Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

A na kom drugom brendu rade u Srb satelitske poruke i ostale stvari kad je to presudno?
Nema drugi brend fabrički vpn koliko znam ni jedan (ima neku foru Apple ali se plaća, možeš platiti i ovde VPN ili bilo kom ako to fali).
Koja je krucijalna stavka da ne radi a ima drugi brend?

5g imaju svi drugi, Airdrop stiže na Samsung. Ni jedno ni drugo nije krucijalno ali je korak u napred. Ne vidim smisao geografskog ograničavanja nekih bazičnih funkcija

A na kom drugom brendu rade u Srb satelitske poruke i ostale stvari kad je to presudno?
Nema drugi brend fabrički vpn koliko znam ni jedan (ima neku foru Apple ali se plaća, možeš platiti i ovde VPN ili bilo kom ako to fali).
Koja je krucijalna stavka da ne radi a ima drugi brend?

Apsolutno se slažem, to i rekoh.

5g imaju svi drugi, Airdrop stiže na Samsung. Ni jedno ni drugo nije krucijalno ali je korak u napred. Ne vidim smisao geografskog ograničavanja nekih bazičnih funkcija

5g imam a ne koristim na poslovnom ajfonu jer je beskoristan za mene a i za većinu, a to da stiže na Samsung ne znamo još, videćemo kad stigne zvanično da li će stići ovde, ali se slažem da je bezveze to ograničenje barem za airdrop..

Ako ćemo tako, ako je Google VPN nebitan, onda je najbolje da instaliramo sve 3th party aplikacije na Pixel.

Provalio sam da mi mnogo brže prebaci sa wifi na podatke kad treba kad je upaljen advanced connectivity.
Pre mu dosta duže treba kad se udaljavam od wifi-ja da prebaci i nastavi da radi, sad čim vidi da ne može da radi net prebaci, skoro pa neprimetno.
Pre uđem u lift on pokušava vidi da nema neta tek onda prebaci, a sad zovem lift on je već prebacio.

Kada si ceo dan gajbi i na wi fi baterija nije toliko ni loša 🙂 kao što rekoh, fali im samo modem koji nije od exynosa 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260322-211131.png
    Screenshot_20260322-211131.png
    143 KB · Pregleda: 85
Da li se vama mozda desava, samo u wa, da tastatura prekrije chat kad otvorite chat gde vam je stigla nova poruka?
Kada se posalje poruka on se vrati normalno, i samo iskljucivo prekrije chat kad se otvori tastatura iz chata gde je stigla nova poruka...
I na swiftkey i na gboard mi se desava i samo u wa

Uzeh 10ku pre neki dan, nesto sto sam primetio sto jos nisam siguran da li mi smeta ili mi je vrh, u Photos kad gledam fotke, one sto imaju neki izvor svetlosti, lampa, bilo kakvo svetlo, kad otvorim sliku iz Photos, kao da neki AI jos dodatno 'upali' svetlo na lampi, sijalici, nebu, sta god je izvor svetlosti. Otvorim tu istu slike negde drugde, tipa u Viberu, i izgleda normalno, nema tog efekta.. Jel to neka AI forica u google photos?

Zato sto slikas u UltraHDRu, to mozes da ugasis u kamera aplikaciji ako hoces, u drugim aplikacijama to ne vidis jer ih aplikacije cropuju ili kompresuju pa se izgube ultrahdr podaci i zato nije kao u Photosu.

@The PunisheR
Jednom mi se desilo u poslednjih par dana. Sada je ok.

@Boris Lozac
Da te lepo služi 🙂 nadam se da je indigo boja i da će uskoro neki mini review da padne 🙂

Hvala, jeste Indigo 🙂 Dzabe kad ce morati u case neki..
@Boris Lozac Lepo da te služi! To je ultrahdr, nekima se sviđa, po meni glupost, ugasio sam. Da li se dešava samo sa slikama koje si ti slikao ili sa svim slikama?

Desava se sa slikama sa Pixela da, i sa Pixel 6 starim slikama isto..

Uz obzir da je mart mesec i da do sledećeg Pixel 11 telefona nas deli 5 meseci, da li je pametna kupovina Pixel 10 Pro XL/16/512GB, za 1000€ ? Telefon ne kupujem u Srbiji. Telefon ima legalnu garanciju od dve godine iz oficijalne i legalne prodavnice. Sve već provereno.

Uz obzir da je mart mesec i da do sledećeg Pixel 11 telefona nas deli 5 meseci, da li je pametna kupovina Pixel 10 Pro XL/16/512GB, za 1000€ ? Telefon ne kupujem u Srbiji. Telefon ima legalnu garanciju od dve godine iz oficijalne i legalne prodavnice. Sve već provereno.
Ne može ti niko reći da li je pametna kupovina ili ne...bar ne dok ne vidimo specifikacije novog modela. Ako bude minimalan pomak isplativo je i suprotno. Ako trebaš telefon i imaš pare, samo napred.

Ja čak moj Moonstone držim u providnom case, a tek Indigo, ne bih razmišljao o drugom case-u osim providnog 😄

Kao što reče Vipera iznad, camera, photo settings, Ultra HDR off. Ja sam ugasio, nervira me i kvari slike. Ti vidi kako ti se više sviđa
Uh providni case mi je ocaj 😄 Ili guraš bez icega ako ti nikad ništa nije ispalo iz ruke celog života, ili nažalost maska koja prekrije dizajn 😢

Dobar providni case je najbolja moguća opcija, jedini problem je što posle godinu-dve ta providna plastika počinje da menja boju 🙂

Ne menja plastika boju već ova providna guma, kad je plastika ili kako se već to zove, neće da promeni tako lako...
Uostalom imate dbrand ghost od fazon 50$ koji garantuje da neće nikad požuteti, ako požuti daju ti novi.
Ja sam posle par modela korišćenja spigen rugged armour uzeo Spigen ultra hybrid magsafe da malo lepa jade boja ugleda svetlost dana, baš mi se sviđa kako izgleda.
Videćemo koliko će držati da ne požuti, svakako dok ga malo izgustiram će poslužiti, posle ide nazad u Rugged armour.

Dobar providni case je najbolja moguća opcija, jedini problem je što posle godinu-dve ta providna plastika počinje da menja boju 🙂
Samo što je to u mom slučaju 3-4 meseca jer koristim jeftine maske haha

Uostalom imate dbrand ghost od fazon 50$ koji garantuje da neće nikad požuteti, ako požuti daju ti novi.
Iskreno baš mi se ne sviđa za razliku od Spigena koji ti koristiš, taj fazon mi se sviđa. Samo što ja nosim 5-10x jeftinije maske. Ali evo, ako tebi ne požuti bar godinu dana Spigen, uzeću ga u razmatranje 🙂

da malo lepa jade boja ugleda svetlost dana, baš mi se sviđa kako izgleda.
Istog sam mišljenja

Evo gledam po porukama na kp, 24.02.2026. stigla maskica, pa da vidimo kako se drži, ako mi veruješ i mene baš zanima koliko će da izdrži.

Skinut jutros u 6:30 sa punjača, sad je 23:23, vidim ja nešto mi mnogo baterije ostalo, pa reko da vam bacim ss. Iako kao što rekoh nikad to ne gledam.
Bilo je nekih 4-5 sati podataka ostalo wifi.

Prilozi

• Screenshot_20260323-232305.png
    Screenshot_20260323-232305.png
    133.7 KB · Pregleda: 54
Ja sam šokiran i dalje. Ovo je uveče vrednost, dok nisam legao spalo je još par procenata, sa umerenijim korišćenjem može definitivno 2 dana, ali ovih 5h je ekstrem za mene, da p7 sam uglavnom koristio 2-3h dnevno, odnosno kad bude više moram da dopunjavam telefon uveče (ili tokom dana).

Prilozi

• Screenshot_20260323-191917.png
    Screenshot_20260323-191917.png
    111.4 KB · Pregleda: 36
Nazad
Vrh Dno