Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Ja sam uradio update na 7 Pro i Shizuku/ims radi isto kao do sad

kvadratić Square simbol ne radi kako treba, morali da zeznu nešto. Da vidim sve prethodne aplikacije otvorene (recent apps)
Otvori tek sa dosta zadrške...

^ ja koristim gestures za navigaciju, ali par puta nije htelo (recents), pa sam restart telefona, i popravilo se. Nadam se da nece da baguje vise.

Meni se nekako ne sviđa ovaj novi dizajn notifikacija, previše mesta mi zauzima logo aplikacije, i onda sa boldovanim fontom, vidim bukvalno 30% teksta unutar notifikacije.

Kako se isključuje sitni zvuk, vibro valjda kada se otključava lock screen? Našao negde nešto, a to kanda već je isključeno. Tk-tk :)

Meni ova promena interfejsa itekako odgovara. Ažurirao i Shizuku sa GitHub-a i radi očekivano.

Jedino i dalje nije rešeno skrolovanje kroz pojedine aplikacije ali sa time sam se pomirio.

Kod mene osetno slabije trajanje baterije na 8 Pro, nakon ove promene interfejsa.

Kakvo je stanje kod ostalih?

Nemam pojma. Mislim da je sve isto sa baterijom.1000013538.png

Android 16 October update rolling out with Pixel display & UI fixes​

9.44 MB

Ne žuriti sa ažuriranjem, meni je prestao Pixel IMS da radi kada hoću da omogućim VoLTE, čak sam ga i ažurirao sa GitHub-a, ali ne vredi, odmah zatvori aplikaciju čim dodirnem prekidač. Shizuku radi.

Poslednja izmena:
prekasno nažalost, kasno sam video. ako ne bude neki workaround ovo će baš biti problem

Hvala Bogu pa sam po prvi put ušao na forum pre apdejta i imao šta i da vidim...
Ništa čeka se fix

Када се бришу границе и све се уједињује, Гугл ти не дозвољава да користиш уређај који си купио.
На добром су путу да превазиђу и јабучицу по ограничењима. Како ће ово да реше без рута? Мишљења сам никако. А кад рутујеш не ради пола функција. Барем имамо јако леп тег за папир...

Malo sam kopao, ovo nude kao resenje:

1. Download the app (ims) and install it directly.
  2. Open Shizuku, find io.github.vvb2060.ims under “Authorized apps,” and grant authorization.
  3. Go back to the main page of Shizuku, tap the three dots in the top right corner, and stop Shizuku.
  4. Then restart Shizuku.
  5. Go to the system SIM card settings page and enable VoLTE.
Additional note about rebooting: After the first reboot, VoLTE will be off when the phone starts up. Just turn it on once manually — from then on, it will stay enabled by default after every reboot.

Uradio tako i radi. Mora da se skine neka mala aplikacija od 22 kB sa telegram kanala lika koji je napravio fix i koristi se ona a ne Pixel IMS. Njoj se posle instalacije, da pristup u Shizuku app i onda se vidi toggle pod SIM karticom da se omogući VoLTE.

Sve već bilo objašnjeno u Pixel 9 temi :)

The patch only needs to be installed; after installation, just follow the steps below. (No manual activation is required.)
1. Download the app and install it directly. (komentar iznad)
2. Open Shizuku, find io.github.vvb2060.ims under “Authorized apps,” and grant authorization.
3. Go back to the main page of Shizuku, tap the three dots in the top right corner, and stop Shizuku.
4. Then restart Shizuku.
5. Go to the system SIM card settings page and enable VoLTE.
Additional note about rebooting:
After the first reboot, VoLTE will be off when the phone starts up. Just turn it on once manually — from then on, it will stay enabled by default after every reboot.
https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch/issues/384#issuecomment-3384423112

Poslednja izmena:
Instaliraš tu app sa linka, otvoriš Shizuku i statuješ ga i pod Authorized apps štikliraš io.github.vvb2060.ims. Onda ugasiš Shizuku servis ( gore desno 3 tačke, Stop service), restartuješ fižon I pod Network and Internet, pa u sim meniju omogućiš VoLTE. U postavkama samog telefona videćeš tu mogućnost, ne pokrećeš Pixel IMS aplikaciju, nju sam se instalirao, jer ona puca i ne radi za sada

Pixel IMS može da se obriše dok ne ažuriraju aplikaciju sa tim gore dodatkom.

Vrh Dno