Šta je novo?

Google Pixel 7

Jos jedno pitanje, ovo je nesto sto sam primetio na reddit-u.

Da li ste imali pucanje stakla na zadnjoj kameri?

Jos jedno pitanje, ovo je nesto sto sam primetio na reddit-u.

Da li ste imali pucanje stakla na zadnjoj kameri?
Ja nisam, koliko videh javlja se pri veoma visokim temperaturama ili makar ogromnim promenama. Tako da mozda nije losa ideja da se telefon ne vucara po dzepu na skijanju xD

Primetih jedan bag ali nikako da pišem.
Dešava mi se da kada pogledam notifikacija sa zaključanog ekrana ne mogu da kliknem na notifikaciju nikako. Moram da otključam fon da bih je otvorio.

Da napomenem, to se dešava kada proširim notifikaciju da pročitam poruku

Naišao sam na dobru foru na Reddit-u što se tiče skenera otiska prsta.

Kao što verovatno i vas i mene je nervirao skener, mnogo puta omasi sva tri puta pa otključavam PIN-om

Pixel 7 običan. Zalepljeno neko vrhunsko staklo, plaćeno baš dosta, tanko

Dakle fora je da se otisci registruju u totalnom mraku

Da se pre toga namažu ruke kremom (nije glupost, verovatno bolje očita otisak)

Meni je evo za sada uvek iz prve i u sekundi otključao

Može da se iz više puta registruje otisak, bitno je da se registruju različite pozicije

Znači ove dve stvari

Totalni mrak

Krema za ruke - ako vam nisu suve ruke ne mora

:)

Probajte pa javite da li je pomoglo i vama

Naišao sam na dobru foru na Reddit-u što se tiče skenera otiska prsta.

Kao što verovatno i vas i mene je nervirao skener, mnogo puta omasi sva tri puta pa otključavam PIN-om

Pixel 7 običan. Zalepljeno neko vrhunsko staklo, plaćeno baš dosta, tanko

Dakle fora je da se otisci registruju u totalnom mraku

Da se pre toga namažu ruke kremom (nije glupost, verovatno bolje očita otisak)

Meni je evo za sada uvek iz prve i u sekundi otključao

Može da se iz više puta registruje otisak, bitno je da se registruju različite pozicije

Znači ove dve stvari

Totalni mrak

Krema za ruke - ako vam nisu suve ruke ne mora

:)

Probajte pa javite da li je pomoglo i vama
Meni ne deluje da je išta bolje. Probaću opet kasnije.

Dok na 7 pro nikad omašio nije, a samo sam jednom reg prst.

Meni ne deluje da je išta bolje. Probaću opet kasnije.
Kod mene je bar 50% bolje. Neki put iz drugog otključa ali ne dolazim do PIN-a. A pre bukvalno svaki drugi put.

Mislim da su se bolje registrovali otisci sada. Primetio sam i da lošije očitava kada su ruke suve. Otud mi ovo ima logike za kremu prilikom upisivanja otisaka...

Jel koristi neko telefon bez stakla, folije?

Kontam da tad radi dosta bolje.
Dok na 7 pro nikad omašio nije, a samo sam jednom reg prst.
Da to znam,  zato sam razmišljao da prodam ovaj i uzmem PRO.

A stvarno sramota za firmu

Pre ovog sam imao Oneplus Nord 2, znači nije ni neki flagship, senzor za očitavanje otisaka je radio SAVRŠENO. Nikad nije omašio, plus sam imao neko deblje kinesko staklo.

Ja sam obrisao, pa odradio u mraku, bas cu da vidim... 7 pro inace

Ja dok sam bio na 7 Pro otisak mi je radio super, i ne vidim neku razliku na 8 Pro , rade identicno.

umesto temperature senzora na 8ci ... mogli su zaista da urade krsten senzor otiska prsta ... nebo i zemlja na nekim drugim modelima drugih proizvodjaca kako to radi u odnosu na pixela.

I da ... na Pixel 6pro kad sam imao je bio kriminal u startu - pa malo bolji posle par patcheva ali i dalje spor i netacan. 7pro posle - u startu - malo bolji ali i dalje sporiji od konkurencije i na jakom svetlu/par edge situacija netacan .... posle par patcheva su poboljsali ali i dalje je to lose u odnosu na konkurenciju. Makar je sad "upotrebljiv" ... Na 8pro probah ... ne vidim ama nikakvu razliku u odnosu na 7pro - isto se ponasaju ....

Da li je potrebno da namestam VOLTE preko shizuku app na android 14? Primetio sam da mi se cesto gasi sam od sebe a znam da nisam restartovao telefon sto je pre bio slucaj kada se volte gasio. Takodje sam primetio (nisam siguran da li je i pre bilo tako) u settings-> SIM da mi je VoLTE aktiviran po defaultu.

A1, Niš, od jutros ne mogu nikog da pozovem a mene mogu da zovu i mogu da posaljem/primim SMS. Probao restart, da rucno setujem mrezu... Imam mobile data koji okej ide ali poziv nikako...

Poslednja izmena:
Kod mene na P7 otisak prsta na levom palcu radi u 95% slučajeva odlično i brzo, a na desnom od 3 puta uglavnom promaši 1 ili 2 puta, a i kada pogodi sporiji je nego za levi palac. Oba palca dodata po 2 puta. Probaću da ih dodam u mraku i sa kremom 😅

Da li je potrebno da namestam VOLTE preko shizuku app na android 14? Primetio sam da mi se cesto gasi sam od sebe a znam da nisam restartovao telefon sto je pre bio slucaj kada se volte gasio. Takodje sam primetio (nisam siguran da li je i pre bilo tako) u settings-> SIM da mi je VoLTE aktiviran po defaultu.
Kada uradiš proceduru sa Shizuku i PixelIMS, VoLTE se ne gubi pri restartu/gašenju telefona. Gubi se pri svakom sistemskom ažuriranju jer taj config fajl bude prepisan. Kucaj ##4636## idi na Phone information pa gore desno tri tačkice IMS Service Status. Videćeš jel ti aktivan VoLTE i ako nije, uradi poznati postupak.
A1, Niš, od jutros ne mogu nikog da pozovem a mene mogu da zovu i mogu da posaljem/primim SMS. Probao restart, da rucno setujem mrezu... Imam mobile data koji okej ide ali poziv nikako...
Jesi li probao sa drugom karticom? Iskreno, mislim da je nešto do A1 ili same kartice (manje verovatno). Zovi korisnički, da provere jel sve ok u sistemu...

Ista priča sa senzorom otiska prsta, kakve kreme i upisivanje otisaka u tamnoj sobi

Senzor je krš

Verovatno bi bilo bolje kada bi skinuo ovo staklo sa ekrana

A mozda ti je staklo krsh? 🤡

Elem, nakon 5-6 dana otkako sam reregistrovao palac u mraku (bez kreme), rekao bih da je senzor sa 3+ dogurao do jake cetvorke, sto se mene tice.

A mozda ti je staklo krsh? 🤡

Elem, nakon 5-6 dana otkako sam reregistrovao palac u mraku (bez kreme), rekao bih da je senzor sa 3+ dogurao do jake cetvorke, sto se mene tice.
Staklo je vrhunsko, uzeo burazer u USA u kompletu sa zaštitom za kamere. Plaćeno baš dosta, odlične recenzije.
Pretpostavljam da bi ipak bolje radio bez njega...
Ona folija je ok za tu priču, tako da možda zamenim...

Staklo je vrhunsko, uzeo burazer u USA u kompletu sa zaštitom za kamere. Plaćeno baš dosta, odlične recenzije.
Pretpostavljam da bi ipak bolje radio bez njega...
Ona folija je ok za tu priču, tako da možda zamenim...
Iako senzor na p7 pro nije vrhunski, nije ni krsh, sto moze da posvjedoci vecina korisnika na ovoj temi. Ako ti stalno fejluje, nesto radis pogresno, bilo da je to registracija, lose postavljeno staklo, lose staklo (cijena nebitna) i sl.

Možda on misli na 7, a ne 7 Pro

Iako senzor na p7 pro nije vrhunski, nije ni krsh, sto moze da posvjedoci vecina korisnika na ovoj temi. Ako ti stalno fejluje, nesto radis pogresno, bilo da je to registracija, lose postavljeno staklo, lose staklo (cijena nebitna) i sl.
Ja imam P7.

Na Pro modelu je senzor značajno bolji.

Aman bre ljudi sto vicu da je senzor otiska na pixelima 6/7/8 super ili nikada nisu isprobali neki drugi high end model ili samo svako svoga konja hvali. Koristim Pixel kao daily driver 6pro , 7pro , 8pro i u odnosu na oneplus od 7pro pa na vise ili samsung bilo koji u prethodnih 4-5 god - senzor je smejuria. I brzina i tacnost skeniranja. da li je "good enough" - mozda ... Da li je dobar/odlican - daleko od toga.

Cirkus kakav je senzor!
Večeras drugar uzeo bezveze telefon u kafiću i da ga otključa stavi palac i prodje mu otisak..
Nisam mogao da verujem, pokušali još 15ak puta ali bezuspešno. Siguran sam da ne zna šifru za otključavanje.

Nazad
Vrh Dno