Šta je novo?

Google Pixel 7

• Začetnik teme Začetnik teme Markic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo da mu napomenemo da zna, nije do telefona nego do google / nasi operateri relacije, znaci da je tako na apslutno svakom telefonu u Srbiji.

Caoo ljudi, podigao mi se ekran na pixelu, za zamenu baterije mi u NS servisi traze oko 8k. Da li mislite da je to puno s obzirom da verovatno stavljaju zamensku bateriju neku?

Šta može da bude pixel 7 ispraznio se i neće da se puni više ni žično ni bežično (probano 10tak žičnih i 3 bežična punjača sa kojima je pre radio) i ne daje znakove života?
Caoo ljudi, podigao mi se ekran na pixelu, za zamenu baterije mi u NS servisi traze oko 8k. Da li mislite da je to puno s obzirom da verovatno stavljaju zamensku bateriju neku?
Mislim da imaš jeftinije. Zamena baterije je 2000 din plus baterija oko 30e. Vidjao sam oglase na KP. imaš polovne original ili zamenske. Ne smem linkove da stavljam al danas sam baš gledao ako je moj problem do baterije kolko će da me košta.

Šta može da bude pixel 7 ispraznio se i neće da se puni više ni žično ni bežično (probano 10tak žičnih i 3 bežična punjača sa kojima je pre radio) i ne daje znakove života?

Mislim da imaš jeftinije. Zamena baterije je 2000 din plus baterija oko 30e. Vidjao sam oglase na KP. imaš polovne original ili zamenske. Ne smem linkove da stavljam al danas sam baš gledao ako je moj problem do baterije kolko će da me košta.
U mom slucaju sa 6 pro je to bila maticna. Ali ne mora da znaci.

A sto se cene tice, i meni su isto bezobrazno puno trazili servisi u NS-u za bilo koji potencijalni kvar, jer to je jelte telefon koji nije zvanicno kod nas. Vecina je zapravo odbila da ga pogleda.

Stvarno mi dodje da sam probam da zamenim koliko deru kožu s ledja haha
Pitacu jos par servisa pa cu videti

Ceo telefon je 299e, obicna sedmica.

U mom slucaju sa 6 pro je to bila maticna. Ali ne mora da znaci.

A sto se cene tice, i meni su isto bezobrazno puno trazili servisi u NS-u za bilo koji potencijalni kvar, jer to je jelte telefon koji nije zvanicno kod nas. Vecina je zapravo odbila da ga pogleda.
Bio do servisa nije do baterije. Otišla neka komponenta napajanja tako nešto i sad tražim neki polovan slomljen da menjamo celu ploču jer ne radi zamenu samo tog dela. Generalno je problem pixel neće niko da ga radi i nema delova

Bio do servisa nije do baterije. Otišla neka komponenta napajanja tako nešto i sad tražim neki polovan slomljen da menjamo celu ploču jer ne radi zamenu samo tog dela. Generalno je problem pixel neće niko da ga radi i nema delova
Tako je kod mene bilo, nesto mi je nagrizlo port na maticnoj kao kiselina da ga je spalila, baterija je bila OK.

Ja sam od mog samo odustao, telefon se raspao za 2 godine, a pazio sam ga. Uzas.

Ja evo rokam punu treću 7 pro, nema tačke bukvalno, a koristim ga baš baš

Ja sam od mog samo odustao, telefon se raspao za 2 godine, a pazio sam ga. Uzas.
Ja evo ulazim u četvrtu godinu korišćenja obične sedmice za par dana i za sada sve super a koristim ga baš momački. Mislim da mi je prosek screen on time 9-10h. Jedino mi je memorija problem, ali kad uspem da ima 1gb slobodno telefon leti kao prvog dana

9-10 sati SoT u prosjeku? Screenshots or it didn't happen! 😀 😛 Ja na 7 pro kao rekord imam možda 8 sati, i to kad je bio nov, ja bio kući cio dan, na wifi, pa displej na minimumu... Drugo, i ako jeste 10 sati prosjek, šta radiš toliko na telefonu dnevno?

9-10 sati SoT u prosjeku? Screenshots or it didn't happen! 😀 😛 Ja na 7 pro kao rekord imam možda 8 sati, i to kad je bio nov, ja bio kući cio dan, na wifi, pa displej na minimumu... Drugo, i ako jeste 10 sati prosjek, šta radiš toliko na telefonu dnevno?
Nisam rekao sa jednim punjenjem, nego dnevni screen on time mi je toliko.
A dok je bio nov mogao je nekih 7h sot kući na wifi. Sad nisam merio odavno, ali dosta zavisi i od standby time, a za divno čudo baterija još uvek nije riknula, drži se

oke, nesporazum, mada kad god pričamo o SoT-u, svi uvijek mislimo na to koliki je s jednim punjenjem 🙂

meni baterija nije što je nekad bila, mislim da je posebno loše za nju bilo ovog ljeta, jer sam dosta koristio Android Auto i wifi sharing u autu, kao i putovao. Dakle bilo koja kombinacija koja dovodi do dugotrajnijeg grijanja baterije jako loše utiče na nju, a možda najgora je punjenje u autu ljeti, bez ventilacije, dok istovremeno radi navigaciju, spotify i eventualno bude hotspot za ostale putnike... Sreća pa nisam radio wireless punjenje, to bi tek bilo katastrofa.

Da mogu bateriju da zamijenim bezbolno s originalnom za oko 100€, odmah bih to uradio, jer mimo toga telefon je i dalje top. Drug uzeo 10 pro xl, kaže spram sedmice nikakav poseban napredak, iteritativna unapređenja

Pozdrav ljudi. Od jučerašnjeg apdejta ne mogu više da aktiviram Volte kao i do sada što sam radio (shizuku+pixel ims). Jel neko uspeo da reši problem?
Čini mi se da sam negde pročitao da je Google sa ovim apdejtom "ispravio" to da se volte aktivira u zemljama koje nisu podržane.
Pixel 6 je u pitanju ali verujem da je problem isti kod svih pixela

Pozdrav ljudi. Od jučerašnjeg apdejta ne mogu više da aktiviram Volte kao i do sada što sam radio (shizuku+pixel ims). Jel neko uspeo da reši problem?
Čini mi se da sam negde pročitao da je Google sa ovim apdejtom "ispravio" to da se volte aktivira u zemljama koje nisu podržane.
Pixel 6 je u pitanju ali verujem da je problem isti kod svih pixela
Ja sam imao ims patch, uradio update i volte je ostao.
Drug koji nikad nije imao na 9a volte patch je nakon ovog update dobio isti u opcijama i radi mu regularno.
Niko se drugi nije žalio da nema volte posle jučerašnjeg apdejta..

Nije ni HR podrzana od Googla pa mi na Pixel 7 Pro radi 5G bez problema.

Prilozi

• Screenshot_20251203-174816.png
    Screenshot_20251203-174816.png
    288.4 KB · Pregleda: 26
Svakako mnogi imaju i dalje problema. Ima dosta prica o tome na drugim forumima. 🙂

Ne razumem?
Pa imamo mi u Srbiji, u pomenuto Hrvatskoj ne bi trebalo više da imaju?
Barem meni je radio 5g normalno

Ko nije video, molim vas uđite na link i ostavite komentar ili upvote da imate identičan problem.

Pokušavamo da skrenemo pažnju Google-u da aktivira 5G:

Evo sta je odgovorio neki batana na ovom linku:
Complain with your mobile carrier to have them correctly provision 5G to your device. Google is not responsible for that in unsupported countries.

Evo sta je odgovorio neki batana na ovom linku:
Complain with your mobile carrier to have them correctly provision 5G to your device. Google is not responsible for that in unsupported countries.
Videli smo mi to, ali mislio da je lupio.
Kako lik sa foruma ima na GrapheneOS na pixelu 5g bez čačkanja sa strane operatera, a na fabričkom pixel os nema..

mi u CG odavno imamo 5g i radi na pixelima već jedan duži perod, recimo godinu i po. Ali da se ne radujete previše: ja sam i dalje stava da dobar 4g obezbjeđuje sasvim OK brzine za mobilni telefon, a 5g ne samo da zna da bude sporiji (mreža je One MNE), nego i osjetno više troši bateriju, plus to stalno šetanje sa 4 na 5 na 3 na 2g, da sam ja 5g ugasio u podešavanjima (LTE preferred). Inače, nikakav IMS patch ne koristim već duže ni za VoLTE, a sjajno mi je što je zadnji QPR donio extended dark theme, što je bio zadnji razlog da koristim shizuku (DarQ app)...

za one koji koriste Android Auto: propratite da li vam ubija bateriju i kad ga ne koristite i da li se prijavljuje kao aplikacija sa ogromnim SoT-om? Mi na beti imamo taj problem...

mi u CG odavno imamo 5g i radi na pixelima već jedan duži perod, recimo godinu i po. Ali da se ne radujete previše: ja sam i dalje stava da dobar 4g obezbjeđuje sasvim OK brzine za mobilni telefon, a 5g ne samo da zna da bude sporiji (mreža je One MNE), nego i osjetno više troši bateriju, plus to stalno šetanje sa 4 na 5 na 3 na 2g, da sam ja 5g ugasio u podešavanjima (LTE preferred). Inače, nikakav IMS patch ne koristim već duže ni za VoLTE, a sjajno mi je što je zadnji QPR donio extended dark theme, što je bio zadnji razlog da koristim shizuku (DarQ app)...

za one koji koriste Android Auto: propratite da li vam ubija bateriju i kad ga ne koristite i da li se prijavljuje kao aplikacija sa ogromnim SoT-om? Mi na beti imamo taj problem...
A jedno pitanje, u CG je samo random posle nekog apdejta počeo 5g da radi, a pre tog apdejta nije radio?

a sjajno mi je što je zadnji QPR donio extended dark theme, što je bio zadnji razlog da koristim shizuku (DarQ app)...
Nemoj još dirati DarQ, nisu se baš proslavili sa tom funkcijom.

Ja se isto obradovao i odmah uključio, kad ono... pola aplikacija koje je prepoznao da im treba tamna tema imaju svoju i on je svejedno napravio tu inverziju. Jednu aplikaciju je posvetleo tako, pa sam morao u njoj da palim light mode da bi onda sistem uradio svoje. Sa Telegramom gde imam instaliranu tamnu temu koja se slaže za Material 3 bojama, isto je sistem odlučio da nešto brljavi sa temama i rendom menja boju teksta, tu se nekako smenjuju moja tema i ta sistemska inverzija dok skrolujem. Nažalost bez mogućnosti da se dodaju izuzeci, sistem je skoro pa neupotrebljiv, bar eto u mojoj kombinaciji aplikacija.

A jedno pitanje, u CG je samo random posle nekog apdejta počeo 5g da radi, a pre tog apdejta nije radio?
Da. Ja sam na beta kanalu odavno, ali tako je. Koristio sam shizuku za VoLTE i DarQ, ali za 5G nije bilo opcije, bez da se odradi root.

Ali sad pitanje za tebe i sve ostale: kakvu konkrentu korist očekujete od 5G, a da je već nemate sa 4G, na telefonu? Ja sam i na 4g mjerio brzine od par stotina mbps, pa mi je ubrzanje preko toga isto kao kad bi moj auto sad mogao da ide maksimalno 500kmh umjesto 250kmh, dok su svi putevi ograničeni svakako na 100-120 kmh 🙂

Nemoj još dirati DarQ, nisu se baš proslavili sa tom funkcijom.

Ja se isto obradovao i odmah uključio, kad ono... pola aplikacija koje je prepoznao da im treba tamna tema imaju svoju i on je svejedno napravio tu inverziju. Jednu aplikaciju je posvetleo tako, pa sam morao u njoj da palim light mode da bi onda sistem uradio svoje. Sa Telegramom gde imam instaliranu tamnu temu koja se slaže za Material 3 bojama, isto je sistem odlučio da nešto brljavi sa temama i rendom menja boju teksta, tu se nekako smenjuju moja tema i ta sistemska inverzija dok skrolujem. Nažalost bez mogućnosti da se dodaju izuzeci, sistem je skoro pa neupotrebljiv, bar eto u mojoj kombinaciji aplikacija.
DarQ sam držao maltene samo zbog jedne aplikacije, vijesti.me , koju svakodnevno koristim. Jesam primijetio problem s Telegramom kad se skroluje, ali srećom Vijesti su konačno izbacili zvanični dark mode za svoju app, tako da ne moram više da koristim ni DarQ, ni extended dark mode, ni da palim shizuku svaki put kad restartujem telefon zbog DarQ-a 😀

PS Ko ne zna, u Chrome browseru može da se čekira flag koji sve sajtove forsira da budu u dark mode-u. Mislim da je ovo uputstvo:

Da. Ja sam na beta kanalu odavno, ali tako je. Koristio sam shizuku za VoLTE i DarQ, ali za 5G nije bilo opcije, bez da se odradi root.

Ali sad pitanje za tebe i sve ostale: kakvu konkrentu korist očekujete od 5G, a da je već nemate sa 4G, na telefonu? Ja sam i na 4g mjerio brzine od par stotina mbps, pa mi je ubrzanje preko toga isto kao kad bi moj auto sad mogao da ide maksimalno 500kmh umjesto 250kmh, dok su svi putevi ograničeni svakako na 100-120 kmh 🙂

DarQ sam držao maltene samo zbog jedne aplikacije, vijesti.me , koju svakodnevno koristim. Jesam primijetio problem s Telegramom kad se skroluje, ali srećom Vijesti su konačno izbacili zvanični dark mode za svoju app, tako da ne moram više da koristim ni DarQ, ni extended dark mode, ni da palim shizuku svaki put kad restartujem telefon zbog DarQ-a 😀

PS Ko ne zna, u Chrome browseru može da se čekira flag koji sve sajtove forsira da budu u dark mode-u. Mislim da je ovo uputstvo:

Napisah već negde, ali evo i tebi ovde.
Ja bih ga koristio skoro isključivo u velikim gužvama, tipa utakmica, koncert, okupljanja raznih vrsta, gde je praktično nemoguće poslati poruku na wa npr je se zaguši mreža.
Ali ako mi rasterećenje mreže sa uvođenjem 5g to rešava, onda mi ni za to ne treba i ja sam spokojan, ali za sada, to ne bih mogao da proverim dok baš svi ne budu imali 5g kod nas. Videću baš stanje večeras na utakmici, na kojima obično ne možeš da koristiš telefon, kao da ga nemaš praktično, a zatreba tipa da se javiš, odgovoriš na poruku i slično.

Jel moze neko da me podseti da li voLTE shizuku+pixel IMS kombinacija radi na A1 mrezi? Razmatram prelazak iz MTS u A1, takodje me zanima da li vam radi 5G?

Nazad
Vrh Dno