Šta je novo?

Google Pixel 7

Naravno, to ti se čuje na svakom fonu koji ima ois.

Na mom ne zvecka ništa, mada ja nisam baš reper za zvuk(slabije čujem 30tak %).
Instalirao sam kao i na svakom telefonu Novu launcher. Pošto Android od 12 ili 13 ne dozvoljava da se postavi obaveštenje u vidi onih kružića sa brojem na aplikaciji(sms, viber, wa, poziv, itd...)
Im li neka aplikacija na PS-u koja "glumi" to?

Pitanje za vlasnike obične sedmice (a možda i 7 Pro): pre koji mesec sam naleteo na neku opciju u banking aplikaciji, kao prodrmaj telefon i pokrenuće se prozor za kontakt sa korisničkom podrškom. I ja, po prvi put u sedam meseci vlasništva, prodrmam telefon, i čujem da jedan od senzora zvecka.

Navodno je to potpuno prirodno jer, kao, zbog OIS stabilizacije, i kad je kamera aktivna ne zvecka, ali je bilo ekstremno neprijatno jer zvuči kao da se nešto odlomilo. Internet je isto prepun ljudi koji su se našli u istoj situaciji.

Da li se i kod vas čuje šta kad se drma telefon, primarno napred nazad a ne u stranu?
Čuje se, svaki telefon sa OIS sistemom na kameri ima to zveckanje, samo je glasnoća zavisna od kućišta i veličine senzora.

Da li se 7 Pro model isporučuje sa fabričkom zaštitnom folijom na ekranu?

Da, čuje se tele kamera na 7 Pro

Ljudi evo i ja da se oglasim posle nekog vremena na A14:

-definitivno za nijansu bolja baterija, ne drastično ali se primeti

-podešavanja lock screen-a, sviđaju mi se one nove prečice, namestio sam silent mode i lampu, često koristim a do sada uvek morao da otključavam tel

-fluidnost sistema je maltene ista kao na a13, kao i kamera koja je fenomenalna. Sada obradu slika radi u pozadini, i mogu brže da se naprave , tj sama.obrada je brža nego ranije.. možda mi se.cini

-volte radi odlično, signal je super, sve funkcioniše mada je i ranije bilo ok, sa volte. Kažu da su dodatno optimizovali modem, videćemo.

Problem sa launcherima je prisutan, već je pisano o tome,.nije strasno, radi nova ali nije to to. Problem.je do androida

Fali mi kloniranje aplikacija, šteta što to nisu implementirali...

Isto jedan utisak sa A14 osim za nijansu bolje baterije. Od izlaska A14 mi nije stigla ni kedna poruka propuštenog poziva, takođe se uspostavi veza iz prve, to je ranije bilo neizdrživo (nije mi bio aktivan a nije ni sada volte). Nadam se da će ovako i ostati 😁

Samo da poprave bug sa launcherima i top.
Ajd može i clone app, al nije da bi nešto koristio, samo je odlično za imati.
Meni je nestajanje mreže i nedostupnost još ranije nestalo. Volte imam pa ne znam kakva je uspostava veze bez toga, jer je sa njim jako brza i to sve.

Sada vam je jasno zasto je guglu lako da ponudi support 7 godina, bukvalno je changelog sa 13 na 14 desetak stavki, od toga 8 kozmetickih. To je nekada bio mesecni update a ne nova verzija OSa...

Sada vam je jasno zasto je guglu lako da ponudi support 7 godina, bukvalno je changelog sa 13 na 14 desetak stavki, od toga 8 kozmetickih. To je nekada bio mesecni update a ne nova verzija OSa...
7 godina je zbog hardvera jer ovo je treca iteracija jedne arhitekture i onda je lako da uz minimalne izmene za samo hardverske module u telefonu, radis apdejt za sve telefone u ponudi.
Jer opet znas kako rade jer imas jednu arhitekturu procesora.

ja u settings/apps imam opciju za kloniranje aplikacija. vidim da neki od vas kažu da nemaju.
flešnut zvaničan a14 factory image sa google sajta. pre toga bio na avgustovskom a13.
telefon mi jeste rutovan, ali nemam nijedan magisk ili lsposed modul koji bi omogućio kloniranje aplikacija.

edit: okej, upravo video da je ovo moguće samo sa instaliranim AOSP Mods, što ja imam.

Screenshot_20231009-101759.png Screenshot_20231009-101635.png

Poslednja izmena:
Ne znam da li tripujem, ali animacije su mi nekako više smooth na A14.
Stoje mi na 0.5 u dev opcijama, ali su mi svakako više smooth nego na A13.

Inace, jel vama radi ono da kada swipe uradite za nazad i zadrzite da vam pokaze gde ce vas vratiti? To kod mene nema iz nekog razloga?

Baš zato je ostala po defaultu ugašena ta opcija, ostavljeno je vreme do neke sledeće verzije Androida da developeri implementiraju tu opciju. Pošto svaka aplikacija mora da podržava Predictive back.

Cekajuci developere, nikad za nikad. Od ovih bas malih, do bas velikih. Evo FB i Insta ne postuju gomilu preporuka za Material UI.
Ikonice su i dalje u boji, kad se odaberu monohromatske (themed icons).
A i google nikako da podrzi icon packs

ja u settings/apps imam opciju za kloniranje aplikacija. vidim da neki od vas kažu da nemaju.
flešnut zvaničan a14 factory image sa google sajta. pre toga bio na avgustovskom a13.
telefon mi jeste rutovan, ali nemam nijedan magisk ili lsposed modul koji bi omogućio kloniranje aplikacija.

edit: okej, upravo video da je ovo moguće samo sa instaliranim AOSP Mods, što ja imam.

Pogledajte prilog 408017 Pogledajte prilog 408018
Ovo je top. Dugo se nisam bavio rutovanjem i ostalim bahanalijama, ako mogu da te zamolim pošalji mi par linkova u PM.
Pre nego se upustim u avanturu, dva pitanja:

1. Da li može glupi Viber da se klonira?
2. Da li mora da se briše unutrašnja memorija prilikom rutovanja i flešovanja magisk-a?

Bacio pogled online vidim da ima dosta drugih opcija koje bi mi značile.

E da, da li možda ovaj mod omogućava da se sakrije search bar na launcheru, i double tap to sleep?

Samim tim sto hoces da rutujes znaci da moras da otkljucas bootloader = moras da formatiras ceo fon.

@stefan8661
1. nemam pojma, pretpostavljam da može
2. da bi rutovao, moraš da otključaš prvo bootloader, a tad sve se briše. bukvalno sve.
posle kad idu redovni apdejti, ne mora ništa da se briše, svi podaci ostaju, sve aplikacije, rut ostaje. naravno ne možeš automatski preko telefona, nego se ažuriranje radi ručno ili još jednostavnije u PixelFlasher programu.

nijedan mod ne može da sakrije search bar, tu jedino pomaže promena launchera.

šaljem ti par linkova u PM.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da ima ikakvih problema.
Ja koristim mts esim a koristio sam razne za inostranstvo.

Na mom ne zvecka ništa, mada ja nisam baš reper za zvuk(slabije čujem 30tak %).
Instalirao sam kao i na svakom telefonu Novu launcher. Pošto Android od 12 ili 13 ne dozvoljava da se postavi obaveštenje u vidi onih kružića sa brojem na aplikaciji(sms, viber, wa, poziv, itd...)
Im li neka aplikacija na PS-u koja "glumi" to?
E dugo je i trajao telefon (vidim u oglasima vec)....valjda nije zbog nedostatka nalepnice u ekranu i launchera?

Posle par dana upotrebe A14, baterija je osetno bolja. Deluje mi da su optimizovali i modem i bluetooth. Tako da mi wireless Android Auto na koji se kačim preko bluetooth dongla daleko manje pojede bateriju nego pre.

Proda@, na kakve nalepnice misliš? Nova je i dalje na njemu.
Što se tiče prodaje, razlog je jednostavan, navikao sam na Samsung.

Vrh Dno