Šta je novo?

Google Pixel 6

Postavih svoj Pixel 6 u oglase ( ne ovde na forumu ). Jednostavno, ne mogu bez brzog punjenja i još nekih par sitnica ( tipa nema šanse da se naviknem da je Power dugme gore a za zvuk ispod, nonstop smanjujem/povećavam zvuk umesto da ga zaključam ). Generalno je telefon jako dobar, otisak prsta radi super, baterija je isto dobra, kamere nisam nešto testirao niti su mi bitne, ali ipak sam navikao na svoj OnePlus 8T, koji ću verovatno koristiti dok ga ne razbijem ( pu pu pu ) ili dok ne crkne. Ili videću šta nudi Pixel 7 ali sačekaću da malo prođe vremena.

Ja ne znam zasto bi ikad koristio power dugme, nisam ga pipao ni na proslom telefonu, za otkljucavanje stavis tap to wake a za zakljucavanje stavis "screen off widget & tile" i double tap za gasenje, bukvalno ne diram power dugme..

Sto se tice punjenja, da nisam uzeo wireless punjac mozda bih se slozio al ovako mi je stalno napunjen telefon jer ga samo stavim na wireless gde bih ga i inace odlozio na stolu.. i mislim da je lagano telefon za ceo dan iako jos nisam punio skroz do 100%, ali stavis ga navece kad legnes i ujutru bude 100%, izgurace ceo dan bez problema.. Xiaomi-jev fast charger mi je bas grejao Mi9T i battery health posle 3 god je 70%, ovo sporo punjenje uopste ne greje telefon i sigurno je bolje za bateriju dugorocno..

Widget jeste rešenje, slažem se. Ali navika je navika. Wireless punjenje ne koristim. Navikao sam da za pola sata imam punu bateriju jer ga specifično koristim i često imam slobodno 15-20 minuta vremena da ga dopunim. Opet da naglasim da je telefon odličan ali jednostavno mi nije legao. I 90Hz mi je sasvim okej, nema neke preterane razlike u odnosu na 120Hz.

Pozdrav svima, evo lomim se par dana da li da menjam Mi10 za Pixel 6 pa imam par pitanja:

1. Je li modem stvarno tako loš i gubi signal kako mnogi pričaju za EU i USA? Oko 60% ispitanih na AndroidAuthority kažu da su imali probleme tog tipa
2. Može li se otključavati samo sa FP senzorom bez da se prethodno pritisne dugme? Negde sam pročitao da se FP senzor isključuje nakon kratkog vremena i da se mora pritiskati dugme
3. Ima li neko iz BG da PA da bi možda potrošio par minuta da pogledam telefon uživo?

Inače ja sam veliki Nexus/Pixel fan, taj stock Android mi je uvek bio jedan od važnijih aspekata pri izbou telefona, ali kako ti telefoni nisu uvek na visini zadatka često uzmem i nešto drugo i brzo se smorim. Poslednji Pixel mi je bio 2XL i pored nekih svojih mana to je bilo izvrsno iskustvo. Mi10 koji sada imam je objektivno najbolji uređaj koji sam ikad imao i sve radi izvrsno, ali šta ja subjektivno hoću Pixel samo ne bih da napravim sebi objektivan problem zbog subjektivnih dobitaka. :)
Kad smo već kod subjektivnog, ja već dve godine ne mogu da se naviknem da mi je power button ispod volume, svi Kineski telefoni imaju taj raspored. :) U stvari, ne znam zašto su power button prebacili sa leve strane na desnu da se ljudi zbunjuju non stop.

I ja sam relativno novi Pixel korisnik. Ekran odlican, ne najbolji ali odlican, FP radi odlicno, kamera brutala, user experience fenomenalan.

Meni licno fali double tap to lock, ali evo kolege iznad imaju resenje i sporo punjenje, heavy sam user ali mi se jos nije desilo ispod 10% na kraj dana.

Za double tap to lock, ja koristim Nova Launcher (u stvari, na bilo kom telefonu, to je prvo što instaliram, ovaj Pixel launcher nisam ni probao).

Ja sam koristio Nova na svakom prethodnom telefonu ali ovde ga prvi put necu stavljati. Sve je tako upeglano i stvoreno za ove swipe gestures da ne zelim da kvarim to.. A za double tap to lock kao sto sam napisao, skinite "screen off widget & tile", stavite je na deo ekrana koji je slobodan, i tu tapkate za zakljucavanje..

Pozdrav svima, evo lomim se par dana da li da menjam Mi10 za Pixel 6 pa imam par pitanja:

1. Je li modem stvarno tako loš i gubi signal kako mnogi pričaju za EU i USA? Oko 60% ispitanih na AndroidAuthority kažu da su imali probleme tog tipa
2. Može li se otključavati samo sa FP senzorom bez da se prethodno pritisne dugme? Negde sam pročitao da se FP senzor isključuje nakon kratkog vremena i da se mora pritiskati dugme
3. Ima li neko iz BG da PA da bi možda potrošio par minuta da pogledam telefon uživo?

Inače ja sam veliki Nexus/Pixel fan, taj stock Android mi je uvek bio jedan od važnijih aspekata pri izbou telefona, ali kako ti telefoni nisu uvek na visini zadatka često uzmem i nešto drugo i brzo se smorim. Poslednji Pixel mi je bio 2XL i pored nekih svojih mana to je bilo izvrsno iskustvo. Mi10 koji sada imam je objektivno najbolji uređaj koji sam ikad imao i sve radi izvrsno, ali šta ja subjektivno hoću Pixel samo ne bih da napravim sebi objektivan problem zbog subjektivnih dobitaka. :)
Kad smo već kod subjektivnog, ja već dve godine ne mogu da se naviknem da mi je power button ispod volume, svi Kineski telefoni imaju taj raspored. :) U stvari, ne znam zašto su power button prebacili sa leve strane na desnu da se ljudi zbunjuju non stop.
Flesuj neki aosp rom na mi 10

Radi swipe i na Novi isto kao i na Pixel launcheru, mislim da nema nikakve razlike.

Samo se može dodatno instalirati Google Companion da bi radio i Google Now.
Sad sam probao Novu stvarno je skoro isti swipe i animacije, bukvalno sam svuda citao da ne rade gestures uopšte ili losije..

Samo sto recimo gubim onaj search celog telefona u pixel launcheru, to je bas korisno, u Novi nema toga.. Videcu, za sad cu se vratiti na default launcher..

Meni taj serach baš smeta na Pixel launcheru, krivo mi što ne može da se skloni.

Ne mislim search bar vec kad otvoris app drawer, tamo gde imas search gore, to nije samo za aplikacije vec bukvalno celog telefona plus online search, recimo kucas ime neke osobe i izadje ti sve u vezi nje, ako ste skoro kucali u Viberu izaci ce chat s tom osobom za viber kao prvi rezultat, itd.. mega je korisno. I ima da se namesti da odmah izadje tastatura kad udjes tu, to su malko ukrali sa iOS-a :) ali neka, nesto korisno da ukradu odatle..

Znam na šta misliš, ali eto nisam nikada koristio, pa nemam naviku za tim.

Nisam ni obraćao pažnju na to, ali sada vidim da se isto dobija kada se instalira "Sesame Shortcuts" add-on za Novu.

Borise, da se zahvalim na ovome :), ne mrdam ja ovaj sezam sa Nove :), baš korisno.

To je to izgleda :) Znaci mogu i na Novu da se vratim.. i dalje su maaalo lepse animacije na pixel launcheru koliko mi se cini, kad se izlazi iz aplikacija/vraca na Home..

Da li moze na pixelima da se namesti da zasvetli blic na kameri kad stigne sms poruka?
Juce vidim kod drugara na nkom sluzbenom samsungu da mu zmirka kad stigne sms.
Trazio sam u podesavanjima i nisam nasao to na 4 XL

Da li moze na pixelima da se namesti da zasvetli blic na kameri kad stigne sms poruka?
Juce vidim kod drugara na nkom sluzbenom samsungu da mu zmirka kad stigne sms.
Trazio sam u podesavanjima i nisam nasao to na 4 XL
ako misliš na led indikator, nema.. imaš funkciju da dodirneš ekran ili podigneš telefon radi provere obaveštenja ili 'pak da namestiš buđenje ekrana prilikom stizanja obaveštenja

ako misliš na led indikator, nema.. imaš funkciju da dodirneš ekran ili podigneš telefon radi provere obaveštenja ili 'pak da namestiš buđenje ekrana prilikom stizanja obaveštenja
Ne, on baš misli na blic na kameri.
Tako moja ćerka drzi na ajfonu pa je skoro par puta dobila vaspitnu preko uveta kad mi flesne to u lice dok vozim ili utripujem da sam uleteo u novi speed trap za koji nisam znao.

Nisam siguran da to radi na pixelu osim ako nema neki third party app

Ne, on baš misli na blic na kameri.
Tako moja ćerka drzi na ajfonu pa je skoro par puta dobila vaspitnu preko uveta kad mi flesne to u lice dok vozim ili utripujem da sam uleteo u novi speed trap za koji nisam znao.

Nisam siguran da to radi na pixelu osim ako nema neki third party app
A-ha, sad znam o čemu se radi.. ma to je boleština, barem na ajfonu.. ali kapiram da je klincima kul :)

Baguje proximity malo nazalost, kad izvadim telefon iz dzepa nekad mu treba 4, 5 sekundi da prikaze AOD, takodje i jednom posle razgovora ostao crn ekran par sekundi..

Inace ono sto je bio mlak telefon posle malo duze upotrebe (ili sam ja tripovao), vise nisam primetio..

^Meni se dešavalo da mi zazvoni telefon u džepu, kad ga izvadim ekran crn, ne vidim ko zove, tek posle par sekundi se digne osvetljenje. Baš je bilo iritiantno.

Da to je to onda.. Probudi se kad stisnes power dugme doduse. Ne znam dal ima neke veze sa adaptive brigthnessom koji sam poceo da koristim..

Prati te Šaomi proximity-fail vajb i na Pikselu :D

Nisam imao na mom Mi9T problema nikad s tim :) al burazer ima redovno, isti telefon samo njegov je dal Global rom, a moj je bio EU, tako nesto..

Ako je ovo najveci problem bice sjajno :)

Jedno malo glupo pitanje:
Da li postoji opcija 3 navigaciona tastera kao kod Samsunga? Da sve ide na klik, bez ikakvog svajpovanja.
Ili bi za tako nesto morao neki launcher da se instalira?

Vrh Dno