Pa nije baš tako.. kod ostalih proizvođača to prolazi neprimetno jer se ne radi o Google.Ko proizvodi Pixel? Jasno da je Kina nego koja fabrika iz godine u godinu proizvodi telefone sa nekim falinkama? Otpadanje dugmića, pucanja stakla kamere, očigledno loš raspored komponenti unutar samog telefona koji dovodi do pregrevanja su samo neki od slučajeva koji se prijavlju i pojavljuju širom sveta. Ove izbočine ispod ekrana će dovesti ko zna do čega na kraju kad krene toplije vreme ili ko zna šta...Nije Google baš firma koja slabo posluje pa da mora da štedi na tim stvarima, ali deluje da im je kontrola kvaliteta 0 pa ispada da ČAK I APPLE bolje tretira svoje kupce. Pixel je bukvalno mačka u džaku, ili ti zapadne ok primerak ili se raspadne. Mom prijatelju iz Splita je puklo staklo kamere samo od sebe, dakle jadranska klima teško da je imala velike promene u temperaturi kako se negde navodi, ali čak i to je smešan izgovor... I ne pljujem Pixel, baš naprotiv. Bio sam veliki fan Nexus telefona, ali ovo što se sad nudi je sprdnja
Frankly, I'm not sure what else there is to say about this screen. It's bright, fast, and vivid, without appearing too overly saturated compared to Samsung (and, of course, you can disable the adaptive screen mode in settings if you find yourself looking for something a little more natural).
Računaj na to da većina običnih TV-a, monitora, pa čak i smartfon displeja ima WB 7500-8000K.Hajde najbolje možda da pokrenem temu ovde, pošto je najaktivniji topic.
Kako se vama čini kalibracija Pixel ekrana?
Nakon dugog buljenja u televizor sinoć, kad sam se prebacio na 6 Pro skontao sam da ekran ima blago žuti tint. Guglanjem sam video da je to karakteristična kalibracija za Pixel, da teže tom D6500 standardu. Verovatno je i da dosta telefona ima blago plavi tint, pa da je onda razlika veća kada se uporede.
Jako je suptilno, ništa drastično da izgleda kao "falinka". Za gledanje je jako prijatno, ali mi bela boja ne izgleda kao bela na telefonu, ne znam kako da objasnim. Malo mi je čudno što review-eri uopšte to ne spominju.
P.S. Ne, nije uključen night mode.
Zaboravio si na stotine postova ovde korisnika Samsung S22 Ultra sa obogaljenim exynosom. Pregrevanje, random restart, curenje baterije, lag...On je imao sreće jer ga je kupio preko Amazona, pa je na taj način i dobio novi telefon. Ali nevezano za to, ja ne znam brend mobilnog telefona koji ima više potencijalnih problema od Pixela i to mi je apsurd jer iza njega stoji jedna od najbogatijih kompanija na svetu. I sve ok, softver je na prvom mestu, ali džabe ti on ako hardver ne valja
Kao što reče kolega, nije problem optimizacija kod potrošnje baterije, već problematičan SoC, i to konkretno modem, koji jednostavno slabije hvata i onda se konstantno muči sa prijemom signala i konstantno traži mrežu.Meni su Nexus 4 i 5 vrhunski radili. Koliko se sećam to je bio LG i nikakvih problema nije bilo. Što se tiče Pixel serije, nije mi jasno kako jedna softverska kompanija ne može da napravi softver koji bolje radi sa hardverom koji ima. Zašto se toliko greje, ima otvorenih procesa u pozadini koji svuku bateriju od čak 5000 miliampera mnogo brže od konkurencije. Dakle čak i da je hardver upitan, slabiji soc, mekše legure koje se lakše grebu i ulubljuju kod vizira kamere, softver bi trebao da je utegnut 100%. Pa meni ajfon izvlači mnogo veći sot od Pixela 7. I namerno poredim ajfon i pixel jer su oba "stock" softver. Samo mislim da za ove pare treba da bude mnooogo bolji telefon. Isto kao što ni Apple ne bi smeo da naplaćuje 2000 evra telefon koji se ljušti i puca lakše ,a zaboga ima titanijum u sebi?! Ali oni su bar pregrevanje rešili
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari