Meni se kod Piksela sviđa korisničko iskustvo, fluidnost, kamere, itd. kao i mogućnost da sutra otključam bootloader bez kojekakvih akrobacija i pređem na Graphene. Sve u svemu posle mnogih best-buy Xiaomi kineza koje sam imao, Piksel je osetno bolje iskustvo. Mislim da zbog svojih jakih strana Piksel nudi bolje iskustvo čak i kada se uporedi sa nekim flegšip uređajima.
Ali evo u čemu je caka. Ja sam svoj Piksel 9 platio oko 400€ kad su desetke već izašle i za te pare mislim da se benefiti fluidnosti, boljeg ekrana, kamera, zvučnika, vibromotora i slično isplate. Pikseli imaju dovoljno snage da zadovolje potrebe ogromne većine korisnika. Mislim da je osnovni problem u tome što su u pitanju uređaji sa krupnim i očiglednim manama na tržištu prepunom opcija.
Zato kad se sve sabere i oduzme, lično mi nema mnogo smisla plaćati Piksele 1000€. Razume se da svako vrednuje stvari drukčije, i da nam se budžeti razlikuju, i sve to. Telefoni mi nisu hobi i to treba imati u vidu. Kad sam uzimao Piksel jedan od prioriteta mi je bio što manji uređaj, ne toliko specifikacije, znao sam da moje navike ne mogu da iskoriste snagu najnovijeg Snapdragon procesora, ali isto tako nisam želeo ni da plaćam cenu kao da dobijam neki takav Snap.
Stvar je u tome da se za više para kod Piksela ne dobija ništa osim tih manje opipljivih iskustava, dok drugi telefoni nude barem naizgled objektivne benefite kao veći hardverski potencijal, napredne tehnologije hlađenja, brže punjenje, potencijalno bolje kamere, itd. Srećom pa ta cena nije neizbežna i ko neće da plati punu cenu ne mora.