Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Jednostavno je morao da ima samo srece sa carinom. Ali ajde, CG ko zna kakva pravila i carinu ima. I da moze tako ka Srbiji da se poruci, izasao bi 800 obrni okreni (mozda neki dinar ispod).
U EU je zvanicna cena 800e.

Jednostavno je morao da ima samo srece sa carinom. Ali ajde, CG ko zna kakva pravila i carinu ima. I da moze tako ka Srbiji da se poruci, izasao bi 800 obrni okreni (mozda neki dinar ispod).
U EU je zvanicna cena 800e.
xxx ljudi je u CG narucivalo stvari, nejasno je i meni ali oni ukljuce u ovu cijenu sve.

699$ +19.67 delivery. "No Import Fees Deposit & $19.67 Shipping to Montenegro"

Dok recimo, stavite Srbiju kao mjesto dostave, pise 699$ + 227$ Import & Fees Deposit

Prilozi

• Screenshot_20231028-131123.png
    Screenshot_20231028-131123.png
    98.2 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20231028-130148.png
    Screenshot_20231028-130148.png
    80.9 KB · Pregleda: 22
700 $ plus carina I shiping još 150$ i čeka se 2 nedjelje, ne isplati se. I što u slučaja kvara? Ovako na amazon.de kupi se i ako ne valja vrati se. Ne znam kakva je politika Googla u vezi reklamacije.
Najvjerovatnije uzeću pixel 7 za 500e i gotovo.
Za 650 nema nigde...eventualno ako je vratio porez ili dobio i sat uz preorder pa prodao sat/vratio deo para!
Ako si na severu austrije, pogledaj na kleinenanzeigen pa se provozaj ako nađeš šta u blizini ili neka ti pošalje ako je proveren prodavac...ispod 700e već može da se nađe.
Živim blizu Salzburga, gledao sam kleinenanzeigen.de i stv ima za 650e isto. Samo moram još malo da istražim da li ima neko u okolini Minhena ( do Minhena mi treba 2h) jer dalje se ne isplati ići po Tel. Mada kako vidim najj je možda uzeti pixel 7 za 500e i dodje mi na kućnu adresu i ne cimam se

700 $ plus carina I shiping još 150$ i čeka se 2 nedjelje, ne isplati se. I što u slučaja kvara? Ovako na amazon.de kupi se i ako ne valja vrati se. Ne znam kakva je politika Googla u vezi reklamacije.

Živim blizu Salzburga, gledao sam kleinenanzeigen.de i stv ima za 650e isto. Samo moram još malo da istražim da li ima neko u okolini Minhena ( do Minhena mi treba 2h) jer dalje se ne isplati ići po Tel. Mada kako vidim najj je možda uzeti pixel 7 za 500e i dodje mi na kućnu adresu i ne cimam se
Best buy za te pare ja mislim. Meni 6 odlicno radi, vjerujem da je 7 odlican.

Bas sam sinoc u Saturnu gledao pixel 8 Pro i 7 Pro, meni je veci premium 7 Pro... Pixel 8 Pro je bio u onoj plavoj boji i ja nisam odusevljen. Kao igracka pozadi mi je. Posto imam Pixel 6, necu dobiti mnogo sa 7 Pro ali eto sacekacu BF da vidim da nece na kakvoj akciji biti dobroj pa bih uzeo. A kako preko firme cu imati 50% jeftinije na sve uredjaje i tarife, vjerovatno se vratim na iOS i uzmem 15 PM.

Meni baš suprotno, 8 Pro deluje više premium u ruci od 7 Pro, pričam za crni Obsidian, pošto i 8 Pro i 7 Pro su mi u crnoj boji. Mat finiš je baš bolji.

Sve je to subjektivno, ovaj sto sam ja gledao bio je onaj plavi. Vjerujem da bi se crni i meni vise svidio.

Meni baš suprotno, 8 Pro deluje više premium u ruci od 7 Pro, pričam za crni Obsidian, pošto i 8 Pro i 7 Pro su mi u crnoj boji. Mat finiš je baš bolji.

Ja imam 7 pro obsidian i moram da priznam da je premium feel osetniji nego kod 6... Malo tanji. jedini problem je što mislim da ako ispadne, onako masno, a da nema masku, raspašće se u paramparčad.

Bas sam sinoc u Saturnu gledao pixel 8 Pro i 7 Pro, meni je veci premium 7 Pro... Pixel 8 Pro je bio u onoj plavoj boji i ja nisam odusevljen. Kao igracka pozadi mi je. Posto imam Pixel 6, necu dobiti mnogo sa 7 Pro ali eto sacekacu BF da vidim da nece na kakvoj akciji biti dobroj pa bih uzeo. A kako preko firme cu imati 50% jeftinije na sve uredjaje i tarife, vjerovatno se vratim na iOS i uzmem 15 PM.
E bas si u dilemi ako imas 50% snizenje :D

Naruci ga kod nekog u cg. Ne plaća se carina :) pa pokupi kad dodjes na odmor

To ti je dobra ideja, ali ko će čekati ljeto da dodjem u CG, a i ovaj sadasnji Tel me nervira 😀
Odlučio sam svakako da uzimam sada za Black friday pixel 7, jedino bi uzeo 8cu ako bi cijena između nje i 7ce bila do 150e razlike

Da li se pro model greje kao i obican ili nije takva situacija? I vidim da gsm arena pise da Pro ima krace trajanje baterije od obicnog, meni je i obican bio u fazonu gde ces krace... Treba da uzmem drugi tel, obica sam imao al bih probao Pro.

Je l možeš i meni da središ 15PM na 50% popusta? 😅😅😅

Definitivno sledeći mesec, tada se i očekuje Feature Drop i QPR1 release.

Jel dobio neko novembarski update, kod mene na Pro modelu još ništa, al zato na matorom 4a 5G stigao još sinoć.

Ja ću sideload preko Pixel Flashera, odradi sve sa par minuta.

Ja ću sideload preko Pixel Flashera, odradi sve sa par minuta.
Evo sad iz radoznalosti pustih preko flashera po prvi put update na 7 Pro.

Zanimljivo jako, bas dobar tool ovaj flasher. Svasta moze.

Nema bolje stvari. Sve u par klikova

Cak mislim da osetno brze odradi update preko flashera nego kada ides direkt preko fona.

Da, na telefonu se to otegne na pola sata, ovako sve gotovo za 5 min max.

8 Pro se kod Nemaca nije baš proslavio na testu:

PWM je dosta loš, nije ni čudo što jedan forumaš nije mogao da gleda u ekran...
SoC slab i po performansama i po potrošnji. U suštini to smo znali, ovaj telefon se kupuje zbog odličnih kamera i softverske podrške...

PWM je baš loš na 120hz, ali ono što je interesantno je da je i na ostalim flagshipovima, S23 Ultra i iPhone 15 Pro Max idu do 240hz samo. Magic5 Pro isto 120hz.

Možda neke druge karakteristike ekrana uslovljavaju takav flickering, ali ima X midranger-a koji se bolje ponašaju.

@Detonate
Magic 5 Pro ima 2160Hz PWM, a notebookcheck za takve telefone napiše da im je PWM jednak vertikalnom osvežavanju (120Hz u ovom slučaju) i kriva na dijagramu bude ravna.
Kod ovog Pixela kriva na 120Hz je daleko od ravne.
Meni je čudno što velike kompanije kao što su Apple, Samsung i Google uopšte ne preduzimaju ništa povodom ovog problema, a navodno oko 10% populacije ima problem sa PWM... Lično sam tek blago osetljiv na PWM, na primer smetaju mi Samsungovi ekrani ako je osvetljenje ispod ~35% (što je manje osvetljenje ekrana, to je veći problem sa PWM). Srećom nisam jedan od onih nesrećnika kojima oči "prokrvare" već nakon 15 minuta i krene im glavobolja. Oni moraju da koriste IPS ekrane, koji se sad nalaze samo u telefonima niže klase (odgovaraju im i pojedini kineski modeli više klase sa veoma visokim PWM).
Kineski proizvođači su svesni tog problema, ako stvarno 10% populacije ima taj problem, to je oko 130 miliona ljudi samo na njihovom tržištu. 🙂 Zato me ne čudi što navode PWM ili DC dimming kao jednu od glavnih karakteristika ekrana.

^Koji na primer?

Honor 90 koji ima verovatno jedan od boljih ekrana po tom pitanju, ništa prijatnije nisam imao. Apsolutno nula problema pri dugom čitanju u mraku. Iako imam Kindle, nekad mi je lakše da prvo knjigu krenem da čitam na telefonu, da vidim da li mi se uopšte sviđa.

Kao što je Migrant naveo, Kinezi su uglavnom svesni tog problema.

Na notebookcheck-u Redmi Note 10 Pro koji sam imao ima 490Hz, što je skroz OK.

@Migrant hvala za info btw, nisam znao to za notebookcheck. :)

Nazad
Vrh Dno