Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Nisam ni ja na beti, zadnji apdejt ne sećam se tačno datuma ali u aprilu i ono.. Gledam dok mi procenti padaju. Žalosno. Nadam se da će rešiti uskoro.
Instalirao accubattery radi provere. Statistika (u pretežno kućnim uslovima, sa uključenim wifi-jem) kaže: screen on time 7.6%/h , idle drain 0.9%/h, deep sleep 96%.
Sutra radim dnevnu (biće uključeni mob. podaci, lokacija i bt) pa javljam.

Iz mog iskustva korišćenja tog pro zoom, čisto radi probe, ili napravi vrhunski ili omane i napravi krajnje komičnu situaciju.
Jednom mi je od drugovog i mog auta napravio Fred Kremenko stil automobila, doduše baš baš daleko sam zoom, nije se videlo golim okom.

I iskreno, ne vidim generalno na telefonima upotrebu tog velikog zuma osim eto radi fore. Ne može to da ispadne Bog zna šta kakav god da je fin.

I meni je više fora za pokazivanje nego što ima realnu upotrebnu vrednost. Samo pre okidanja treba razmisliti da li je realno da to što smo zamislili da fotografišemo ispadne dobro. Ne može se tek tako okinuti šta god na 100x i očekivati neki wow rezultati. Na kraju, to i nije fotografija

Instalirao accubattery radi provere. Statistika (u pretežno kućnim uslovima, sa uključenim wifi-jem) kaže: screen on time 7.6%/h , idle drain 0.9%/h, deep sleep 96%.
Sutra radim dnevnu (biće uključeni mob. podaci, lokacija i bt) pa javljam.
Završena smena sa 9.7%/h potrošnjom tokom uključenog ekrana (sunčan dan, kapiram 2/3 potrošnje išlo na ekran), 1.6%/h idle drain-om i 88% deep sleep-a.
Uzorak uključenog ekrana 2 sata i 56 minuta, od društvenih mreža samo reddit, konstantno uključeni mobilni podaci/bt/lokacija.
Zaključak: prilično zadovoljan ✅
Telefon je P9, izvinjavam se što kačim na P10 temi.

Da uletim klizeći sa mišljenjem. Smatram se zahtevnijim korisnikom, ne gasim telefon po ceo dan, ne ispuštam ga iz ruku (ovo malo i nažalost), imam dodatno i službeni profil na telefonu. P6Pro nosim od 2022, skoro prešao na P10Pro. Nikad, ali slovima i brojevima NIKAD, mi nije zatrebao niti sam primetio bilo kakav i najmanji lag ili bilo koju teškoću u upotrebi Tensora zadnjih 5 godina. Uživancija je koristiti i imati ove telefone. Neutralan.

Obrisan komentar na koji sam se nadovezao.... Anyway, poenta je to ko želi da ima najjači-najultra procesor koji goni njegovu mašinu, može to realno da iskoristi samo na papiru pokazujući ostalima, u fazonu "na ti, moj je veći". Ili da nose kineze i dalje..

Nije bas samo na papiru, probaj da pokrenes bilo koju zahtevniju igricu na pixelu pa ces da vidis.
Telefon koji placas 1000+ evra treba da bude u top klasi. Treba da bude sposoban da pokrene bilo koju aplikaciju/igricu za te pare.
Pixel realno nije sposoban upravo zbog CPU-a/GPU-a koji su inferiorni u poredjenju sa snapdragonom.
Sad ces ti da kazes ok, ja ne igram igrice - super, al mozda ces da editujes klipove npr na telefonu ili radis sta god je zahtevno za CPU. Tu se vidi razlika.
Da ne idem dalje na modem npr koji je takodje inferiorniji u poredjenju sa snapom.

Da se razumemo, ja sam koristio P7 Pro pa sad P9 Pro XL zato sto mi najvise odgovaraju, ali nema potrebe za tom propagandom da je tensor vs snapdragon samo patkometrija.
NIje.

Mene isto interesuje editovanje videa.
Ne verujem da se na telefonu rade klipovi duzi od 10min i verujem da bi razlika u renderovanje bila 10-20% lošija na Pikselu.
To je jedna stvar sto sam odustao od njega a ostale su interna memorija i brzina punjenja.
Kamera na Pikselu je odlicna ali ne toliko bolja da odustanem od 512GB u odnosu na 256GB.
Kad se budu izjednacili sa hardver om i cenom probaću Pikselu sigurno

Nije. Ali suštinski i jeste patkometrija. Igram i igrice. Ko edituje klipove na tel, 0,001% korisnika. Sve radi kako treba i govorim o svom korisničkom iskustvu. Ne unižavam bolje procesore, nisu bez razloga skuplji i brži, ali suština je da ovaj Tensor nije uopšte loš. U realnoj upotrebi se to ništa ne vidi.

Meni se kod Piksela sviđa korisničko iskustvo, fluidnost, kamere, itd. kao i mogućnost da sutra otključam bootloader bez kojekakvih akrobacija i pređem na Graphene. Sve u svemu posle mnogih best-buy Xiaomi kineza koje sam imao, Piksel je osetno bolje iskustvo. Mislim da zbog svojih jakih strana Piksel nudi bolje iskustvo čak i kada se uporedi sa nekim flegšip uređajima.

Ali evo u čemu je caka. Ja sam svoj Piksel 9 platio oko 400€ kad su desetke već izašle i za te pare mislim da se benefiti fluidnosti, boljeg ekrana, kamera, zvučnika, vibromotora i slično isplate. Pikseli imaju dovoljno snage da zadovolje potrebe ogromne većine korisnika. Mislim da je osnovni problem u tome što su u pitanju uređaji sa krupnim i očiglednim manama na tržištu prepunom opcija.

Zato kad se sve sabere i oduzme, lično mi nema mnogo smisla plaćati Piksele 1000€. Razume se da svako vrednuje stvari drukčije, i da nam se budžeti razlikuju, i sve to. Telefoni mi nisu hobi i to treba imati u vidu. Kad sam uzimao Piksel jedan od prioriteta mi je bio što manji uređaj, ne toliko specifikacije, znao sam da moje navike ne mogu da iskoriste snagu najnovijeg Snapdragon procesora, ali isto tako nisam želeo ni da plaćam cenu kao da dobijam neki takav Snap.

Stvar je u tome da se za više para kod Piksela ne dobija ništa osim tih manje opipljivih iskustava, dok drugi telefoni nude barem naizgled objektivne benefite kao veći hardverski potencijal, napredne tehnologije hlađenja, brže punjenje, potencijalno bolje kamere, itd. Srećom pa ta cena nije neizbežna i ko neće da plati punu cenu ne mora.

Nije bas samo na papiru, probaj da pokrenes bilo koju zahtevniju igricu na pixelu pa ces da vidis.
Telefon koji placas 1000+ evra treba da bude u top klasi. Treba da bude sposoban da pokrene bilo koju aplikaciju/igricu za te pare.
Pixel realno nije sposoban upravo zbog CPU-a/GPU-a koji su inferiorni u poredjenju sa snapdragonom.
Sad ces ti da kazes ok, ja ne igram igrice - super, al mozda ces da editujes klipove npr na telefonu ili radis sta god je zahtevno za CPU. Tu se vidi razlika.
Da ne idem dalje na modem npr koji je takodje inferiorniji u poredjenju sa snapom.

Da se razumemo, ja sam koristio P7 Pro pa sad P9 Pro XL zato sto mi najvise odgovaraju, ali nema potrebe za tom propagandom da je tensor vs snapdragon samo patkometrija.
NIje.
Čovek je lepo rekao da po ceo dan proverava Whatsapp, Viber, fb, Messenger,Signal,Telegram i da na osnovu toga tvrdi da je G5 u istom rangu sa SD.

Ne treba obraćati pažnju, taj član foruma svaki post piše u hejt kontekstu i nekim žalbama i šta sve, a fon taj ni nema, ali eto zna bolje od ljudi koji imaju.
Ja sam ta zapamtio, kao nikog na forumu, da je uvek neki hejt neka ironija neke žalbe i slično.

Pa provalio sam kad je obrisao post. Neka je njemu veselo. 🤣

Da dodam da sam se javio supportu oko one ponude za AI Pro paket 12 meseci, evo već dve pune nedelje krune i još ništa ne javljaju i ne rešavaju. 😄

Nazad
Vrh Dno