moglo da se kupi?

Pa meni stoji da ta aplikacija "nije kompatibilna" ni sa jednim mojim uredjajem, a naravno imam i N7. Kontam tako je zbog nemogucnosti placanja preko Play store-a? Ili gresim :S :trust:

Ovi iz DX su neopevani... :smackbum:

Dear customer,

We apologize for this inconvenience that we have brought you. 11196 1112 11143 11198 111671 111718 are out of stock at this time.

I have helped you to speed up this order, our staff will try to ship the available items firstly, would you mind wait 7 more days?

Thanks for your always patience, have a nice day!

Waneta

:mad::mad::mad::mad::mad:

Ovo je posle 15 radnih dana cekanja. Jos 7 dana da cekam za trecinu robe :D A kad kupujes sve lepo stoji da ima na lageru, ista prica kao kod nas ali sam ocekivao da kao globalni online store malo vode vise racuna o tome... ali dzaba, ipak je to kineski biznis. :wall:
P.S. Da li je potrebno da pricam da futrola za Nexus koja mi i jeste prioritet je out of stock... trebao sam lepo da odem u prvu radnju i da uzmem bilo koju za 7" tablet a ne da se dopisujem sa retardima iz DX-a koji ne umeju da ti rezervisu posiljku nego dok se dopisujete nestane joj jos pola robe :d

Poslednja izmena:
Hvala! :) Jos samo da stigne tj. da posalju, ali nikako, vec 12 radnih dana ne mogu da se sastave da sakupe artikle xD

Lepo da jos moze da se kupi iz Srbije.
Tako nesto trazim, da ide direktnom vezom a ne preko Interneta...

Market enabler, kupiš na telefonu aplikaciju i posle skineš i na tablet

Market enabler, kupiš na telefonu aplikaciju i posle skineš i na tablet

Samo što je kod mene market enabler instaliran na tabletu tj. bio je. Nakon što sam jednom preko tableta učitao aplikacije koje se plaćaju, vratio sam sve u normalu i uklonio market enabler, sa tableta kao i sa fona sada vidim samo besplatne, ali zato su preko PC-a dostupne i one koje se plaćaju za tablet. Kupim nešto za tablet i nakon toga to isto mogu i na fon da instaliram.

Poslednja izmena:
Ljudi drugarica mi je bila u walmart i nijesu imali nexus 7 kazu da se samo online moze narucit a ona nema njihovu kariticu! Na sajtu pise da ga imaju na lager. E pa smecari. Imaju samo Amazon kindle fire 16GB po istoj cijeni kao nexus 16GB. da li da ga uzmem?????? Isplati li se treba mi hitno odgovor :)

Hajde da je Kindle Fire HD, pa jos nekako, ali ovaj obican Kindle nikako!

sto je najgore tesko :( kad vidim da je u USA 200$ a kod nas traze 250e u oglasima dusa me boli :(

Pa kupi Nexus7 ovde.. nije neka prevelika razlika u ceni i jos ias i garanciju ako se nesto desi. Taj Kindle Fire HD je vezan za Amazon i neces se previse usreciti sa njim jer je poprilicno osakacen (nedostaje gps).

A dobro moze li se instalirati neki drugi ROM pa da se odveze od Amazona i *******cija? I da ga koristim normalno? Bogomi razlika je itekako uzimam jos nekoliko tableta pa se da primijetit!

Ako si rešio da uzmeš Kindle, onda uzmi onaj najveći, od 8.9", ovaj od 7" je slabiji od Nexusa 7

Izvini ali kako je slabiji?

Mnogo mi je 330 dolara sa taksom... Malo mu je procesor slabi nego ovome od 8.9. Uglavnom velicina je glavna razlika :) Isto sljakaju i jedan i drugi koliko ja vidjeh.
Gledam po yt operativni sistem kindle fire hd 16GB i ne svidja mi se potpuno drugaciji nego obicni android.:(

Neces se usreciti sa Kindletom, na zalost. Nexus 7 je zaista sjajan uredjaj.

Mozes li mi reci zasto mislis da se necu usrecit? Po nasem vremenu nocas prijatelj treba da ode po tablet. Ajde ako mozete malo detaljnije mi recite razlike najvece zbog kojih ne bi ste uzeli kindle? Pa ako ne valja da kazem da ne uzima nista. Nexusa- nema samo online moze da se uzme :(

Kindle ima Amazon verziju Androida bez Google aplikacija. Sprava je hw osakacena. Googlaj kindle fire hg vs nexus 7.
I dosta sa offtopic pitanjima. Imas deo foruma "sta da kupim od..."

Poslednja izmena:
Izvini ali kako je slabiji?

Lepo:
  • Nexus 7 ima quad core Tegru a Fire ima dual core Crait
  • Nexus 7 ima mnogo jaci GPU
  • Nexus 7 ima mnogo bolju prodavnicu aplikacija (da bi dobio istu Fire moras da rutujes)
  • Nexus 7 ima 4.1 (za koji dan stize i 4.2) Android a Fire ima 4.0
  • Nexus 7 ima podrsku od Googla za buduce verzije Androida, kod Fire to nemas
  • Nexus 7 je 55g laksi od Fire-a
  • Nexus 7 je izradjen od boljih materijala
  • Nexus 7 ima GPS, Fire nema

Fire je imao samo jednu prednost - duplo vecu kolicinu memorije za istu kintu, ali sada kostaju isto, tako da je Nexus zbog svega navedenog mnogo bolja kupovina. Jedino sto Fire ima a Nexus nema je HDMI izlaz, sve ostalo je ~ isto. End of story.

Poslednja izmena:
Imao sam prilike da se malo poigram sa oba, tj nedovoljno da procenim prednost jaceg hw-a... ekran na kindle mi deluje bolje, izrada deluje dosta bolja (ne znam odakle ti ovo za materijale?!), zvuk takodje...

Ostaje realni problem zakljucanog sw-a, tu se slazem i gps.

I nije za istu kintu, 170e (koliko kindle 16gb kosta u usa) vs 250e koliko me recimo nexus kosta ovde... Mislim mogu dovuci i nexus iz usa, ali je porucivanje sa google play-a maximalno komplikovano, a sa amazona mogu ja lepo odavde da porucim, platim i da isporuce tamo kome treba... itd

Skoro svi uporedni testovi 7-inčnih tableta su naveli da je Nexus urađen od kvalitetnije plastike. Čovek gleda da kupi u US, tamo 200$ koštaju oba tableta sa po 16gb

Covek je rekao da ne moze da kupi nexus iz istih razloga iz kog ja ne mogu da ga dovucem iz usa - google play nije jednostavan za narucivanje, a za 200$ ga nema u wallmartu, tako da to je to.
Sto se uporednih testova tice, vise verujem svom subjektivnom osecaju :)

Baterija mi je uz normalno koriscenje izdrzala tacno 3 dana i 10 sati. Da kazemo 3.5 dana :)
Toliko mi ne drzi ni mobilni :D a da ne govorim o laptopu koji ima isti kapacitet baterije, ali posto je mrcina naravno isuce bateriju za 2 sata i 15 minuta najdalje :)

32 ili 16gb?

Baterija mi je uz normalno koriscenje izdrzala tacno 3 dana i 10 sati. Da kazemo 3.5 dana :)
Toliko mi ne drzi ni mobilni :D a da ne govorim o laptopu koji ima isti kapacitet baterije, ali posto je mrcina naravno isuce bateriju za 2 sata i 15 minuta najdalje :)

To je fantasticno! Sta podrazumevas pod normalnim koriscenjem? Ja sa po 5 sati wireless-a dnevno, iscedim bateriju za 2 dana na mom Samsung Tab Plusu.

Nazad
Vrh Dno