Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Nece, ali to ne znaci da su gadljivi na pare i da im je to beznacajno.
Kao i svaka kompanija, sire se gde vide da mogu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

pročitaj moj komentar još jednom.pre ozbiljnijeg upliva i to u premium segment imali smo bloatovane i ultra preprčkane skinove,sad se nova verzija androida čeka kao ozebao sunce,a huaveiju visi kao mač nad glavom.misliš da u hq-u zaista nikog nije bilo kome nije palo na pamet da će da ih popljuvaju za bezele,a išli su i to do kraja sa senzorima?ne budite naivni...

@Xepoj87

I prica oko prostora je subjektivna, ne samo za ovaj telefon nego uopsteno.
Zadnji pixel koji sam koristio je imao 128gb, nikad nisam napunio vise od 50gb. Retko kada snimam video zapis (ovo bi jedino moglo da prepuni telefon), a i kad snimim saljem viberom / whatsapp te posle nekog vremena obrisem original.. Muziku strimujem sa Spotify-a ili slusam sa uredjaja iz auta dok filmove i serije strimujem sa Netflix-a i Amazon Prime-a. Ukoliko hocu da pogledam neki potpuno novi AAA naslov, iznajmim ga i pogledam na 65" TV ili odem do bioskopa gde platis 2 funte vise za VIP sediste i zavalis se u recliner, nachos, sokovi te uzivas. Limited storage na cloud-u za full kvalitet fotki moze praviti problem ako se povremeno ne resevas djubreta..

druga strana medalje i originalni argument koji apsolutno stoji da se blamiraju sa 64gb na 899 dolara fonu u 2019toj kad i zidovi više znaju da je to čip od vrv i manje od 10 dolara u proizvodnji.druga priča je što 64gb je izvodljivo u najgorem slučaju čak i za naprednije korisnike.

@Orchard

Da, mogao bi se sloziti sa tobom za navedenu cinjenicu..

Opet ja nekako rezonujem da je Google-u jedini cilj pribliziti se Jabuci, i oteti njihov deo kolaca.. Apsolutno ih ne interesuje sta radi ostala scena.. Telefoni nikad nisu vise licili jedan na drugog a sada i softwer dobija slicnosti kako sa guglove strane u pravcu jabuke, tako i obrnuto..

Upravo se o tome i radi, mora da se brise, kaci na klaud, pazi na ovo i ono...da ne pricam sto se dosta podataka prebacuje sa starog fona.
Nema razloga za to, mislim da danas ne smeju da postoje telefoni od 64GB memorije bez prosirenja ni u klasi od 400e.
Pa to je standardna memorija Samsunga Galaxy S8+ od pre skoro 3 godine...

Mislim da se malo preteruje i sa baterijom na novim pixelima. Nije to toliko loše dok god telefon dolazi sa brzim punjačem u pakovanju, da su mogli da "daju" malo veće baterije stoji!
Koristim 1+ 6t skoro godinu dana i iskreno nemam pojma kolika je baterija, traje 1-2 dana meni sasvim dovoljno. Mnogo više mi znači brzi punjač (dash charger ili kako li ga već zovu sada) pošto mi se više puta desilo da ujutru budem na ~30% , stavim ga na punjač dok se spremim za posao i za 20 minuta je na ~60%. Doduše imam i 1+ brzi punjač i u kolima [emoji41].
Pixel koliko je meni poznato koristi malo drugačiji sistem brzog punjenja za razliku od 1+, uspda ili tako nekako se zove (čini mi se da i Apple isti koristi). E sad koliko je jak tj brz pixelov stock punjač ne znam, ali verovatno može da dopuni 20-30% za pola sata.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

@zvecka ja sam pixel 2 sa samo 100mAh manjom baterijom od p4 punio (ili dopunjavao, kako kad) 2-3x na dan.kad nađem telefon da sastavi dan to je premija, 2 nemoguća misija. Sa forsiranjem 90hz na manjem modelu smem da se kladim da nema štanse da prebaci 3h sot (sve popaljeno podrazumevam kao i uvek)!

Inače danas krenulo po nemačkoj p4 xl 790e već po oglasima. Greota što operateri nemaju u ponudi 128gb model [emoji17] moram otići za vikend da vidim kako radi to čudo.

Gesendet von meinem SM-N970F mit Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Sve jasno i ja mislim da su mogli da se pruže za malo veću bateriju, ali nije to baš toliko veliki problem naročito ukoliko stock punjač bude 30w ili jači.
Meni sve deluje da će svi proizvođači isporučivati flagship modele sa baterijom od 3000-4000 mA, stim da xl bude blizu 4000 mA a manji flagship model će biti bliže 3000 mA. Jedina razlika će biti koji sistem brzog punjenja koriste i koliko je jak punjač

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Punjac ima 18W i ne vidim da podrzava jaci.
Ajde sto ima malu bateriju, nego je pitanje sta je zauzelo toliko prostora u tolikom kucistu???
Samsungovo kuciste malcice vece, ali je i tanje, a ima 4300mAh sa sve olovkom, bez koje bi to moglo na 5000mAh.
S10+ je manji telefon od Pixela 4XL, a ima 400mAh vecu bateriju i laksi je 20g, sa vise kamera, mem. slotom i 3.5mm jackom sa sve pojacalom unutra...

Definitivno im masinsko inzenjerstvo nije na nivou ostalih brendova.

Otkud da niko nije ovo okacio:

Cak se i najveci Pixel fan smorio :)

Poslednja izmena:
Čekamo Džerija da radi otvaranje pa ćemo saznati koliko ima neiskorišćenog prostora ili nepotrebno nagurane plastike.

I mene zanima kako izgleda iznutra kad ga Džeri otvori, ali ovako sad na prvi momenat koliko sam se danas stigao igrati, odvojio bi nove iPhone i Pixel telefone kao jednu geupu uređaja koji ostavljaju apsolutni premium utisak sto se tice izrade naspram svih sada ostalih..
Kamera objasnila za ovo malo što sam cackao u low light okruženju, videcemo ako bude sunca ovih dana pa da uhvatim konačno neki macro..

PremiJum utisak ... e, mani da nas zasmejavaš

Malo je ložana ali uvek ubode u centar...zato ga i gotivim.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Zesca lozana :d ali uvek realan i iskren lik.

Na pocetku nisam mogao da ga smislim, a sad gledam i klipove za maske za telefone koje nemam i ne planiram da imam :d

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jedino što je sigurno je to da će p5 imati ultra wide kameru :) čim Ameri ovoliko kukaju to je to , a ne bi me čudila ni baterija od 4000+ mah

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Na XL i neće biti toliki problem baterija koliko će biti na manjem gde je ekran povećan a baterija smanjena u odnosu na P3, ne znam što svi pričaju sam o XL

Sent from my Pixel using Tapatalk

Malo sam se igrao sa 4 XL. Utisak na brzinu je da je stvarno premijum izrada, totalno drugacije je kada se uzme u ruku nego na slikama, gde lici na plastikanera, ali je daleko od toga.

Fluidnost pri skrolovanju graficki intenzivnih stranica je odlicna, nista ne laguje nigde.

Displej izgleda super.

8130b06bd8136eccc0aa42d9f2f028fa.jpg
1b39118fc4793729b55ca11f2a0d2a19.jpg

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovako na slikama deluje odlicno. Sa Panda verzijom nema greske. Uboli su sa bojama skroz. [emoji4]

Na svakom video snimku se itekako vidi premium izrada i da mu boje predobro stoje [emoji5]
a po slikama sam mislio da je fail što se tiče dizajna

Sent from my Pixel using Tapatalk

Mnogo mi se sviđa onaj gesture sa stiskanjem telefona u ruci.. bukvalno jednom rukom stisnes fon, pogledaš ga,on se otključa, assistant je već aktivan, kažeš mu recimo da namesti timer na određeno vreme i namesti ga u trenutku..
Takodje sada ima više komandi koje assistant može da radi..

Assistant je isti kao i na svakom drugom androidu, a na Samsungu snimanje glasa i transkripcija jednako dobro rade, nije to nista novo, kao i extract teksta sa slike i slicno...

To je najbezvezniji deo snimka, jer pokazuje ono sto rade i drugi telefoni kao nesto spec.

Cak sto vise, opcija stiskanja za otvaranje Google Assistanta je totalno bespoentna, s obzirom da GA aktiviras glasom sa hey google, bez pipanja telefona.

Samsung ima da na dupli klik lock dugmeta otvoris sta hoces, to bi bilo ok da moze stiskanjem, mozda updateuju, a u trenutnoj funkciji je glupost.

Videlo se odmah da je premium build, e sada, da li je jednako kao Iphone i Note, ne znam, verujem da jeste ako tako kazu.

Ranije je Pixel bio poznat po raznim dodatnim opcijama, a sada imaju manje...

Poslednja izmena:
Ti mu sapni [emoji23]

Elem, 0.000001% korisnika ce imati poente od toga i to da ne stisne 2 puta neko dugme nego jednom stisne fon, razlika nije nebo i zemlja.

Realno, ako ne izbace update i omoguce da se runuje bilo sta, nisu normalni.

Trenutno je gimmick skoro na nivou nekadasnjeg bixbi dugmeta na Samsungu.

Poslednja izmena:
Da se priključim ovima što su se igrali u mediamarktu/satirnu, ukratko uopšte mi se ne sviđa tel. Na 5 loših stvari tipa ima jednu dobru stvar. Ona "bandera" gore je sramota za 2019 godinu ma šta god bilo u njoj i šta god radila; 64gb nemam snage više ni da komentarišem. Obline po ćošku ekrana prevelike, još malo pa kao sapun. Možda su me apple, samsung i huawei (čak) razmazili, ali ni osećaj u ruci mi nije ništa premium. Dugmići su utegnuti za promenu. Nedostaje fp pozadi.

Sviđa mi se što na novom androidu konačno ima opcija da se swajpovanjem spusti notifikacioni panel. Kameru nisam mogao da testiram nešto posebno obzirom da je demo model.
6655141fee3d2db647ef89c927dd2fb5.jpg
7e307d2d4efc695668c9855a3e2794b5.jpg
1ecc10675530fdd1b9da6ad0f25351b4.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Iskreno svi danasnji premijum telefoni su odlicni, izmedji njih ima razlika. Nekome nesto odgovara pa to uzme. Treba da se porede na forumu telefoni da bi ljudima priblizili sliku oko odabira.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Meni je kamera primarna u celoj priči, mogao sam da iskeširam koji god od svih pomenutih telefona ali jednostavno Pixel je tu bolji.
Razumljivo je da ljudi kojima treba dual sim, ultra wide, veca autonomija baterije a kamera dolazi posle svega toga ne trebaju da gledaju ovaj telefon.

Ne znam, meni se bas svidja kako izgleda, koliko je sve fluidno (mada i na P20 Pro koga imam je isto tako), i posebno kako je kvalitetno odradjen, licno bih voleo da ga imam, ali ne planiram zamenu jos 18 meseci, a tada ce verovatno da budu S12, Pixel 6 i sl...

Inace pojavio se i 4 XL sa 128 GB u ponudi, kosta trenutno 999 Eur, ali jos nije stigao u radnje.

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Nazad
Vrh Dno