Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

A da, zaboravio sam skroz da sam ih video već. I meni deluje kao glupost

@marinko98 Upravo. Meni se ponekad desi da ceo dan ostanem na airplane modu kad hoću da sam na off

Na par mesta se pojavio ovaj potencijalni dizajn P11P. Šta mislite? Gluposti ili postoji mogućnost da ga odrade ovako?

Ovo je vec bila prica za 10.

Inace mene taj dizajn podseca na one jeftine kineze od pre 8 godina.

@marinko98 jel brightness na auto (ovako a pogotovo napolju)?
Znam da Pixeli (po GSMAreni) su u vrhu kad je brightness u pitanju (nemam licnog iskustva), pa me malo iznenadilo (mada, ne znam/nisam pogledao kako se Honor pokazao, barem na GSMArena testu).

Jesi ovo ti menjao font na Honoru? Nije im valjda ovo default? 😆

P.S. Bacih pogled. Al dobro, jedno su testovi, drugo real-life.

brgh.jpg

Poslednja izmena:
@marinko98
Na par mesta se pojavio ovaj potencijalni dizajn P11P. Šta mislite? Gluposti ili postoji mogućnost da ga odrade ovako?

Isti Redmi Note 8 Pro. 😆

203.jpg

Što se tiče dizajna, mislim da Google ne bi trebalo da se odriče vizira sa kamerama. To im je vizuelni identitet, možda se nekome i ne sviđa, ali makar čini telefon prepoznatljivim u moru telefona koji liče i kopiraju jedni druge.

@marinko98 jel brightness na auto (ovako a pogotovo napolju)?
Znam da Pixeli (po GSMAreni) su u vrhu kad je brightness u pitanju (nemam licnog iskustva), pa me malo iznenadilo (mada, ne znam/nisam pogledao kako se Honor pokazao, barem na GSMArena testu).

Jesi ovo ti menjao font na Honoru? Nije im valjda ovo default? 😆

P.S. Bacih pogled. Al dobro, jedno su testovi, drugo real-life.

Pogledajte prilog 531955
Da, osvetljenja je na automatici, ali ga i ja ponekad doteram preko pola na otprilike 60%, unutra, dok mi je na Honoru unutra dovoljno 30 tak %. Napolju mora skoro na max(mada retko koristim telefon napolju. Samo ako me neko pozove dok sam napolju ga koristim, ili kad slikam nešto, a i to je retko.

Da menjao sam font na Honoru, nema "lepšeg" fonta od tog😉

Nemojte da vam raznorazni naručeni i nenaručeni testovi telefona budu ideja vodilja za kupovinu, jer često nemaju puno dodirnih tačaka sa realnošću.

^Evo da odgovorim Proday i tebi posle par dana korišćenja Pixel 10 Pro XL telefona.

Pixel je kao i svaki drugi high-end(kako se to danas moderno kaže) izrađen vrhunski, tu nikakve razlike nema između različitih modela te klase.
Ekran je na Honoru da ne preteram duplo svetliji, boje su nekako življe(naravno sve može da se koriguje), dok su na Pixelu nekako mirnije i meni prijatnije za oči. Napolju na istom nivou podešavnja osvetljenja mnogo bolje se vidi na Honoru.

Zvučnici su tek klasa(mislim na jačinu )za sebe na Honoru, ni jedan drugi model/brend nema trenutno jače zvučnike od Honora(ja to sa mojim oštećenim sluhom najbolje mogu da primetim).

Što se tiče samo rada telefona, nema tu neke preterane razlike, Pixel malko fluidnije i tečnije radi(optimizacija hardwara i softvera iz jedne "kuhinje").

Kamera...pa sad nisam baš nešto preterano kompetentan da ocenjujem, ali na Honoru je zum bolji, a na Pixelu su boje prirodnije(verovatno se i to može korigovati i na Honoru u Pro modu).

SIgnal malko bolji na Honoru, gde on ima 4 crtice mobine telefonije, Pixel ima 3, e sad da li je to zato što Pixsel ima 4 moguće, a Honor 5 mogućih crtica...ne znam. WiFi jednaki(slika u prilogu).

Ne znam šta bih još mogao da kažem, a ako neko ima još bilo kakvih pitanja, tu sam da odgovorim.

PS: sad sam tek "ukapirao" da si pitao za lakoću korišćenja.
Bez obzira na tu grbu kod Honora, on mi bolje leži u ruci od Pixela, verovatno zbog veličine(Honor je uži). Za mene je lakoća korišćenja ipak na strani Honora.
@marinko98 Šta je prevagnulo da predješ sa Honora na 10 pro xl?

@tassotti sigurno to što čovek voli i ima mogućnosti pa menja telefone na nedeljnom i mesečnom nivou 😉 Lep hobi i pritom blaga zarada verovatno.

^Evo da odgovorim Proday i tebi posle par dana korišćenja Pixel 10 Pro XL telefona.

Pixel je kao i svaki drugi high-end(kako se to danas moderno kaže) izrađen vrhunski, tu nikakve razlike nema između različitih modela te klase.
Ekran je na Honoru da ne preteram duplo svetliji, boje su nekako življe(naravno sve može da se koriguje), dok su na Pixelu nekako mirnije i meni prijatnije za oči. Napolju na istom nivou podešavnja osvetljenja mnogo bolje se vidi na Honoru.

Zvučnici su tek klasa(mislim na jačinu )za sebe na Honoru, ni jedan drugi model/brend nema trenutno jače zvučnike od Honora(ja to sa mojim oštećenim sluhom najbolje mogu da primetim).

Što se tiče samo rada telefona, nema tu neke preterane razlike, Pixel malko fluidnije i tečnije radi(optimizacija hardwara i softvera iz jedne "kuhinje").

Kamera...pa sad nisam baš nešto preterano kompetentan da ocenjujem, ali na Honoru je zum bolji, a na Pixelu su boje prirodnije(verovatno se i to može korigovati i na Honoru u Pro modu).

SIgnal malko bolji na Honoru, gde on ima 4 crtice mobine telefonije, Pixel ima 3, e sad da li je to zato što Pixsel ima 4 moguće, a Honor 5 mogućih crtica...ne znam. WiFi jednaki(slika u prilogu).

Ne znam šta bih još mogao da kažem, a ako neko ima još bilo kakvih pitanja, tu sam da odgovorim.

PS: sad sam tek "ukapirao" da si pitao za lakoću korišćenja.
Bez obzira na tu grbu kod Honora, on mi bolje leži u ruci od Pixela, verovatno zbog veličine(Honor je uži). Za mene je lakoća korišćenja ipak na strani Honora.

Čisto da javim da si ovde pokazao broj telefona, pa izbriši da ne bi padalo ljudima svašta na pamet haha

Da se nadovežem, isto sam prešao sa p7pro na 10proxl kao neki, isto se slažem da je ekran baš ozbiljniji na 10proxl, a i izrada je na dosta većem nivou.
Evo od nove godine koristim 10proxl, svaki dan mu se divim koliko je lep i koliko dobru izradu ima. I nisam se pokajao što sam uzeo jade, baš je lepa boja.

@marinko98 Šta je prevagnulo da predješ sa Honora na 10 pro xl?
Ništa toliko esencijalno, jednostavno mi je to hobi(više puta sam o tome pisao po raznim temama), kao što neko troši novce na cigarete, alkohol, kafu, drogu,(ništa od toga ne koristim), ja je trošim na telefone.

@tassotti sigurno to što čovek voli i ima mogućnosti pa menja telefone na nedeljnom i mesečnom nivou 😉 Lep hobi i pritom blaga zarada verovatno.

Apsolutno nikakve zarade tu nema, hobi se ne koristi radi zarade, već da se ispuni neko vreme kad se ne rade svakodnevne stvari.
Znam da mi mnogi ne veruju da mi je to hobi, već misle da sam preprodavac telefona.
Verovali vi ili ne, na svakom telefonu izgubim u proseku od 20 do 50€.

Dok sam mogao da se bavim aktivno i rekreativno raznim sportovima('99-te i povrede prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena), računari mi nisu padali na pamet.
Posle toga sam te '99 dobio na poklon prvo Mitsubishi Galaxy Trium, a 2002 i prvi računar, posle toga je sve "krenulo" svojim sadašnjim tokom.

Skoro iste, sa mojim načinom korišćenja(bez Facebook-a, Messenger-a, Instagram-a i TikTok-a) od 10 do 12h upaljenog ekrana). Kao što većina ovde zna, trajanje baterije zavisi od više faktora, ne samo od aplikacija koje se koriste.
Evo SS trajanja baterije na Pixelu, 3 dana sa 11 i po sati upaljenog ekrana.
Respektabilno, ja još nisam imao telefon koji mi je izdržao 11h!...doduše nikad airplane mod nisam palio i imam sve instalirano živo i koristim. Evo p9 pro xl, prvo pražnjenje, jutros od 4h do sada 21h (znači sve ukupno 19 sati) oko 6:20 sot (uvek radim 100% --> 15% sshotove kad testiram "novi" tel). Još dobar deo dana proveo na wifi. Tel jeste polovan i battery health 93%. Računam za nekih 15ak dana da će da ide na ispod 6 i to će onda biti otprilike neko realno stanje.

Prilozi

• Screenshot_20260315-205428.png
    Screenshot_20260315-205428.png
    129 KB · Pregleda: 28
Mene samo nervira kada su baterije u pitanju to što ovi načelno najveći, dakle Google, Apple i Samsung odugovlače sa uvođenjem silicijum-karbonskih baterija dok "Kinezi" se uveliko već utrkuju ko će isporučiti veći akumulator od telefona.

Posebno Pixeli vape za njima. Ajde što Tensor nije baš od energetski najefikasnije fele, nego što Google implementira softverski kontrolisanu degradaciju baterija uz battery health assistance, koji redukuje brzinu punjenja i kapacitet baterije progresivno od 200. do 1000. ciklusa, na koliko i deklarišu baterije za očuvanje 80% kapaciteta.

Poređenja radi uzeću Realme i Xiaomi, koji nude baterije od 6.000-7.000 mAh uz garant retenzije 80% kapaciteta minimum 4 godine ili 1.600 ciklusa. Uz autonomiju koja u startu nude telefone koji se pune minimum na svaki drugi ili treći dan i takav vek baterije, bukvalno se korisnik lišava potrebe da prati SoT ili battery health.

Sad da li u praksi za prosečnog korisnika tj. kupca, koji telefon koristi 2-3 godine pre nego ga zameni jer konzumerizam čini svoje, to toliko pravi razliku ne znam, ali opet mislim da bi mnogo značilo da čim pre Pikseli dobiju silicijum-karbonske baterije koje će značajno kompenzovati energetsku efikasnost hardvera a pride ponuditi i dosta komotniji prostor za battery health assistance, ako već nalaze za shodno tj. bolje da sami aktivno drže pod kontrolom radni vek baterija.

Drugari treba mi proveren info, da li je neko uspeo da aktivira onu Google ai pro promociju od godinu dana na p10 pro a da je u yt familiji? Kolega na honor temi je pisao da je moguće ako je google one sherovan takođe sa familijom pa ako je ovo istina eto mi razloga da menjam 9 pro xl za 10 pro i smirim se neko vreme opet

Tek sam sad provalio da u gesture podešavanjima za one hand mode, ima i opcija za spuštanje notifikacije preko tog istog gestura. Nešto se ne sećam da je bilo to u vreme kad sam koristio 8 pro.

poz svima, evo i ja malo udjoh u pixel gang, posle 100 dina. pitanje, zna li neko koje staklo mogu da stavim na 10 pro i da sljaka fp i gde mogu da ga kupim kod nas ili preko? kupih loklano neko budjoni, srecom radi ma facu unlock, hvala.

Nazad
Vrh Dno