Šta je novo?

Google, Qualcomm, Intel, Microsoft raskinuo saradnju sa Huawei kompanijom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko je pomenuo WTO, da Kina postuje WTO pravila svega ovoga ne bi ni bilo. Bacite malo pogled na to sta se trazi od stranih kompanija na kineskom trzistu, koga blokiraju, ko mora na silu da saradjuje sa lokalnim, ko mora da nasilno preda tehnologiju, zasto svak firma mora biti 51% u vlasnistvu Kineza... Apsolutno ne kontam zasto bi oni bili drugacije tretirani od ostatka sveta. Sta kaze WTO po pitanju dumpinga cena zahvaljujuci drzavnim subvencijama?

I pored svega toga te kompanije otvaraju svoje pogone u Kini. Zasto ih otvaraju ako to sve moraju da rade?

Zato što je to jedini način da bi imali pristup kineskom tržištu.

Sta im onda ne odgovara? zasto se zale?
Nek otvore fabrike u Indiji, jos malo ce imat vise stanovnika od Kine, ili npr nek otvore fabrike u Srbiji, imamo jeftiniju radnu snagu, pa nek izvoze u Kinu. Ima toliko opcija, a oni bas zapeli za Kinu, i njeno trziste.

edit: koliko ima argumenata u korist jednih, toliko ima za korist drugih.

Poslednja izmena:
Meni je zao sto vidim kako je svima koji podrzavaju Kinu jedina motivacija da kratkorocno kupe za par eur jeftiniji telefon, dok ih duzi rok i dalekosezne posledice toga ih apsolutno ne zanimaju.

Ne valja Amerika, ali da Kina vlada, pravili bi USA od blata, ne zaboravite to kada se nadate kineskoj dominaciji i jeftinim telefonima (koji vise nisu ni jeftini).

šbb kbb. I ti i mi možemo samo da pretpostavljamo ali kako se kreće razvoj uskoro ćemo svi da vidimo. Kineska dominacija ne uključuje zveckanje nuklearnim oružjem kad god im se nešto ne sviđa.

САД држе велике полуге у рукама, и ту остатак света може само да кука.
Међутим кад се посеже за овако озбиљним ударцима испод појаса, то су први знаци да не што не штима код њих.

Неко спомену суд, до сада су европски судови знали да казне те гиганте. Ово би био озбиљан тест за те судове и за саму ЕУ. Ово је у супротности са свим неким економским начелима за која се залаже ЕУ. На овом примеру ће мо видети да ли је ЕУ, једна подгузна САД мува или пак нешто више.

Уколико се ово обистини, мач са две оштрице. Зашто би неко више уопште полагао рачуна да се ослони на било шта што долази преко БАРЕ.
Спомену неко како је и Нокиа пропала, па то упоређује са кинеским брендом. Могу Кинези у неком догледном времену за собом да повуку пола Азије, да користи њихов неки ОС. Да не заборавимо и Африку и садашњи утицај на тај континет који има Кина.

Све у свему уколико се ово обистини предстоји озбиљан ресет што се тиче међународних правила и уговора.

За крај ово је озбиљно показивање бицепса. Само је питање да ли ће бити и употребе истих у сфери економије, тржишта, па и геополитике.

Poslednja izmena:
Hajde malo da prosirimo sliku...
Da li taj android proizvode samo rodjeni Amerikanci ili su za taj Android OS zasluzni ljudi iz celog sveta pa i iz Kine.
Gde su se rodili ljudi koji guraju Google napred ? Gde su se skolovali ? Sada rade za i u korist koga ?
Pokupili su neke od najjacih programera itd ljudi na svetu i sprovode politiku USA a ona je jasna kao dan... Ja pa ja... i posle mene Ja....
Sve je to normalno... onaj ko je gore, nikada ne zeli da bude dole... prvi bi da ostane prvi... i Nole (primer) bi... al prolaze godine... stizu drugi, mladji, snazni, inteligentni i sada sta treba... da im se zabrani da igraju na turnirima samo da bi Nole ostao na tronu.
E to je to... a nama koji smo na donjem delu lestvice ne odgovara da ostane sve kako je trenutno jer nas bas ne mirisu... to treba tako gledati i nikako dugacije...
Stvar je samo u perspektivi iz koje se posmatra cela situacija a za pravdu ne brinite... nema je, nije je ni bilo a nece je ni biti... samo novac i moc.
Huawei situaciju treba gledati kao test svega dolazeceg naspram onoga sto je vec zauzelo i iz sve snage cuva pozicije...i bez preterane emocije... prosle godine je Huawei zaradio 108 milijardi dolara, 21% vise nego prethodne 2017. Mnogo... protivnicima i previse.

За крај ово је озбиљно показивање бицепса. Само је питање да ли ће бити и употребе истих у сфери економије, тржишта, па и геополитике.
Pa zar ovo nije udar na ekonomiju i trziste vec?

Pošto svi lupetaju o svim mogućim i nemogućim teorijama, hajde i ja da doprinesem pre zatvaranja teme...
Trump ovo radi da bi na kraju privoleo Apple I još neke firme da prebace proizvodnju u USA, takođe i da krenu da plaćaju poreze...
Ima još jedna, Trump shortovao sve indekse i hoće da izazove slom marketa...

SM-N960F

Vrlo lako se i Xiaomi i One Plus mogu naći pored Huawei-a, ako uzmemo u obzir kojom brzinom te kompanije rastu.
Ovo je i trebalo da se desi, ne zbog štete Huawei-a, nego zbog drugih alternativa.

Jeste dobro je ako vec imas spremnu alternativu pa mozes da biras sta ces,ovako posto nema alternative(mislim na os) ostaje da mi koji imamo huawei telefone moramo ili da ih prodamo ili da se pomirimo da uskoro necemo biti u mogucnosti da dobijamo update a po svemu sudeci ako se ovako nastavi moguce i da ukinu google servise. Ovo ce jedino doprineti da neke kompanije vec sa sledecim modelima telefona dignu cene u nebesa

Svi znamo kako se ovo završilo:
trumbo-poster-thumb.jpg

Tako će verovatno i cela priča sa Huawei-jem.

Tema je zatvorena jer je diskusija vrlo kvalitetna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno