Samsung izbaci S22 ultra koji razvaljuje u svim aspektima.
Na papiru da, a u realnosti ni u čemu ne razvaljuje P7 Pro koji je u startu bio $300 jeftiniji čini mi se. Pa regularni P7 90hz radi 30% fluidnije od S22 Ultra.
Google izbacuje tri generacije flagshipa, pardon, "flagshipa" koji po karakteristikama kasne 3+ godina znači ne sa flegšipovima konkurencije nego sa srednjom klasom konkurencije (?????)
U čemu to? Možda jedino možeš da nađeš nekog mid-range Kineza koji je pre 3 godine imao ultra fast charging, ali to je non sense porediti uopšte jer je to jedina prednost tog telefona.
U telefonima od 300, 400e se lagano stavlja 256 pa i 512gb.
Zar S22 Ultra nije predstavljen sa 128gb i 8gb ram (2022. god?) za $1199?
Telefoni od pre 5, 6 godina imaju brzo punjenje pa barem za sat, ovi carevi izbace 2023 "flagship" koji se puni na 23w
27-8w*, slažem se da je izuzetno sporo ali nije 23w.
OLED ekrani koji su značajno skup deo svakog telefona je na pixelu prilično siromašan bojama i lepotom izgleda, najlošiji koji sam ikad imao, poredio sam ga sa "Kinezom" što bi ovde rekli na xiaomi mi 10 (ekran), mi 10 ima za klasu lepši ekran.
Auh. To što kažeš možda može da važi za 6 i 6 Pro, ali opet ne mislim da je tako drastično. 7 ima skroz ok ekran, 7 Pro već dosta dobar, a po testovima kažu da 8 Pro ima jedan od najboljih ekrana trenutno.
Sve u svemu, neću dalje da idem u off, izvinjavam se i za ovo do sad. Slažem se da cene ne opravdavaju proizvode i da nam na kašičicu daju poboljšanja jer su iz godine u godinu sve manja. Ali jednostavno nije tačno da je tako samo sa Pixelom, tako je sa svim proizvođačima.
Takođe, Pixel je iz godine u godinu sve kompletniji i ne vidim zašto bi bilo opravdano da za neki drugi flagship daš 1000+ a za njega ne. Ukoliko ti je telefon potreban za neki hardcore rendering, gaming ili video editing, ili ti je jednostavno neophodno da imaš ultra brzo punjenje, zaobiđeš ovaj telefon i uzmeš nešto drugo