Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Kako je moguce da je tolika razlika u bateriji izmedju 8 i 8 Pro?

Sto se dxomark-a tice 🤡

Pa ne bih rekao da je 99%, većina telefona nema ultrasonic čitač otiska prsta ispod ekrana, tako da uglavnom ta većina telefona upravo radi kao i Pixel.... Znači ne pričamo o telefonima koji imaju otisak sa strane, iza ili na bilo kom drugom mestu.

Ako imaš AOD uključen onda ne moraš ništa da pristiskas.
Najjače mi je ovde na forumu kada ljudi koji nemaju telefone o kojima je reč najviše kukaju 😂😂
Nemam aod upaljen, za to mi sluzi sat. A neću ni imati telefon nikad (tj koristiti) kad mu stvari poput ovakve fale (inače sam imao gotovo sve pixele)!
Btw jel su omogućili ikad da može strelica ispod tastature da se ugasi ko koristi gestures?

Ako nemas aod onda namestis rise to wake ili tap to wake I onda će ti se svakako paliti interfejs za očitavanje otiska uvek kada i imaš nameru da otključaš mob tako da kažem.
Ne vidim neku veliku dramu oko toga.
Bilo bi bolje da imaju ultrasonic otisak, ali su to verovatno ostavili za p9,p10

Ovo i nije baš mala sitnica, jer, koja je operacija najviše ponavljana tokom dana? Verovatno otključavanje i zaključavanje telefona.

Obe su traljavo odrađene. Zaključavanje mora da se rešava (a opcije na A14 ne izgledaju sjajno, osim 3rd party launchera koliko vidim, a to meni nije rešenje), jer nema dt2l, otključavanje takođe.

Jeste, mogu da zaključavam power dugmetom, i mogu da tapnem da se probudi, pa da otključam sporim FP. Zašto, kad ne želim tako i nije mi lakše definitivno? Je l' ovo iOS... ?

... Ahaaaa, sad mi jasno :D

Bar su to meni bitne stvari, a vidim i drugim ljudima.

Poslednja izmena:
Ja to nisam ni znao da može do skoro, da se otključa bez da se pojavi fingerprint na ekranu. A i bez toga mora da gadjam, imam neku naviku da probudim AOD na tap, pa onda da otključam. :D

Iskreno za ovo kratko vreme, meni kombinacija face unlock + fp radi odlično. Ne vidim da je nešto sporije od fp senzora na poleđini Pixel 4a 5G.

Zapravo face unlock sam radi fantastično, osim u mračnim uslovima, ali tu onda uskače fp senzor.

Treci dan, baterija drasticno bolja na Pixel 8. Trenutno sam na 60% baterije i imam 3h SOT. Ali skoro sve je na wifi, mozno 30min je 4G. Iskljucio sam 5G, jer koji ce mi 5G ako mi baterija ne drzi na njemu. Jedini telefoni gde sam stvarno mogao da imam stalno 5G ukljucen su S23/S23+ i S23 Ultra.
Kao sto rece @Markic face unlock radi bas sjajno. Raise to wake ne koristim, ne volim da mi se ekran ukljucuje sam od sebe slucajno kad to nisam hteo.

Ako vam se u toku messenger razgovora iskljuci mikrofon i sagovornik vas ne cuje ima resenje. U opcijama za app upalite allow picture in picture. Bez toga gasi mic cim otvorite drugu aplikaciju ili ugasite ekran.

Pre će biti da je problem do Messengera, a ne do sistema. Ja nisam primetio da se sličan problem dešava sa WA i Viberom.

Ljudi su doslovno imali problem sa WA notifikacijama nakon A14 upgrade-a. Meni je smesno da sw takve stvari desavaju na Google telefonima, kada im je to najjaci selling point. Telefon sa inferiornim hardverom u vidu procesora, senzora, memorije, ne sme sebi da dozvoljava takve stvari ako mu je android experience uz comp photo najveci adut.

P.S. Sto vise citam o Pixelima, to vise sticem utisak kao da ljudi pisu o nekom kickstarter projektu. Samo sto to traje godinama.

Vidiš da je nov nalog sa 43 komentara, od toga 40 u pixel temi.
Šaraj to malo, mnogo providno :D

Nemam ja nikakav hejt prema Pixelu. Ja trenutno jurim da kupim 6 Pro ili 7 Pro, iskljucivo zbog kamere. S tim sto ce izbor pasti definitivno na 6 Pro s obzirom da mi se me daju velike pare na tako problematican telefon. Account sam napravio manje vise da bih pratio novosti o 8,jer sam ocekivao GN2 i da se "isprsim" ako rese vecinu problema.

Moj razlog kupovine zbog kamere ostaje, jer mi je ona najbitnija, ali sto se svih ostalih stvari tice, Pixel je jedno veliko razocarenje. Imao sam prilike da testiram celu 6 seriju, znaci 6a, 6, 6 Pro, tako da to nisu telefoni koje nikad nisam uzeo u ruke.

Ne znam kakav je hejt u pitanju ako navodim objektivne stvari i ako planiram da uzmem telefon.

P.S. Jos manje vidim kao problem da kritikujem jednu kompaniju kao sto je Google.

Poslednja izmena:
Prvi pravi problem. Wallet ne radi, neće telefon da doda kartice. Listao sam net, dosta njih je pisalo da im ne radi GPay. Piše da je security problem i da uređaj ne ispunjava bezbednostne zahteve. 😅🤣
Već je na oglasnoj tabli... 😊

Nije samo zbog toga, ima tu dosta sitnica na koje nisam mislio... Prosto sam mislio da je Pixel dosta kompletniji uredjaj pogotovo sto kosta bas dosta novca. Nisam mozda merodavan, imam neku bolest trenutno menjam telefone cesce nego gace, ali imam neki svoj kriterijum za svaki cenovni rang.

Činjenica je da pixeli, pogotovo u Srbiji, imaju dosta sitnica koje se rešavaju ili alternativno ili se reše kasnije apdejtima i slično..

Samo sto ne placas telefon da bi ti mozda kasnije nesto radilo, vec kad das odmah tolke novce valjda to treba da radi i da sljaka sve odmah. A ne da mi se baterija uci kako ga ja koristim pa mozda bude nekad bolja ali kad ugasim 5G i jos optimizujem aplikacije da bih imao jedva 5h SOT-a na Wifi :D Ne hejtujem, dobar je to telefon ali u takvim vremenima zivimo da je sve skuplje nego sto realno vredi, i sto izlaze poluproizvodi svake godine umesto da je standard da se novi flahship chipsetovi i telefoni izbacuju na svake 2 godine umesto na svaku godinu. Bolesno doba ***...

ili saomi za tri put manje :)

E druže, ajde malo manje hejta. Koliko vidim ti niti imaš Pixel već samo trolaš temu. I na iOS se desi da bude bug pa se popravi.
Zašto je trolanje teme ako čovek priča o telefonu iz naslova teme, šta vam je ljudi?

Vidiš kako te karma stigla pa si svoj telefon već kaširao u oglase 😎

Šalim se, naravno. ☺️
ili saomi za tri put manje :)

Neće valjda Kineza neko da kupi?!?

Ocekivano...

Najbitniju stvar na svim pixel telefonima uzmu ljudi pa ignorisu :)
Izgleda da ja koristim telefon bas kako su zamislili pa ne videh za sada ni jedan problem.
Baterija evo posle desetak dana koriscenja je naucila moje navike i skroz korektno drzi, vrlo slicno kao na 7 pro, lagano sa 6-7 sati aktivnog ekrana ide na punjac oko 2h ujutru sa 20% baterije (u 8h skidam sa punjaca).

Nazad
Vrh Dno