Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Pozdrav svima, imam jedan problem, koji ne znam kako da resim, osim da nosim telefon u servis.. Naime, imam pixel 8 pro vec 3 meseca i pre 5 dana mi je samo odjenom prestao WiFi da radi.. pre toga nikada nisam imao problem, a imam odlican ruter u stanu.. Znaci, upalim ga ali nijedna mreza nije vidljiva, niti kuci, niti u kancu, niti u teretani.. 7 dana pre toga sam se disconnectovao, na kratko ali cesto.. Odgledao sam sve videe na yt i probao sve u vezi reseta Bluetootha i WiFi-a, palio/gasio opcije vezane za Wifi u Developer opcijama, ciscenja cache-a,.... Internet preko mreze mi radi odlicno, bez ikakvih problema.. verzija andoida 14..

Pozdrav svima, imam jedan problem, koji ne znam kako da resim, osim da nosim telefon u servis.. Naime, imam pixel 8 pro vec 3 meseca i pre 5 dana mi je samo odjenom prestao WiFi da radi.. pre toga nikada nisam imao problem, a imam odlican ruter u stanu.. Znaci, upalim ga ali nijedna mreza nije vidljiva, niti kuci, niti u kancu, niti u teretani.. 7 dana pre toga sam se disconnectovao, na kratko ali cesto.. Odgledao sam sve videe na yt i probao sve u vezi reseta Bluetootha i WiFi-a, palio/gasio opcije vezane za Wifi u Developer opcijama, ciscenja cache-a,.... Internet preko mreze mi radi odlicno, bez ikakvih problema.. verzija andoida 14..

Probaj prvo factory reset.

Evo da se i ja upišem u temu sa malim modelom. Za sada sam prezadovoljan. Najveća mana kvalitet zvuka, ostalo je sve ok. Prijem i baterija ništa lošiji u odnosu na jabuku i Samsung. Kamera baš dobra.

Zašto kvalitet zvuka? Na kojoj si mreži, omogući VoLTE sa Shizuku hakom, ja sam zadovoljan zvukom...

Evo da se i ja upišem u temu sa malim modelom. Za sada sam prezadovoljan. Najveća mana kvalitet zvuka, ostalo je sve ok. Prijem i baterija ništa lošiji u odnosu na jabuku i Samsung. Kamera baš dobra.

To sam i ja komentarisao :) zvučnik i generalno zvuk su na ovom mobu za par klasa ispod Pro modela.
Van toga, deluje kao bolji mob od Pro-a :)

Da se i ja prijavim sa obicnim 8. Pre njega Flip4, S22 Snap i Exy... Iskreno ja sam bas zadovoljan. Najvise me iznenadila baterija, citajuci forume i gledajuci neke videe navodili su da je baterija prosecna. Kod mene sa dve kartice, okvirno 60% WIFI, ostalo 4G bez problema preko 6 sati SoT, bas zadovoljan! Shizuka odradila VoLTE, zvuk u slusalici super. Zvuk na zvucnicima nista nije losiji od Flip4 ili S22, cak je po meni za nijansu bolji. Otisak prsta skroz ok, kod Samsunga za malo brzi. Kamera za ovih par dana, vrhunska, video i fotke jednako dobri. Velicina za saku pasuje top. Displej svetao, prikaz jako dobar.
Od stvari koje mi smetaju je nedostatak Double tap to sleep (resivo nekim aplikacijama), AOD sam resio aplikacijom da ostaje kad stigne neka notifikacija. Deluje da Samsung ipak kvalietnije uradjen, ali nijanse. Deluje da kod Samsunga ima vise opcija za kustomizaciju i neka fina podesavanja ali nista bez cega se ne moze ziveti. Slaba ponuda futrola kod nas, uzeo Nilkin za sad, porucio od kineza jos par komada.
Iz vremena Google Nexus 4 i 5, mesecno sam menjao razne kuvane romove i kernele... Sad nemam potrebu, cini mi se da lepo to radi out of the box, a i morao bih da se cimam s bankovnim aplikacijama i slicno, tako da ostajem na ovom fabrickom...

Računaj da ta cena može i da se "ubije" na 450e.

Jedina mana za sada je lutrija sa tim displejima, može svakog trenutka da gekne :)
A koliko sam čitao na ruskom forum problem je u dizajnu telefona to jest načinu lepljenja ekrana koji vremenom na desnom uglu moba pritiska neki konektor koji se zbog tog trenja iskida i to je to. Navodno može lako da se popravi ako se nađe valjan majstor u servisu i ako se odmah mob odnese tamo čim ekran krene da zeleni.

Videćemo ko će prvi da izvuče kratak štapić, nadam se ne ja :)

To vazi samo za obicnu osmicu? Za 8 Pro i 8a ne? 8 Pro je 600€, 8a vec na 400€, takodje jako zanimljive ponude.

Do skoro je 6 Pro bio 325€, 7 Pro 475€. Slazem se da je odlicna cena za 8 Pro. Vrhunski model sa dugom podrskom.

Primetio sam da mi se više ne pojavljuje HD ikonica kada razgovaram sa nekim i ako sam uključio preko Suzukija Volte? Da li je to neki bug ili mi ne radi Volte.. ? I kada zovem prebacuje mi ma 3g, znači da ne radi..
zna li neko gde grešim :)
Volte mi stoji upaljeno u settings..

Edit: gore kod ikonice mi stoji neki LTE+

Prilozi

• Screenshot_20241003-140003.png
    Screenshot_20241003-140003.png
    79.9 KB · Pregleda: 89
Naravno ne. Tako sam i izvalio da više ne radi :)

Sta ti kaze pixel ims aplikacija1000003126.png

Taman si i mene podsetio da uključim nakon što sam pre par dana skroz ispraznio telefon.

Si probao da restartujes telefon i ponovo odradis. Ne mogu da se setim dal sam i ja tako imao jednom pa je ponovo proces resio problem. Isprati log sta kaze kad kliknes start u shizuku

Da nije operater ugasio VoLTE na kartici, jel si probao njih da pitaš, da ti provere status VoLTE na nivou kartice?

Baterija je odlična, ja sam prezadovoljan.
3:1 mi je odnos korišćenja na podacima odnosno wifi, skidam sa punjača tačno u 6h, a kačim oko 23h. Sve popaljeno, bluetooth i nfc konstantno u upotrebi. Na kraju dana imam oko 5,5h sot i jos 25% baterije. Prijatno iznenadjen.
Zanimljivo je da mi Samsungov sat bolje radi uparen sa Pikselom nego što je radio sa Ultrom i malim S.😅

Kupio danas u Italiji Alarm sat sa bežičnim punjenjem, nakačio ga na guglov punjač i radi fino. Pixel 8 pro sa maskicom i odmah ispisao Charging wirelessly i solidna brzina. Cena 9.95€
Prodavnica Action

Prilozi

• PXL_20241006_200615481.jpg
    PXL_20241006_200615481.jpg
    388.8 KB · Pregleda: 57
  • PXL_20241006_200623872.jpg
    PXL_20241006_200623872.jpg
    219.4 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Ako je 12w solidna brzina 🤣...

15W za bežično, ovako 33W kabl. Nije kao kod One plus Bord 2 65W, ali ok

12w max za sve qi punjače ako nije pixelov stand.

Nazad
Vrh Dno