Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Google potrosio sve pare na marketing pa nije bilo za salu,*** od svega meni to najvise smeta :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Na prvu loptu nije.. videćemo da li ima istine ,ali opet stoji ono što je Vojkan napisao :)

Ladno neko i dalje veruje Qualcomm obecanjima o nizoj potrosnji uz bolje performanse :)

Videcemo ali taj 821 za sada deluje kao S820 sa promenjenom oznakom.

Sent from my D6503

Ima sigurno manju potrošnju .. gledao sam kineski review i voltaža na svakom kloku je manja za oko 100 u odnosu na s820. Ali u realnom radu to je možda 5% bolja baterija u odnosu na s820.

Ja mislim da Google jeste pogresio sa naseg aspekta, ali veruj mi da ce ovde sve zavisiti od marketinga. Sudeci po ceni mnogo su ulozili ili planiraju da uloze u marketing, a ako to ne urade onda stvarno cena nema logike...
I gresis ako mislis da Google cilja Nexus korisnike, ovo se ciljaju korisnici koji hoce najnoviji Samsung, HTC, ... cak i nezadovoljni iPhone korisnici...

Ne mislim da cilja Nexus korisnike, vec da su Nexus korisnici bili najvise zagrizeni za taj konkretni fon i da bi bili prvi ljudi koji bi iskesirali. Nakon toga idu ljudi dovuceni marketingom.
To mi je bio prvi reper po kom sam gledao uspeh novog Google telefona.

Sve u vezi marketinga se slazem. Linkovao sam u postu, evo linka ponovo do USA Today reklame. (Moguce da je Verizon iskesirao za reklamu.)

Eno ga na oglasima na Benchu.

Nov je oko 370e. Taj sa oglasa otišao odavno ,bio sam spor .

Pa ni nexus nikada nije imao najbolji rezultat, ali je opet radio lepše od bilo kog brendiranog androida. Evo i ja na S7 edge postižem bolje rezultate, ali šta mi to vredi kad ko zna kako će ovaj telefon raditi kroz godinu ili dve.
Sa druge strane, jeste malo čudna politika da daju 2+1 godinu podrške. Za ove pare to prosto mora da bude više. Zapravo, više svega. Ali avaj, čekaj da ga neko kupi pa ćemo lako suditi posle igranja.

Sent from my SM-G935F

Licno mislim da je ovo ozbiljan promasaj Gugla, pocev od cene, izgleda, podrske, pa cak i hardvera, mislim da su za ovu cenu morali da se vise posvete projektovanju cipseta koji ce koristiti samo Pikseli, poput Samsunga i Epla i da urade vrhunsku optimizaciju, ovako ce to biti samo jos jedan od mnogih S820(1) telefona.
Prosto ne mogu da zamislim da moja zena i recimo majka/otac (prosecan korisnik, koji ce biti njihova ciljna grupa) udju u radnju i pored Samsunga ili Epla kupe Guglov telefon...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali ono što je najstrašnije do svega, je to što je Google pokazao nesposobnost i da sopstvene uređaje drži ažurirane u isto vreme.

Plus asistent koji je jedinstven za Pixel, a hoće da nude API da se integriše u druge aplikacije, je neviđena glupost. Da bi neko koristio, treba da bude dostupno svuda.

Ovo je potez kompanije koja ne zna šta hoće, ni tamo ni ovamo. Sopstveni sistem su unazadili ekskluzivama. Glupo je kako god se okrene.

Zakacio ih neki Samsung virus, od nekih Piksel launcher ikonica do tog zakidanja 6P/5X i bloata.

Sent from my D6503

Odvajaju Pixele od ostatka android sveta sa ovim live support i asistentom. Što je totalna glupost... Umesto da smanje fragmentaciju oni kao da rade na tome da je još više povećaju... Otišle i lumie u istoriju, ostao je dualizam, mada i do sada je bio. Da li će se u skorijoj budućnosti pojaviti još neki ozbiljniji os to je pravo pitanje...

Sent from my Nexus 6P

Gledao sam Tizen, meni je to krajnja *******cija od sistema. I ozbiljno smo u problemu kao korisnici ako Microsoft ne isporuči u narednom periodu. Jedini imaju para da razvijaju treći sistem, i što se tiče fragmentacije, to su prvo rešili. Korak koji je Google preskočio i evo nas osam godina kasnije gde je to dovelo. Android uopšte nije besplatan, stvarno me zanima koliko u stvari košta svaku firmu da ga prilagodi a onda da sami održavaju.

^^Kako neće , m$ :)
Ako uspeju da proguraju priču kroz marketing i ako izdrže da ne smanjuju cenu dok ne izbace pixel 2 očekujem mnogo veću prodaju kod naslednika (pixel 2) sledeće godine. I tek 2018god mogu da se očekuju ozbiljni kontrapotezi Samsung-a (Galaxy s9 ). Ovih očekivanih 3,4mil je ništa što se tiče Samsung-ovog kolača

Poslednja izmena:
Pa i Apple je morao da smanji cene s prvim iPhone. A Google kao neće? Drugo, tih 3 miliona je očekivana isporuka, treba videti stvarnu prodaju. To što će da zjape po radnjama nije indikator uspeha. A lično želim da dožive fail jer sami prave dodatnu fragmentaciju.

Samsung izbacuje zver od s8 zbog fijaska sa note 7, takav neki osećaj imam...

Sent from my Nexus 6P

To je sigurno,ali s9 će tek biti zanimljiv,mislim na sam OS i mogući dogovor sa googlom.

Samsung će pokidati sigurno sa S8 kroz par meseci, ip68, vrhunski zvučnici vrhunska kamera, vrhunska izrada i široko poznato ime, kao i odlična autonomija. Pokidaće sa prodajom. Niko neće uzeti pixel pored S7/8, iP7.
Mislim na obične ljude, ne na nas ovde. To je činjenica, tako će biti i to je to.

Za gugl sam rekao, želim im od srca da ovo bude fejl decenije, i to najviše kažem zbog politike i pravca u kom se kreću, ne zbog samog telefona.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Samsung će pokidati sigurno sa S8 kroz par meseci, ip68, vrhunski zvučnici vrhunska kamera, vrhunska izrada i široko poznato ime, kao i odlična autonomija. Pokidaće sa prodajom. Niko neće uzeti pixel pored S7/8, iP7.
Mislim na obične ljude, ne na nas ovde. To je činjenica, tako će biti i to je to.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zaboravio si na to i da dodas "vrhunska podrska" i "vrhunske (samozapaljive) baterije"... :d

Njima je vec sada S7 neprimetan (pa skoro i zaboravljen) jer ga je edge serija poklopila. A da ne pricamo o s5/6 seriji...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno