Zdravo, napisao sam post na topicu za Pixel 6, ali bi mi znacilo svakako i misljenje ljudi koji imaju 7, pa cu kopirati i ovde.
S obzirom da ce Pixel 8 biti dosta skuplji nego inace, sve mi se vise cini da se necu odluciti za tu opciju. Opcije koje su mi ostale su 6 Pro, 7 ili cak 6.
Ono sto me brine jesu konstantni hardverski problemi o kojima citam. Najcudnije od svega je sto nisam uspeo da ih vezem samo za jedan model. Neki kazu da je cela 6 serija problematicna, da je 7 OK, drugi kazu da im je pregrevanje pocelo tek kada su presli na 7, da na 6 nisu imali problema. Jedni kazu da je 6 Pro model koji treba izbegavati, i da ima los modem, dok drugi to govore za 6.
I sam sam imao prilike da probam 6 i 6a. Oba telefona sam izneo napolje da fotkam. 6 se kroz samo par minuta toliko jako zagrejao, da sam bukvalno osecao u ruci, sa druge strane 6a nije.
Ono sto me interesuje jeste da li svi ovi modeli imaju manje vise problema sa pregrevanjem, ili se radi o onome sto se zove "silicon lottery", dakle losa kontrola kvaliteta hardvera, pa lutrija, sta ubodes, ubodes, moze da bude super, a moze i katastrofa?
Telefon kupujem barem za 2 naredne godine i dosta ga koristim, tako da bi mi svaki info znacio koliko ste imali problema sa pregrevanjem, modemom, baterijom itd, ili niste, i koji tacno model imate? Da li neke od ovih modela (6, 6 Pro, 7) treba izbegavati? Hvala!