Šta je novo?

Google Pixel 6

10+ dana kako imam 6 pro, ja ni na nijedan bug spominjan ovde na forumu nisam naišao. Otisak 9/10 puta sa ovim "3 eura zaštitnim staklom" bez uključene povećane osetljivosti ekrana, nema ispadanja iz mreže, baterija ista ili malo bolja nego prošli tel (X3 NFC)...
 
10+ dana kako imam 6 pro, ja ni na nijedan bug spominjan ovde na forumu nisam naišao. Otisak 9/10 puta sa ovim "3 eura zaštitnim staklom" bez uključene povećane osetljivosti ekrana, nema ispadanja iz mreže, baterija ista ili malo bolja nego prošli tel (X3 NFC)...
+1
 
Да ли неко од вас користи неку заштиту за испупчење на ком се налази камера на обичном Пикселу, типа нешто овако, и да ли генерално има потребе за тим? Знам да је ово за про верзију.

Едит, напомињем да ће телефон бити у Spigen rugged armor масци.
 
Ove gluposti stvaraju lens flare. 😅
 
Maska ti je dovoljna ako prelazi preko "bump" od kamere. Pogotovo taj rugged.
 
Uzeh na kraju beli pixel 6 pro :)
Za ovo malo vremena sam primetio samo brutalnu kameru ;)
Ali jedna stvar me buni, ekran kada se udari noktom ili kada se generalno koristi, kao da je od plastike a ne stakla ? Kada se kucka noktom kao da je plastika i kao da je mob šupalj unutra(dok staklo za zadnje strane izgleda dosta "prirodnije" na dodir) :)
Ne znam da li je to normalno ?
 
Da, gledao sam ali ti si profesionalac sto se toga tice, barem za mene. :) Jer pratim i kad si imao ranije modele pixela.
Neko ce bolje fotografije napraviti sa telefonom sa slabijom kamerom nego neko sa dosta boljom, razumijem me nadam se :)
 
Nemam sada neke referentne slike, ali LL i zoom su odlični :) mada sam se ja navikao na pixel look što se tiče kamere :)

Mini review posle 2,3dana.
Ekran: odličan i na suncu i ovako, uniforman skroz što je meni možda i najbitnije, minus neka šupljina koja se oseti pod prstima. Minus i autobrajtnes koji zna poprilično da divlja :)

Izrada: odlična, vidi se da je premijum uređaj, takvi su i utisci kod trećih ljudi kojima sam dao mob da ga malo koriste. Minus je malo teze korišćenje + zakrivljenost ekrana koji po nekada hvata dodire na ćoškovima koji vam ne trebaju.

UI/sw i vibra: vibracija dosta dobra, ni prejaka ni preslaba. UI/sw radi dosta dobro (meni najbolji jer sam navikao na njihov android), mada po nekada se provuce neki frame drop, i to uglavnom posle otključavanja moba.

Kamera: nisam je mnogo testirao, ali za sada odlična :) čak i selfi kamera dosta dobra.

Baterija: ne znam, nikada ne pratim Sot, ali za sada deluje da je "prosek", možda oko 6h Sot.

Zvučnici: dosta dobri, nemam sa nekim flagshipom da ih uporedim. Ali npr zvuk u toku razgovora bi mogao da bude malo glasniji, ali šta je tu je. Tu je Samsung n1 i dalje.

Ostalo: primetio sam da se tensor onako mlako greje i na običan browse neta, ali to je verovatno zbog stakla. Ali prijatno me iznenadio signal, koji je bolji nego na 4a 5g koji je imao snap, i wi fi i 4g( makar na mestima gde ja blejim)
Otisak prsta radi tu i tamo, zna da izda kada je bitno :) ali to me ne interesuje jer svakako po nekada koristim pin, stara navika.

Sve u svemu, najbolji mob koji sam imao posle nexus 6p :)
 
Poslednja izmena:
Aha, hvala na linku. Znači da se lakše menja i manje greje, minus su šupljina i osećaj kao da je plastika i jače grejanje leđa :)
Čudan izbor Google-a :)
 
  • Like
Reagovanja: mnt
Od ovoga što je navedeno u video snimku :

- fingerprint unlock traje pola sekunde duže od ostalih telefona koje sam imao

- autobrightness jeste zezao dok ga nisam resetovao drugi ili treći dan, posle toga ne vidim neki problem

- ovo sa lock screen pojma nemam šta je tu bagovito, kamera se otvara momentalno, onaj google feed, iako radi preko Nova launcher nema nikakvog lagovanja ili šta je već navedeno...

Verovatno ja to sve što se navodi kao problem, bag, lag, ne primećujem pošto mogu da poredim pixel samo sa "brate uzmi žaomija", zadnja tri telefona u zadnjih 5 godina su svi iz tog preduzeća
 
Bukvalno lik lupa gluposti.
Doduše jedini pravi bug po meni i jeste čitač otisaka prsta, stvarno zna da brljavi.
 
Znaš kako, odmah na početku sam skontao da ako, npr. palcom, ne naležeš celom površinom, ima taj problem. Ono, ako ideš vrhom prsta ili sa strane, velika je verovatnoća da neće biti očitavanja. I definitivno ne radi na momenat, mora da se zadrži prst tu jednu sekundu, ili koliko već...

Ovo je daleko od bilo kakvog opravdanja za to što su napravili, naprotiv. Uglavnom moraš da paziš kako prislanjaš prst. I jeste sporije definitivno, samo ih face unlock može oprati od ove gluposti što su napravili sa čitačem otiska prstiju...
 
Priča se da će uskoro face unlock.. mada nisam optimista, Google je to :)
 
Kakvo očitavanje lica sa običnom kamerom? Neće moći ako hoće bio kakvu sigurnost po korisnika. Čudni su oduvek bili potezi googla, čas ubace faceID, čas vrate otisak pozadi a sad dva koraka unazad sa ovim rešenjem.
Ja sam na kratko imao vremena da se igram sa običnim 6 pixelom, radi to ok u idealnim uslovima. Ko ima nežne ruke, to može da završi posao. Ja radim sa jednom vrstom lepka, ostaju neki nevidljivi okom tragovi sa kojim čak ni fizički otisak ima poteškoća. 6a bi bio dobar kad bi imao otisak pozadi.
 
Dobro, sigurnost kao sigurnost :) svakako ti face unlockovi uglavnom služe za prvu pomoć, to jest da random lik ti ne drnda mob ako nećeš da to dozvolis. Doduše ja te sve sigurnosne opcije gledam tako, ako ti neko ukrade mob to je to od njega, nikakvi unlock sistemi ti neće pomoći.
 
Kako mislis nece pomoci? Ako imas obicnu kameru za face unlock, otkljucace telefon sa tvojom slikom. A kad ga otkljuca ima pristup svim tvojim podacima, kontaktima, porukama, slikama, karticama itd.
 
  • Like
Reagovanja: mnt
Pa ima da ga otključa i da nema sliku a da imaš 5 otisaka u njemu :) android je ovo :)
Zato i kažem, na svu tu sigurnost ja gledam kao način da ti random ortak(ili riba) ne drnda mob i to je to.
 
Pridružujem se klanu :) Crni 6 Pro. Odličan. Kamera ubija, otisak prsta baš nekako spor... Ne znam šta im je ovo trebalo. Mislim da imam bag da mi se WiFi ugasi u neko random vreme. Sad sam uključio WiFi scanning i ono automatsko paljenje kad vidi poznati mrežu, kao i onaj adaptive network i još mi se nije desilo od tada. S obzirom da prelazim sa Mate 20 X, nisam baš presrećan baterijom. A bogme i telefon bi mogao biti malo veći :D
 
Dobrodošao ;) ja za sada nisam imao nikakvih problema ni sa 4g ni sa wi fi.
Baci možda neki mini review za par dana ako budeš imao vremena :)
 
Posle par godina evo me nazad na forumu 🙂
Verovatno u narednom periodu ulazim u klub 6, nakon 3XL koji ne bih menjao da nisam skrcao staklo pozadi
 
Biće mi i review samo da se telefon smiri :D Kakva su iskustva drugih sa baterijom i koliko vam mobilni signal troši baterije?
 
Nije loše, dobro se drži baterija, ali meni je svaka baterija slaba u odnosu na Mi Max 3 koji sam imao :)
 

Prilozi

  • Screenshot_20220419-103620.png
    Screenshot_20220419-103620.png
    328.5 KB · Pregleda: 36
Nazad
Vrh Dno