Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim te reci mi, jel ti radi sve bez neke dodatne gimastike sa krijenjem roota, modulima itd.?
Radi li ti Netflix, HBO Max i ta čuda? Jel radi OTA update i jel ti ostaje rutovan posle apdejta? Ili možda moraš ručno da apdejtuješ?
Za sad radi, rootovao sam juce zbog 5G. Ovo su magisk moduli instalirani.
Nikakav problem za sad, hbo radi, netflix nemam. Za ota i root, valjda je procedura ista: skines ota (gubis root)i posle flashujes s magiskom i boot.img koji skines s google sajta. Mada ja sam na p6p, mislim da i necu dobijati bas puno updateova, znam da je zadnji bio u septembru za mene
Edit: mora ovaj 5g magisk modul da bi radio 5g, s drugim modulima nisam uspeo

Prilozi

• Screenshot_20251203-102023.png
    Screenshot_20251203-102023.png
    161.2 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20251203-102056.png
    Screenshot_20251203-102056.png
    82.3 KB · Pregleda: 46
Hvala! Javi kako se to ponaša posle nekog vremena, pa da se i ja uhvatim u to

Meni je najbitnije da je wallet stabilan i da rade banka intesa i conseid aplikacije. Pa ako nesto koristis od toga, javi obavezno kako se ponasa.

I mene to zanima

i kakva je prica za security, da li se desi nekad da google provali workaround pa telefon vise ne prolazi onaj play integrity, i onda ne radi nista, pa ide novi workaround itd?
ako si citao po xda mozda, ja nisam pratio
Vidi stvarno, P9P takođe radi VoLTE bez akrobacije, nikada fix mimo Pixel IMS nisam radio. Malo sam zatečen xD

Probam uskoro i na P8 kod supruge.
kako mislis mimo pixel ims? pa nisam ni ja mimo pixel ims nista radio 😀

Evo ss mi poslalo drug koji ni ne zna šta je volte, shizuku, ims itd.
Ja mu rekao da uradi update i ss da mi pošalje, znači ima Pixel 8a, nikada nije ništa radio oko toga, digao poslednji apdejt i evo ss iz menija, dovio je volte da štiklira.
Znam da nije imao volte pre ovoga, žalio mi se da mu ne radi net kad priča na fon pa zato i znam haha

Pardon ima 9a

Prilozi

• IMG-20251203-WA0014.jpg
    IMG-20251203-WA0014.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 38
Dobre vesti za pixel usere 🙂 očigledno je tamo neko u Google pogledao brojke aktivnih pixela u Srbiji( dosta Rusa fura pixele ) i odlučio da nam možda treba i volte🙂
Ili to ili je Peca bio upravu kada je pre 4 godine rekao da će uskoro pixel oficijalno doći u Srbiju.

Poslednja izmena:
kako mislis mimo pixel ims? pa nisam ni ja mimo pixel ims nista radio 😀
Pre nekoliko (cini mi se dva) update-a, Pixel IMS nije radio, tj. pucala je aplikacija, pa je neko napravio "fix" koji je ukljucen u Pixel IMS 1.3.0 verziju kasnije, ali se distribuirao i zasebno. Posle smo primetili, da svi koji su odradili taj fix narednog puta nakon update-a nisu morali da rade Shizuku + Pixel IMS, imali su VoLTE aktivan. 🙂

Sad sam ga izmastio da zove druga da vidi sta se desava u pozivima. Stoji mu HD, ne pada sa LTE, tako da je to tooooo

Meni je najbitnije da je wallet stabilan i da rade banka intesa i conseid aplikacije. Pa ako nesto koristis od toga, javi obavezno kako se ponasa.
neće ti ništa od toga stabilno raditi, naročito wallet.
da bi ti radilo koliko-toliko, moraš često da izvodiš razne akrobacije sa magisk modulima i da znaš šta radiš.
google je ozbiljno počeo da se bavi time negde od maja ove godine i maksimalno otežava svima koji se odluče na root. na xda postoji nekoliko tema, ali je učinak svega dosta slab za razliku od ranije, pre nego što se google osilio.

btw, ja imam root na 7 pro i radi mi volte i 5G sa jednim modulom.

neće ti ništa od toga stabilno raditi, naročito wallet.
da bi ti radilo koliko-toliko, moraš često da izvodiš razne akrobacije sa magisk modulima i da znaš šta radiš.
google je ozbiljno počeo da se bavi time negde od maja ove godine i maksimalno otežava svima koji se odluče na root. na xda postoji nekoliko tema, ali je učinak svega dosta slab za razliku od ranije, pre nego što se google osilio.

btw, ja imam root na 7 pro i radi mi volte i 5G sa samo jednim modulom. nema potrebe za nekoliko modula.
Svakako ga necu root, jako me mrzi da se cimam sa tim, pustacu hotspot sa poslovnog ajfona 5g kad zatreba i tjt. Dok ne proradi bez icega kod nas.
A plan je svakako sad kad uzmem 10 pro xl da odradim onaj custom rom na kome radi 5g bez icega na pixel 7 pro.

Hvala svakako za info.

Al koji su to pajseri, da blokiraš 5G u nepodržanim zemljama. Po toj logici su mogli da blokiraju i LTE, ma i kompletno Data protok...

Probaj ova dva npr

Нисам успео са овим.
Мислим да другом линку ми је скинуо .рар архиву али у њој нисам нашао инсталациони фајл.

Dobre vesti za pixel usere 🙂 očigledno je tamo neko u Google pogledao brojke aktivnih pixela u Srbiji( dosta Rusa fura pixele ) i odlučio da nam možda treba i volte🙂
Ili to ili je Peca bio upravu kada je pre 4 godine rekao da će uskoro pixel oficijalno doći u Srbiju.
Ako moze malo pojasnjenje..jel to znaci da cemo dobiti regulare 5g bez madjija i trikova?

Evo ss mi poslalo drug koji ni ne zna šta je volte, shizuku, ims itd.
Ja mu rekao da uradi update i ss da mi pošalje, znači ima Pixel 8a, nikada nije ništa radio oko toga, digao poslednji apdejt i evo ss iz menija, dovio je volte da štiklira.
Znam da nije imao volte pre ovoga, žalio mi se da mu ne radi net kad priča na fon pa zato i znam haha

Pardon ima 9a
Na 8 pro nema, Slovenija

Ja na 8 pro imam od danas u opcijama volte stiklirano, ali u praksi kad pozovem nekog ide na 2g. A recimo, 5g brzine postizem u download- preko 500 mb/s ali mi ikonica gore kod sata stoji i dalje lte. Cudno.
Ps. Bez ikakvih hackova, regularno poslednji update.

Imao sam volte opciju, kad je uzet telefon, prošle godine u martu. Ovde na Telemach povećali na 1 Gbps hitrost.
1000015826.png

Malo davim temu, al nema ispravka opcija.
Ima VOLTE za yettel naš, Telemach nema. 1000015831.png1000015830.jpg

Za sad radi, rootovao sam juce zbog 5G. Ovo su magisk moduli instalirani.
Nikakav problem za sad, hbo radi, netflix nemam. Za ota i root, valjda je procedura ista: skines ota (gubis root)i posle flashujes s magiskom i boot.img koji skines s google sajta. Mada ja sam na p6p, mislim da i necu dobijati bas puno updateova, znam da je zadnji bio u septembru za mene
Edit: mora ovaj 5g magisk modul da bi radio 5g, s drugim modulima nisam uspeo
radio def za 5g samo dodao u sysprops.
Kopka me da probam, uzeo onaj a1 promo esim, ajd da vidim da li ce poslednji update da pomogne. Signal A1 katastrofa, -118 - (-122) kod mene. Probacu sutra drugde.

Ooook... Može mala pomoć za nas sa "jeftinijim kartama" ? Ako vas dobro razumem, sa poslednjim update-om, LTE (4g) radi na Pixel telefonima bez Shizuku hack-a. Aaaali 5G ne radi, a da bi radio ne pomaže ni Shizuku hack,već mora da se root-uje telefon?

Posto je ovaj hread najaktiviji od Pixela ajd ovde iako znam da je sada hottopic 5g.
Transcribe za Google recorder. Da li je neko i kako uspeo da doda recimo hrv/cro jezik i tacno kako. Pise da ima, ajd negde pise, brisi sve, probaj, cache speech servica brisi, ne nudi nikako download. Srpski se ne pominje naravno nigde, nit je u ikakvim planovima.

Ooook... Može mala pomoć za nas sa "jeftinijim kartama" ? Ako vas dobro razumem, sa poslednjim update-om, LTE (4g) radi na Pixel telefonima bez Shizuku hack-a. Aaaali 5G ne radi, a da bi radio ne pomaže ni Shizuku hack,već mora da se root-uje telefon?
Bas tako, samo ispravka, LTE iliti 4g radi svakako ali VoLTE nije radio bez shizuku, sada izgleda radi.
A 5g da, ne radi bez root-a kako stvari stoje

Ne radi ni sada volte na 8 pro. Samo smo dobili opciju da palimo gasimo volte ali i dalje pada na 2g kad se telefonira..

Navodno postoji rešenje i za 5g ali za sada se nisam usudio da eksperimentišem. Niti mi je prekopotreban 5g.
Ne radi, sad sam probao.
Ne radi ni sada volte na 8 pro. Samo smo dobili opciju da palimo gasimo volte ali i dalje pada na 2g kad se telefonira..
Mom drugu na 9a radi, bas testirali jer on nikada nije imao ims patch, pole ovog updatea dobio opciju i radi normalno, ne pada na 2g u pozivu. Mozda vam nije aktivirano sa strane operatera?

Ne radi, sad sam probao.
Primljeno k znanju 🫡 verovatno bih i ja jednog dana probao.
Htedoh reći da mi 5g nije prekopotreban jer na letnjim temperaturama telefon postaje ringla (automatski i srče bateriju nenormalno).
A reče mi kolega da se i njemu usijava samsung s23fe (čini mi se) iako je zimski period.

Primljeno k znanju 🫡 verovatno bih i ja jednog dana probao.
Htedoh reći da mi 5g nije prekopotreban jer na letnjim temperaturama telefon postaje ringla (automatski i srče bateriju nenormalno).
A reče mi kolega da se i njemu usijava samsung s23fe (čini mi se) iako je zimski period.
Ma nije potreban, ali eto lepo je da imas kad vec radi svuda samo ne u Srbiji haha

Nije komplikovano probati, treba ti par minuta i ne cackas nista spec, ali prosto, identicno se ponasao kao i kad je u normalnom sistemu, a i u komentarima ne vidoh da bilo kome radi.

Hvala za info i ja sam hteo da probam, ali sam video u komentarima da ljudima ne radi, a i imam eSIM i navodno, sa njim ne funkcioniše...

Hvala za info i ja sam hteo da probam, ali sam video u komentarima da ljudima ne radi, a i imam eSIM i navodno, sa njim ne funkcioniše...
Imam i ja esim, ali imam i poslovnu karticu na kojoj mi radi 5g u ajfonu poslovnom, sa njom sam probao, svakako ne radi

Nazad
Vrh Dno